Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 11. forduló

Jelen állás szerint három találkozót rendeznek meg a hétvégén a férfi A csoport 11. fordulójából - az OSE Körmendre, a Sopron Zalaegerszegre, a DEAC pedig Pécsre látogat.

11. forduló

Egis Körmend (2-1) - OSE Lions (2-3)
2020. november 14., szombat, 18:00

A vasi piros-feketék legutóbb, másfél hete ugyan megnehezítették saját dolgukat a tartalékos ASE ellen, de végül győztek hazai pályán. Az OSE a Kecskemét legyőzése után dupla hosszabbításban kapott ki szerdán Zalaegerszegen, így fáradtabb lehet ellenfelénél. Azt még meglátjuk, hogy egy ilyen vereség milyen lelki hatással lesz az oroszlányiakra - vannak, akiket felpaprikáz egy kéthosszabbításos derbi elvesztése, de sokszor előfordul, hogy nagyobb nyomokat hagy egy csapatban egy ilyen meccs, mint egy sima zakó. Az Egis Körmend mindenesetre hazai pályán egészen biztosan esélyesebb lesz még nézők nélkül is - erősebb az állománya papíron, és eddig nagyjából hozta is, amit tud. A Paks elleni mérkőzés harmadik negyedének legvége és negyedik negyedének eleje intő jel lehet a vendéglátónak, de ott is 20 pontos előnyt épített ki magának a hazai gárda, látszólag nincsenek alapvető gondok.

Zalakerámia ZTE KK (1-0) - Sopron KC (2-3)
2020. november 14., szombat, 18:00

Ahogy az OSE-nél már említettük, a ZTE szerdán két hosszabbításban verte az Oroszlányt, jól sikerült tehát Ante Nazor csapatának bemutatkozása - játékban voltak még problémák, de ez ilyenkor természetes, nem is lehetett mást várni, küzdésből viszont jelesre vizsgázott a társaság. Nincs könnyű helyzetben a hazai alakulat, mivel azt a Sopront fogadja most, amely egy nappal korábban Debrecenben győzött - Kosztasz Flevarakisz alakulata jelezte, hogy az első négy meccshez képest sokkal többet várhatunk tőlük, pedig még mindig nem volt teljes a keret. Az SKC komoly önbizalommal vághat neki ennek az összecsapásnak, ahogyan a ZTE is. Az kérdés, hogy kiből vett ki többet a hétközi győzelem, de összességében ez egy kifejezetten szoros ütközetnek tűnik, igazi ki-ki meccsre lehet számítani - sem a mutatott játékban, sem az állományokban nincs nagy különbség az eddigiek alapján.

PVSK-VEOLIA (1-2) - DEAC (3-2)
2020. november 14., szombat, 18:00

A Pécs a Kaposvár legyőzése után két nehéz idegenbeli meccset bukott el Szombathelyen és Székesfehérváron, igaz, utóbbin nyerési esélyei voltak. A DEAC jó kezdés után egy váratlan pofonba szaladt bele hét közben. Otthon kapott ki a Soprontól Kovács Adrián együttese, ráadásul kifejezetten sok hibával - a vezetőedző elmondása szerint sem a játékot, sem egymást nem tisztelték, ilyen felfogással nem léphetnek még egyszer pályára. Voltak gondok a Pécsnél is azért, és a somogyiak legyőzéséből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, főleg nem egy Top5-be várt gárda ellen. Ettől függetlenül van mit helyrerakni a vendégeknél is, ha nem akarják két vereséggel zárni a hetet, mert a Pécs az Alba otthonában bizonyította, hogy jó csapatok ellen is állja a sarat. Állomány alapján a DEAC lenne az egyértelmű favorit, de a papírforma nagyon könnyen borulhat, ha nem sikerült rendet tenni a fejekben.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus