Swanston parádé Körmenden

A két hétközi mérkőzést szombaton újabb két mérkőzéssel folytatódott a férfi bajnokság nyitófordulója. A házigazda körmendiek egy nappal a rajt előtt váltak meg a sérüléssel bajlódó Robersontól, így két légióssal fogadták a Kaposvári KK-t. A somogyiaknál az amerikai Dunn nem volt 100%-os, de vállalta a játékot, míg Fekete Nikolára továbbra sem számíthatott Fekete Ádám vezetőedző.

Dunn kosarával indult a mérkőzés, aztán Brown hármasa után állt a játék, hiszen a hazai szurkolók konfetti esővel köszöntötték a csapatukat. A találkozó elején többnyire a vendégek vezettek, Swanston 2+1-ével 11-7-re ment a KKK. Ruják kosarával érte utol a vendég csapatot a Körmend, 13-13 után aztán Hencsey Tamás kapott nagyon korán technikai hibát reklamálásért. Ferencz triplájára Dunn válaszolt hasonlóan, így tartotta előnyét a Kaposvár (16-20). Előbbi ihletett formában játszott, a 8. percben ismét távolról volt eredményes, így a válogatott játékos már 12 pontnál járt. A somogyiak ugyanakkor nem hagyták magukat, Dunn majd Swanston is beemelt egy-egy trojkát, így 33-21-re (!) vezettek.

A folytatásban változtatott a védekezésén a Körmend, amivel meg is nehezítette a kaposváriak dolgát, akik így csak gyorsindításból tudtak kosarat szerezni. Brown labdaszerzése után 35-31-re zárkóztak fel. Hiába kért időt Fekete Ádám Ferencz 15. pontjával egyetlen pontra jött fel a Körmend, ráadásul nehezítette a KKK dolgát, hogy Dunn begyűjtötte harmadik hibáját. A vendégek szempontjából a lehető legjobbkor jött Swanston hármasa (34-38). A 17. percben Shaw kapta meg szintén a harmadik hibáját. A negyed utolsó időszaka aztán ismét a vendégek kedve szerint alakult, Dunn újabb labdaszerzésével és Spica pontjaival ismét 9 ponttal lépett meg a Kaposvár (36-45). Tetézte a körmendi gondokat, hogy Sömeneket kellett lecserélni, miután megsérült az ujja, ráadásul Swanston beszórta harmadik hármasát is (40-50), így a nagyszünetre megmaradt a KKK előnye.

Drahos triplájával indították a második félidőt a vendégek, így újfent tíz fölé növelték előnyüket, de összekapta magát a Körmend. Ruják eredményes távolija után 55-51-re hoztak fel csapatát. A 24. percben a találkozó addigi legszebb jelenetét láthatták a nézők: Dunn lőtte fel Swanstonnak a labdát, aki egy kézzel zsákolta be a labdát. Utóbbi amúgy is ihletett formában játszott, a negyedik hármasával 23 pontnál járt. A szerb Marko Spica is igen élt a palánkok alatt, többnyire csak fault árán tudták megállítani Farkas Attiláék (55-64). Hazai oldalon Shawnak nem ment igazán a játék, Swanston viszont ismét berámolt egy hármast. Bár a piros-feketékre mindig is jellemző volt, hogy távolról kiválóan céloztak, ám ezúttal inkább a vendégek céloztak jobban; az addigi legnagyobb különbséggel, 13 ponttal is vezettek.

A negyedik negyedben Shaw mutatott életjeleket, majd Kutasi dobott üres helyzetből egy hármast (65-72). Mindez Swanston hagyta leginkább hidegen, aki megint hintett egyet messziről – ez már a hatodik volt neki. Spica ugrasztotta el Shawt, aki rázuhant a szerbre és sportszerűtlen hibát ítéltek ellene. A 34. percben Dunn számára ért véget a találkozó, miután egy támadóhibával kipontozódott, de a vendégek előnye így is nőtt, ezúttal 16 pontra. Innen kezdett zárkózni a Körmend: Ruják 2+1-e után időt is kért Fekete Ádám. Ruják triplája egy 8-0-s körmendi szakaszt jelentett, de – szokás szerint – Swanston válaszolt hasonlóan (73-84). Nem adta azonban fel a Körmend, Shaw faulttal együtt talált be, amivel hat pontra hozta fel csapatát. Talán már jelezni sem kellene, de megint Swanston szórt két hármast, ezzel már 41 pontnál járt, közte kilenc hármassal! Az utolsó percbe fordulva még mindig héttel ment a KKK és ezt az előnyt sikerült is megőrizniük, ezzel 2006 után kezdett újra győzelemmel a bajnokságban a somogyi csapat.

Lami-Véd Körmend – Kaposvári KK 86-93 (23-33, 19-17, 18-20, 26-23)
Körmend, Szentély Aréna
Vezette: Pálla, Török, Tóth K.

Körmend: Ruják 15/6, Brown 14/6, Ferencz 17/9, Farkas 6, Shaw 20/6. Csere: Fodor G. 5, Kutasi 5/3, Sömenek 4, Sonyák, Csapai.

Kaposvár: Drahos 8/6, Dunn 11/6, Swanston 43/27, Dávid 4, Spica 18. Csere: Hendlein 9, Kiss K., Szőke.

Kipontozódott: Dunn (34. perc).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus