Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 13. forduló

A hétvégén hét találkozót rendeznek, a Pécs kétszer is pályára lép - lássuk a programot és azt, hogy mi várható az egyes mérkőzéseken.

13. forduló

PVSK-VEOLIA (3-4) - Szolnoki Olajbányász (4-1)
2020. december 11., péntek, 18:00

A Pécs nem néz egyszerű hétvége elé, kezdésnek rögtön az eddig nagyon masszív Szolnokot fogadja. A hazaiak legutóbb legyőzték a Jászberényt, de ez egy teljesen más jellegű kihívás lesz majd számukra, hiszen a Szolnok mind játékerősségben, mind formában teljesen más szintet képvisel, mint a megyei rivális. A Pécs egyébként nagyon hullámzó teljesítményt hozott eddig, és voltak jó eredményei is (alig kapotak ki a mecsekaljaiak Fehérváron, legyőzték a Sopront), de az eddigieknél jóval kiegyensúlyozottabb produkciót kellene majd nyújtaniuk - a Berény ellen látott védekezés például egészen biztosan kevés lesz ezúttal a sikerhez. Az Olajbányász egyelőre nagyon stabil, komolyabb problémákkal sem küzd Gasper Potocnik alakulata, így esélyesnek tekinthető még idegenben is.

Alba Fehérvár (3-1) - Atomerőmű SE (8-2)
2020. december 12., szombat, 17:15

Az Alba nem játszott még ezen a héten, ami komoly előny lehet egy ilyen feszített menetrendben (akár pihentségi állapotot nézve, akár azt, hogy mennyit készülhettek az ellenfélre). Legutóbb egyébként már Vojvoda Dávid is pályára lépett Forray Gábor csapatában, ami sokat javított a gárda játékán, simán győzött is az Alba Debrecenben. Az ASE szép sorban húzza be a meccseit, zsinórban már négy sikernél jár - kérdés, hogy ami a ZTE vagy a Pécs ellen elég volt egy-egy sima, izgalommentes mérkőzésre, az mire lesz elég Fehérváron. Lóránt Péter és Valerio-Bodon Vincent távollétében mások léptek fel az ASE-nál, így még a két játékos hiányában sem lehet sokkal gyengébbnek tekinteni őket. Kiélezett összecsapás várható, ahol talán valamivel esélyesebb az Alba.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (4-0) - DEAC (5-4)
2020. december 12., szombat, 18:00

A Falco bajnokit ugyan nem játszott a héten, de a Bajnokok Ligájában pályára lépett, és egy pontgazdag mérkőzésen kapott ki a Novgorodtól. A támadójátékkal nincs gond a szombathelyi alakulatnál, védekezésben azonban vannak még problémák, ez már az OSE ellen is látszódott. Ettől függetlenül a hazai mezőnyben mindenki ellen esélyesként léphet pályára Gasper Okorn alakulata, és ez most sem lesz másként. A DEAC-nak vannak gondjai, sok a hiányzója is a hajdúságiaknak (legutóbb Moody és Polyák sem léptek pályára), ráadásul a rangadókat eddig rendre elbukta Kovács Adrián alakulata: az ASE-t még legyőzte az első meccsén, de utána vereséget szenvedett Szolnokon, azóta pedig otthon kikapott a Soprontól, a Körmendtől és az Albától is. A Falco egyértelmű favorit, főleg jelen körülmények között.

OSE Lions (3-7) - Jászberényi KSE (0-6)
2020. december 12., szombat, 18:00

Ezt a meccset nem nagyon kell taglalni, tekintve hogy a Berény senki ellen nem lehet esélyes a jelen körülmények között, főleg nem az otthon nagyon masszív, a legjobbak dolgát is megnehezítő OSE-vel szemben. Teljesen egyértelmű egyes ez a találkozó, óriási szenzáció lenne, ha épp Oroszlányban tudnának nyerni a vendégek.

Kaposvári KK (2-7) - Zalakerámia ZTE KK (1-5)
2020. december 12., szombat, 18:00

Két elég komoly gödörben lévő együttes találkozik majd egymással. Mindkét félnél volt egy-két jobb pillanat az eddigiek során, de összességében véve mindkét csapat gyenge produkciót nyújt eddig. A vendégek játéka nem igazán javul, ami komoly aggodalomra ad okot, tekintve hogy folyamatosan játsszák a meccseiket - most már arra sem nagyon lehet hivatkozni, hogy nem volt hol formába lendülni. A Kaposvárnál azért vannak biztató jelek - a gond az, hogy még ezeket a biztató jeleket is ellensúlyozzák azok a leolvadások, amiket 1-1 negyedben produkált a somogyi alakulat. Valamivel azért többet láttunk már abból, hogy a KKK mivel akar eredményt elérni, ezért hazai pályán esélyes is, de ez a meccs nagy sansz mindkét gárda számára, hogy elinduljon a jó irányba - éppen ezért nagy harcra van kilátás.

Egis Körmend (6-2) - Sopron KC (4-4)
2020. december 12., szombat, 19:30

Az Egis Körmend a hét közben kikapott egy, a nagyok számára is veszélyes csapattól, a Szedeáktól, most pedig egy másikat lát majd vendégül. Az SKC legutóbb legyőzte a Kaposvárt Wideman nélkül is, ám ha az amerikai center most sem tud játszani, az nagyban csökkenti majd Kosztasz Flevarakisz együttesének esélyeit - Körmenden szükség lenne a teljes soproni keretre, de a légiósokra biztosan, akkor még meglepetést is okozhatna a vendég gárda. A vendéglátónál stabilizálni kell a játékot: vannak egészen jó periódusai a vasi piros-feketéknek, amikor láthatjuk a bennük rejlő teljes potenciált, a meccsek egyes szakaszaiban viszont nagyon kiesnek a ritmusból, főleg támadásban - ez majdnem visszaütött például az ASE ellen, a Szedeák pedig ki is használta. Alapvetően esélyesebb Ziga Mravljak gárdája, ha Wideman nem játszik, akkor még inkább, de a Sopront sem lehet leírni, ahogy a Szedeákot sem lehetett, annak pedig tudjuk, mi lett a vége.


7. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (6-4) - PVSK-VEOLIA (3-4)
2020. december 13., vasárnap, 18:00

A vasárnapi találkozón egyértelmű favoritnak tűnik jelenleg a szegedi együttes, amely legutóbb Keller Iván 8 triplás meccsével és Dickey nagyszerű teljesítményével győzött Körmenden. Úgy néz ki, hogy Szrecsko Szekulovics gárdája kezd visszatalálni a szezon legelején látott játékához, ez pedig nem túl jó hír a pécsieknek. Dragan Alekszics alakulata péntek után vasárnap is pályára lép, ez biztosan nem segíti majd a mecsekaljai alakulatot felkészülés és pihentségi szint szempontjából sem - ebben a felállásban most favorit a Szedák, még inkább, mintha csak heti egy meccset játszanának a csapatok.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus