Hoppolók és Koppolók (vol 20.)

Komplett kört rendeztek tegnap a férfi NBI A-csoportjában. A 20. forduló mérkőzései az egyéni idénycsúcsok döntögetéséről szóltak, melyek változóan jártak a csapatok sikerességével kéz a kézben. Mai friss listánkon 7 felül-, és 3 alulteljesítő játékos. Jó szórakozást hozzá! Hopp és kopp!

Hoppolók:

1. Hendlein Roland – Albacomp Fehérvár

Már a múlt pénteki, Körmend ellen megvívott találkozón is nagyszerűen lepattanózott a magasember. Ezt még megfejelte tegnap annyival, hogy a pontszerzésben is jeleskedett a Jászberény ellen, haza pályán megnyert találkozó alkalmával. Idei legjobb produkcióját nyújtva zárt 15/3 ponttal, 8-ból 5 mezőnyből, 8 lepattanóval, (7 védő, 1 támadó), 3 kiharcolt falttal és 1 gólpasszal. Mérlegét csak 2 eladott labda csúfította.

2. Fodor Gergely – Fortress Lami – Véd Körmend

Ismét kezdőként kapott lehetőséget és idei legjobb mérkőzését hozta a rutinos körmendi mezőnyember. Ez a tény biztató a bajnokság hátralévő részére a játékos, a szurkolók, valamint a szakmai stáb számára egyaránt. Agilisan játszott és védekezésben a tavaly májusi sérülése előtti önmagát idézte. 12/6 pont, 6-ból 4 mezőnyből, 2 lepattanó, 2 szerzett, 1 eladott labda, 2 kiharcolt falt és 2 gólpassz állt neve mellett a lefújáskor.

3. Pap Ivan – Kecskeméti KSE

Egy hete a Factum ellen 6 perc játékidő alatt jutott a kipontozódás sorsára. Érthető volt, hogy javítani akar a renoméján és meghálálni a belé fektetett bizalmat. A Szeged legyőzése után nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy sikerült. 13 percet tölthetett a parketten, de ez alatt eljutott 12 pontig úgy, hogy dobást sem hibázott, 1-1 szerzett és eladott labdája mellett 5 kiharcolt falttal büszkélkedhet. Van miből merítenie a későbbiekre, ahogy mesterének Sztojan Ivkovicsnak is.

4. Tóth Norbert – PVSK – PANNONPOWER

30 percig remekül tartotta magát a Pécs a Szolnok ellen. Azonban a 4. negyedben Csirics és Doyne muníciója is kezdett kifogyni, ekkor lépett elő Tóth Norbert, aki 8 ponttal, közte két triplával terhelte meg az Olaj gyűrűjét és próbálta meccsben tartani övéit. Nem mellékes, hogy fölényesen ő volt együttese legjobb lepattanózója. 37 játékperc alatt 17/9 ponttal, 9 lepattanóval (8 védő, 1 támadó), 2-2 szerzett és eladott labdával, valamint 2 kiharcolt falttal zárt.

5. Medve Máté – Jászberényi KSE

Jibril Hodges és Bojan Sormaz hiányában az átlagosnál sokkal több játéklehetőséget kapott Horváth Balázstól. Bátran játszott a támadó és a védő oldalon egyaránt, faltjaival okosan bánt, így a rendelkezésére álló játékidő maximálisan kihasználta. A pontokon kívül három statisztikai mutatóban is idénycsúcsot ért el, messze a szezon legjobb teljesítményét szállította. 14 ponttal, 10-ből 5 mezőnyből, 5 lepattanóval, 6 szerzett, 2 eladott labdával, 4 kiharcolt falttal és 5 gólpasszal zárt.

6. Bódi Ferenc – Albacomp Fehérvár

Az idei szezonban még 8 pontig sem jutott el soha, nemhogy 15-ig. A 2012-ben lejátszott 6 találkozóból 5 alkalommal pont nélkül maradt, úgyhogy már érett számára ez a teljesítmény. Egyedül a 3 eladott labda csúfított a mérlegén, mert eddig a legtöbb ebből a fajtából 1 volt, amit elkövetett. 19 játékpercet kapott, ez alatt 15/9 pont, 2 lepattanó, 1 szerzett, 3 eladott labda, 2 kiharcolt falt és 2 gólpassz került neve mellé.

7. Fekete Stefan – Marso – Vagép NYKK

Nem úgy szerepelt Fekete az elmúlt hetekben, ahogy azt Ferenczi Tamás joggal elvárhatta tőle. Az irányító a Zalaegerszeg elleni összecsapáson négy találkozó után jutott el újra 10 pontig. Védekezésben nagyszerű munkát végzett, szinte teljesen kikapcsolta a játékból Thomas Kelleyt, emellett aktívan vette ki részét a támadásokból is. A lefújáskor 12 ponttal, 3 lepattanóval, 5 szerzett, 1 eladott labdával, 8 kiharcolt falttal és 3 gólpasszal állt.


Koppolók:

1. Thomas Kelley - Zalakerámia - ZTE KK

Az egész találkozó folyamán nagy nyomás alatt játszott, ami meg is látszott teljesítményén. Önmagához képest kevés időt, 28 percet töltött a parketten, pedig nagy segítségére lehetett volna a zalaegerszegi együttesnek. 9-ből csak 2 mezőnykísérlete talált célba, így 4 ponttal, 2 lepattanóval, 3 szerzett, 2 eladott labdával, 1 kiharcolt falttal és 4 gólpasszal zárta a találkozót.

2. Drahos Gábor - Naturtex - SZTE - Szedeák

Ahogy együttese, úgy Drahos is nehéz helyzetben van. Az év első felében mutatott többszöri remeklése után az elmúlt időszakban már nem jöttek tőle azok az eredmények, bár a Falco elleni találkozón nagyon jól játszott. Tegnap azonban ismét vesztes csapat tagja volt Kecskeméten. 6/3 ponttal, 4 lepattanóval, 1 szerzett, 7 eladott labdával, 3 kiharcolt falttal és 4 gólpasszal hozta le a találkozót.

3. Fred Warrick – Marso – Vagép NYKK

Az újonnan igazolt, negyedik nyíregyházi légiós nem azt a játékot hozta bemutatkozásul, amiért igazolták. Nagyon sok labdát elhasznált és hadilábon állt a hatékonysággal is. Nem rajta múlt csapatának sikeressége. Igaz 12/6 pontot betett a közösbe, de ezt 16-ból 4-es mezőny, illetve 8-ból 2-es triplamutatóval tette. Leszedett továbbá 4 lepattanót (1 védő, 3 támadó), 4 szerzett labdája mellett volt 4 eladott is, kiharcolt 3 faltot és 2 gólpasszt osztott ki.

Fotó (1.) - albakosar.hu

Fotó (2.) - szolnokiolaj.hu

Fotó (Slide) - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus