Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 11. forduló

Pénteken és szombaton lejátsszák a magyar férfi A csoport alapszakaszának 11. fordulóját - lássuk, mi várható!

11. forduló

Alba Fehérvár (6-5) - Kaposvári KK (5-6)
2019. december 20., péntek, 19:00

A két gárda kifejezetten hullámzó produkciót nyújt az elmúlt hetekben. Az Alba hazai pályán azért legtöbbször hozza magát, csak a Falco tudott győzni Székesfehérváron vendégként, viszont a védekezés továbbra is nagyon sebezhető Jesus Ramirez együttesénél, így támadható pont mindig van az Albán, amit az ellenfelek rendre ki is használnak rövidebb-hosszabb időszakokra. A Kaposvár két hete kikapott a Jászberénytől hazai pályán, ami óriási pofon lehetett, előtte és utána viszont hozta a meccseit a KKK, így reális esélye maradt a kupadöntőbe jutásra is. A Magyar Kupa külön pikantériát adhat ennek a találkozónak, amelynek hazai pályán az Alba esélyese, de nem elég stabil ahhoz a fehérvári alakulat, hogy meglepetés legyen Fekete Ádám csapatának esetleges sikere.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (10-1) - Atomerőmű SE (8-3)
2019. december 21., szombat, 13:00

A Falco a Körmend elleni kisiklást leszámítva parádés eredményeket szállít az elmúlt hetekben, a BL-ben is sikert sikerre halmoz. Az ASE is hozta a győzelmeket, Pécsen meggyőző is volt a paksiak játéka, az Olajbányásztól viszont sima vereséget szenvedtek Lóránt Péterék az elmúlt héten hazai pályán. Még Pakson is egyértelmű favorit lenne a Falco, Szombathelyen azonban még inkább az - csak az kavarhat be a vendéglátók elképzeléseibe, ha már túlságosan is előretekintenek a jövő heti BL meccsre. Alapvetően ez egy nagy rangadó lenne, de a Falco jelenleg annyival a mezőny fölött áll (még a körmendi veresége ellenére is), hogy top favorit a hazai gárda.

Egis Körmend (8-3) - DEAC (6-5)
2019. december 21., szombat, 18:00

A Körmend hét közben Kijevben kapott ki, ráadásul az utolsó másodpercben, ami sem fizikailag, sem lélektanilag nem túl jó kiindulópont, a Falco legyőzése azonban megmutatta, milyen lehetőségek vannak a vasi piros-feketékben. A DEAC-nál Armwood már biztosan nincs, idegenben pedig eddig nem sok babér termett a hajdúságiaknak a rangadókon. Körmenden egyértelmű a helyzet, esélyesebbek Ferencz Csabáék hétközi meccs ide vagy oda - a DEAC-tól jelentősen jobb teljesítmény kellene ezúttal még a szoros mérkőzéshez is. A debrecenieknek még lehet gondjuk a kupa nyolcasdöntőjébe jutással, amennyiben itt vereséget szenvednek, de a bajnokság további kimenetele szempontjából is kulcs lehet, hogy le tudja-e vetkőzni az idegenbeli problémáit a DEAC vagy sem.

Jászberényi KSE (1-10) - Zalakerámia ZTE KK (5-6)
2019. december 21., szombat, 18:00

A JKSE a Kaposvár elleni diadal után a DEAC otthonában kikapott, most viszont hazai parketten bizonyíthat. A ZTE kifejezetten jó formát mutatott az elmúlt fordulók során, jönnek a győzelmek is Bencze Tamás együttesénél, így idegenben, a sereghajtó otthonában is favoritnak tűnik a zalaegerszegi alakulat. A Jászberényen továbbra sincs teher, mivel túl magas elvárásokat nem lehet megfogalmazni a kerettel szemben - a ZTE-n nagyobb lesz a nyomás, mivel az elmúlt hetek jó játéka és sikerei akkor érnek valamit, ha ezt most egy JKSE elleni győzelemmel tudja ezt megkoronázni a zalaegerszegi alakulat. A ZTE még hajt a kupadöntőért is, ehhez is mindenképpen győznie kellene ezúttal.

Szolnoki Olajbányász (7-4) - PVSK-VEOLIA (6-5)
2019. december 21., szombat, 18:00

A Szolnok két nagyon meggyőző produkción van túl, mióta Gasper Potocnik az együttes vezetőedzője, az Olajbányász egyértelműen felfelé ívelő pályát mutat most. A PVSK több gyenge teljesítményt követően tegnap, a KTE ellen kifejezetten komoly tartást mutatott, alig kapott ki egy utolsó másodperces kosárral - ez utóbbi tény persze nem túl pozitív, de maga az a játék, amit a pécsiek mutattak, biztató volt. Kérdés, hogy mennyivel lesz fáradtabb esetleg a vendég gárda, mint a hazai, illetve hogy Sulovicsot mennyire sikerül beépíteni 1-2 plusz nap alatt. Mindettől függetlenül a Szolnok most egyértelmű favoritnak tűnik - más kérdés, hogy a kecskeméti teljesítményével Csirke Ferenc csapatának itt is lehet keresnivalója, egyáltalán nem lehet leírni a PVSK-t.

OSE Lions (4-7) - KTE-Duna Aszfalt (7-4)
2019. december 22., vasárnap, 17:00

Az OSE több nagyszerű eredmény után az elmúlt két fordulóban kikapott, az Alba ellen hosszabbítás után, Szegeden pedig talán meglepetésre - kérdés, hogy ez utóbbi két meccs csak kisiklás volt-e, vagy valami komolyabb gond van az oroszlányiaknál, a Szedeák elleni vereség például simán lehet az Alba elleni meccs utóhatása. Most az a KTE látogat Oroszlányba, amely otthon nagy hajrákkal behúzza a mérkőzéseit, az előző két idegenbeli találkozóján viszont jócskán elmaradt a hazai pályán látott szintjétől. Az nagy kérdés, hogy most melyik arcát látjuk Forray Gábor csapatának, amely tegnap még a Pécset verte drámai körülmények között. Ha tudja hozni a hazai játékát a Kecskemét, akkor Oroszlányban is győzhet, ellenkező esetben viszont az OSE javíthat - már amennyiben az előző két mérkőzést maga mögött tudta hagyni a vendéglátó.

Sopron KC (2-9) - Naturtex-SZTE-Szedeák (2-9)
2019. december 22., vasárnap, 18:00

Két olyan alakulat találkozik majd Sopronban, amelyek hosszú idő után nyertek az előző fordulóban - a Sopron Pécsett diadalmaskodott, míg a Szedeák az OSE-t verte. Az SKC is átalakulóban van az edzőváltás és Kinney-ék szerződtetése után, és a szegediekről is elmondható ugyanez, hiszen Szrecsko Szekulovics még csak két tétmeccsen irányította új csapatát. Nagy kérdés, hogy ki tudja meglovagolni az egy héttel ezelőtti siker okozta önbizalomnövekedést. A Sopron állományban egy fokkal erősebbnek is tűnik, hazai pályán is játszhat, így esélyesebb, de mindkét csapatból többet kell látnunk még, hogy fel tudjuk mérni, mennyi lehet bennük - olyan óriási meglepetés nem lenne egy esetleges Szedeák-győzelem sem, még ha papírformának közel sem lenne nevezhető.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus