Hírmorzsák 2013-05-29 (21:00)

A Sacramento Kings körül eddig az esetleges költözés miatt zajlottak az események, most, a tulajdonosváltást követően pedig komoly mozgás várható a szakmai stábban, a vezetőségben és a keretben is. A hírek szerint a kiszemelt Michael Malone-t annyira meg akarják szerezni, hogy hajlandóak lennének az előtt szerződést ajánlani neki, mielőtt meglenne az új GM - pedig az eredeti tervek szerint előbb csapatvezetőt akartak volna, aki kijelöli az általa elképzelt trénert. A sietség nem véletlen, ugyanis Sam Amick (USA Today) információi szerint a Los Angeles Clipperstől tart a Kings, Malone ügynökével már kapcsolatba is léptek Donald Sterlingék, és nem sokára interjúra akarják hívni - ezt akarják elkerülni Ranadive-ék.

A másik hír már a játékosokhoz, jobban mondva DeMarcus Cousinshoz kapcsolódik. A teljes háttér megújulása miatt több együttes is úgy gondolja, lehet esélye megszerezni a tehetséges, de fejben borzasztóan gyenge centert - Chad Ford (ESPN) információi szerint a Cleveland Cavaliers, a Charlotte Bobcats és a Dallas Mavericks fog próbálkozni, amennyiben az új vezetés úgy dönt, hogy minden magatartásbeli gond ellenére is legértékesebb cserealapját áruba bocsájtja. A Mavsnél állítólag a harmadik számú nyári célpont a Kings játékosa Chris Paul és Dwight Howard után, a Bobcats megpróbálja felgyorsítani a rebuildet és a 4. draftjoggal szállna be érte, a Cavs pedig minden bizonnyal Tristan Thompson mellé szánja, hiszen a két magasember játéka kitűnően kiegészíthetné egymást. Cousins egyébként szerződésének utolsó évébe lép, mielőtt RFA lenne 2014 nyarán.

Szintén Ford jelentette, hogy még mindig Nerlens Noel a legvalószínűbb 1/1-es idén, de a Cleveland Cavaliers állítólag erősen gondolkodik Otto Porter Jr-on - erről már volt szó korábban is -, és ami kicsit meglepőbb, hogy Alex Len első helyen való kihúzása sem lehetetlen. A Marylandről draftra jelentkező középjátékos egy hónappal ezelőtt esett át egy műtéten, mert fáradásos törés volt bal bokájában, ezért Noelhez hasonlóan ő is sok időt fog kihagyni - elvileg 4-6 hónapot, tehát szeptember és november között várható vissza. Ford forrásai szerint viszont már jó ideje próbálja felmérni a Cavs, hogy milyen cseréket tudnának összehozni a pickkel, és állítólag ha egy fiatal, de már bizonyított kiscsatárt vagy magasembert tudnak érte szerezni, akkor Dan Gilbert nem fog tétovázni, hogy lépjen-e vagy sem.

Szintén a draftba kavarhat be, hogy bár az Orlando Magicnek elvileg már megvan hosszútávra is a kezdő kettese Aaron Afflalo személyében, és jobban kellene nekik egy irányító, mégsem biztosak abban, hogy Trey Burke tehetsége megér annyit, hogy a második helyen elvigyék őt. Ford informátorai szerint az 1/2-vel sokkal inkább vinnék el Victor Oladipót vagy Ben McLemore-t, míg Afflalóért cserébe megpróbálnák megszerezni Eric Bledsoe-t a Los Angeles Clipperstől - Caron Butler lejáró szerződésével együtt. A Magic így egy Bledsoe-McLemore/Oladipo hátvédsorra próbálna építkezni, míg Chris Paul kapna maga mellé végre egy echte kettest, aki elöl és hátul is képes jól teljesíteni - ettől függetlenül azt Ford is leírja, hogy nincs információja arról, hogy egy ilyen csere egyáltalán érdekli-e a Clipperst.

Marc Berman (New York Post) információi szerint Carmelo Anthony azt szeretné, ha a New York Knicks a nyáron szerezne még egy elsőosztályú scorert ahelyett, hogy a jelenlegi magra próbálnak meg építkezni. Berman forrásai szerint bár a kiscsatár imádja Iman Shumpertet, úgy gondolja, hogy a fiatal dobóhátvédnek még kell pár év, mire sztárrá fejlődik, és nagyon reméli Melo, hogy egy meghatározó emberrel még sikerül erősíteniük.

A Golden State Warriors kiscsatára, Richard Jefferson hivatalosan is lehívta jövő évi játékosopcióját, ügynöke, Todd Eley nyilatkozata alapján. Jefferson ebben a szezonban mindössze 10.1 percet átlagolt, melynek során 3.1 pontot és 1.5 pattanót átlagolt, a következő évadban pedig 11 millió dollárt fog zsebre tenni. Érdekesség, hogy Andris Biedrinsszel együtt 20 milliót költ majd jövőre a Warriors olyan játékosokra, akikre semmi szüksége nincs - ez még a nyári pénzköltésnél, a luxusadó elkerülése miatt fájhat. Egyébként mindketten lejárók, úgyhogy csak egy évig "boldogítják" az oaklandieket.

A Portland TrailBlazers swingmanjének, Wesley Matthewsnak megműtötték a bal könyökét, de szerencsére ez semmilyen befolyással nem lesz a jövő évére, hiszen 3-4 hetes felépülési időt követően elkezdhet teljes intenzitással edzeni.

A Las Vegas-i nyári liga idén július 12. és 22. között fog zajlani. Megvannak a hivatalos indulók - a 21 NBA csapat mellett a D-Liga válogatottja is elindul majd. A teljes névsort, illetve, hogy ki mikor vett részt ezen a tornán, ezen a linken megtaláljátok!



Délelőtti hírek

Az Atlanta Hawksnál is megvan az új vezetőedző - Mike Budenholzer mellett tette le a voksát a GM, Danny Ferry. A 43 éves szakember a 12. vezetőedző lesz a franchise életében, és az előző 19 szezont a San Antonio Spursnél töltötte - az utolsó 17-et segédedzőként. Annak ellenére egyezett meg a tréner és a Hawks a folytatásról, hogy régóta úgy gondolták a ligában, ő lesz Gregg Popovych utódja a Spurs kispadján, amikor az edzőlegenda visszavonul. Budenholzer egyébként engedélyt kapott jelenlegi csapatától, hogy új együttesével leüljön tárgyalni új szerződéséről a San Antonio 9 napos, a döntő első meccséig tartó szünete alatt - elég gyorsan meg is állapodott korábbi munkatársával, Ferry-vel.

Ken Berger (CBS Sports) információi szerint Masai Ujiri közel áll ahhoz, hogy meghozza döntését - marad a Denver Nuggetsnél vagy visszaköltözik Kanadába a Toronto Raptorshoz. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) újra megerősítette, hogy információi szerint évi 3 millió kontraktust ajánlott a szakembernek a Raptors, Chris Tomasson (Fox Sports Florida) forrásai szerint a Denver ezt egy 1.2 millióról induló szerződéssel próbálja meg kompenzálni, és abban bíznak, hogy Ujiri a náluk elkezdett munkát szeretné befejezni. A GM tegnap találkozott vagy ma találkozik a hírek szerint Josh Kroenkével, úgyhogy elég hamar várható döntése.

Úgy tűnik, Chris Hansenék letettek arról, hogy egy másik város NBA csapatáért is versenybe szálljanak, miután lemaradtak a Sacramento Kingsről. Hansen egy rádióműsorban azt nyilatkozta, hogy nem akarnak még egyszer ilyen módon csapathoz jutni, mert az utolsó dolog, amit szeretnének, hogy más városokban féljenek tőlük. Azt is elmondta, hogy meglepődött azon, hogy Sacramento városa milyen komoly tulajdonosi kört volt képes összeverbuválni, és ha tudták volna, hogy ilyen szintű támogatottsága van annak, hogy a Kings a városban maradjon, akkor máshogy álltak volna a dolgokhoz. David Sternt támogatásáról biztosította, és szerinte semmilyen rossz viszony nincs Seattle városa és a komisszár között.

A keleti döntőhöz kapcsolódóan LeBron James még a negyedik meccs előtt azt nyilatkozta, hogy úgy gondolja, ő nem floppol, de hasznos taktikának tartja azt, ha valaki rájátszik a faultokra. Elmondása szerint többen már évek óta játszanak erre csak azért, hogy előnybe kerüljenek, és bármi, amivel a csapatodat hozzá tudod segíteni a győzelemhez, hasznos. Dwyane Wade azt is hozzátette, hogy megtörténik az ilyen, és szerinte ha az összes floppolást kiirtanák a ligából, akkor nem is lenne NBA. Az ellenfél, az Indiana Pacers edzője, Frank Vogel erre annyit mondott, hogy ezt ő már többször lenyilatkozta korábban, nagyon nincs oda azért, ha valaki feldobja magát. És akkor ehhez kapcsolódóan a sorozat jelenete ma hajnalról:

Szintén a negyedik meccs előtt, és szintén Frank Vogel mondta azt, hogy a Miami Heat támadójátéka ellen a legnehezebb felkészülni az NBA-ben, azt is lenyilatkozta azonban a tréner, hogy biztos abban, hogy képesek lesznek javítani azokban a dolgokban, amikben a harmadik meccsen tapasztaltak alapján fejlődniük kell. A csapat erőcsatára, David West azt mondta, hogy különösen akkor nehéz a Heat ellen védekezni, amikor öt kisemberrel állnak fel a triplavonalon, mert ilyenkor teljesen kinyílik a pálya, van hely a betörésekre. Nekik az a feladatuk West szerint, hogy maradjanak a tervnél, emberről elvállalt kettesekre kényszerítsék az ellenfelet, kicsit jobban kell védeniük a betörési kísérleteket is, és nyugodtnak kell maradniuk.

Marc Stein (ESPN) ma reggel több mindenről is hallott forrásairól. Egyrészt a Cleveland Cavaliersnél alakulhat a közeljövőben a szakmai stáb, ugyanis Mike Brown állítólag közel van ahhoz, hogy meggyőzze Igor Kokoskovot a közös folytatásról. Kosokov a Clippersnél, a Pistonsnál és legutóbb a Sunsnál volt segédedző. A másik Stein tweet szerint a liga vezetői körében az a pletyka terjeng, hogy a Milwaukee Bucks a Monta Ellis - Brandon Jennings kettős közül inkább előbbit tartaná meg nyáron.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus