Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 17. forduló

A 4. fordulóból kettő, a 17. fordulóból pedig öt mérkőzést játszanak le szerdán a férfi A csoportban - lássuk a programot!

4. forduló

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (3-6) - DEAC (7-6)
2020. december 30., szerda, 17:00

A Kecskemét legutóbb harcra tudta kényszeríteni az Albát, de végül kikapott. Ha az állományokat nézzük, akkor most könnyebb dolga lesz Váradi Kornél csapatának, ráadásul a DEAC egy duplahosszabbításos zalaegerszegi meccsből érkezik erre a találkozóra. Nincs még minden rendben a hajdúságiaknál, viszont két, előzetesen nehéznek ígérkező ütközetet sikerült behúzniuk előbb a Szolnok majd a ZTE ellen. Kezdi összeszedni magát a vendég gárda, de a KTE is kiegyensúlyozottabbnak tűnik az elmúlt két meccs alapján, mint korábban. Kecskeméten szoros mérkőzésre van kilátás, ráadásul van egy új légiósa is a hazaiaknak, ami ad egy kis bizonytalanságot a meccsnek. Talán egy fokkal esélyesebb a DEAC, az állomány alapján biztosan, de nincs sok a két csapat között - ebből megint lehet egy nagyon szoros ütközet a debreceniek számára.

OSE Lions (4-7) - PVSK-VEOLIA (5-8)
2020. december 30., szerda, 18:00

Az OSE-t december 12-én láttuk utoljára, úgyhogy a formájukról megint nem sokat tudunk. Ezzel alapvetően is megjósolhatatlan lenne ez a meccs, az ellenfél ráadásul az a Pécs lesz, amely talán az egész mezőny legkiszámíthatatlabb gárdája. Vannak jó meccseik, a Körmend ellen például nyerni tudtak, ami a vasiak problémáit figyelembe véve is jó eredmény. Vannak azonban olyan találkozók is, amelyeken komolyan alulteljesítenek, és nyerhetőnek tűnő összecsapásokat buknak. Az OSE hazai pályán eddig nem okozott csalódást, valamivel esélyesebb is lenne ellenfelénél, de a két és fél hét kihagyás után nem tudni, mit fognak hozni.


17. forduló

Atomerőmű SE (9-4) - Zalakerámia ZTE KK (3-7)
2020. december 30., szerda, 18:00

Az ASE legutóbb Szolnokon helyt állt - igaz, gyakorlatilag végig az Olajbányász után futott Dzunics Braniszlav együttese, de nem adta fel, és még a végjátékban is volt némi esélye az egyenlítésre. A ZTE egy jobb sorozat után zsinórban két zakót gyűjtött be, de előbb Fehérváron bukott, utána pedig kétszeri hosszabbítás után kapott ki a DEAC-tól - ez a két vereség azért a "belefér" kategória. A vendégek szempontjából az lehet most a probléma, hogy Pakson sem ők lesznek az esélyesek - az ASE Lóránt nélkül is hozza az eredményeket, azokon a meccseken eddig nem okoztak csalódást a vendéglátók, amelyeken favoritnak voltak tekinthetőek. Itt is esélyesebbek a győzelemre, de a ZTE-t sehol nem lehet leírni az edzőváltás óta.

Sopron KC (6-5) - Naturtex-SZTE-Szedeák (9-4)
2020. december 30., szerda, 18:00

Ez lehet a forduló egyik legjobb meccse - két olyan csapat találkozik majd, amelyek jobbak az előzetesen vártnál, és kifejezetten jó szezont futnak. A Szedeáknál ezt nem kell magyarázni zsinórban 5 győzelmet követően, de a Sopron is nagyszerűen helyt áll még Wideman nélkül is, legutóbb például a Falcót verte Kosztasz Flevarakisz együttese. Az OSE-Pécs mérkőzés a két gárda kiszámíthatlansága miatt megjósolhatatlan, ez viszont azért, mert két olyan együttes találkozik majd, amely nagyon jól használja az erősségeit, és eddig hatékonyan is csinálta mindezt. Az nagy kérdés lesz, hogy Wideman nélkül mihez kezd Dickey-vel a Sopron, de a Jogéla-Boriszov-Thompson trió megállítása is ugyanilyen nehéz feladatnak tűnik a túloldalról nézve - kitűnő ütközetre van kilátás.

Jászberényi KSE (0-11) - Kaposvári KK (2-8)
2020. december 30., szerda, 18:00

A Jászberénynél még csak Kinney mutatkozott be, ez pedig kevésnek tűnik egyelőre, legutóbb is kiütéses zakóba szaladt bele a berényi gárda. A Kaposvárt is december 12-én láttuk utoljára, ahogy az OSE-t, viszont jelen helyzetben egyértelmű favorit a vendég gárda - ez mindaddig így lesz a Berény ellenfeleivel, amíg az összes légiós be nem mutatkozik a csapatnál.

Egis Körmend (7-5) - Alba Fehérvár (7-2)
2020. december 30., szerda, 18:00

Ez lehetne a forduló egyik rangadója papíron, de jelenleg elég nagy különbség van a két együttes között. A vasi piros-feketék sorozatban három vereségből érkeznek erre a találkozóra, és az előző 5 meccsükből 4-et elveszítettek. Az Alba ezzel szemben szépen menetel az utóbbi időben a szolnoki vereséget leszámítva, és egyelőre jóval komplettebb csapat képét mutatja Forray Gábor alakulata. A két alakulat nemrég, két héttel ezelőtt már találkozott egymással, akkor egy nagy hajrával győzött csak az Alba. Az a mérkőzés talán szorosabb is volt a vártnál, ez pedig fordított pályaválasztással akár körmendi győzelmet is jelenthetne. A hazaiak azonban mostanában már több komoly leolvaddást is produkáltak, ez pedig egy ilyen csapat ellen biztosan nem fog beleférni, mint az Alba - még Körmenden is esélyesebbnek tűnnek Vojvodáék.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (6-1) - Szolnoki Olajbányász (8-2)
2020. december 30., szerda, 18:30

Ez jelenleg a bajnokság egyik, ha nem a legnagyobb rangadója. A Falco legutóbb kikapott Sopronban, ettől függetlenül az állománya még mindig a legjobb az egész mezőnyben. A Szolnok a DEAC elleni vereségét egy ASE elleni győzelemmel feledtette, úgyhogy nincs nagy gond Gasper Potocnik együttesénél sem. A két csapat abban mindenképp különbözik, hogy a vendégek a védekezésre építenek, és ha amellé párosul jó támadójáték (és triplázás), akkor nyernek is - márpedig általában ez a helyzet. A hazaiak támadójátéka általában működik, minden adott is ahhoz, hogy ne legyen gond a pontszerzéssel. A védekezés viszont egyelőre nem állt össze a szombathelyieknél, és ez sokszor okozott már problémát ebben az idényben - ennek lett a vége a soproni zakó. Esélyesebb a Falco, de hatalmas csata is lehet ebből, abból pedig bármi kisülhet.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus