Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 18. forduló

Pénteken és szombaton játsszák a magyar férfi A csoport alapszakaszának 18. fordulóját - lássuk, mi várható a mérkőzéseken!

18. forduló

Szolnoki Olajbányász (10-7) - Zalakerámia ZTE KK (8-9)
2020. január 31., péntek, 18:00

Nagyon megakadni látszik a hazai együttes, amely az elmúlt négy meccséből hármat elveszített - az Alba és a Körmend ellen teljesen ki-ki ütközeteket bukott el Gasper Potocnik alakulata, Debrecenben azonban nem sok esélye volt a Boriszov nélkül felálló DEAC ellen. A ZTE mindkét meccsét megnyerte az edzőváltás óta, legutóbb a nagyon kemény Sopron ellen sikerült diadalmaskodnia Ante Nazor csapatának, ami mindenképpen pozitívum. A hazai pálya az Olaj mellett szól, az állomány is egy fokkal erősebbnek tűnik a szolnokiaknál, de eddig nem igazán jött be a hatlégiósos felállás, a korábbi stabil, megbízható teljesítménynek most nyoma sincs. Ha a ZTE egységes tud maradni, és az oroszlányi támadójátékát meg tudja közelíteni, lehet esélye a Tiszaligetben - persze mindenki úgy támad, amennyit enged neki a védelem, de ezzel is vannak most gondok a vendéglátónál.

Egis Körmend (14-3) - PVSK-VEOLIA (9-8)
2020. február 1., szombat, 14:45

A Körmend parádés formában várja az összecsapást, hiszen zsinórban hét bajnokit nyert meg, tegnap ráadásul nagyon könnyedén intézte el a Kyiv Basketet, nagyon megizzadnia sem kellett tehát a hétközi kupameccsen. A Pécs szállítja az eredményeket az edzőváltás óta, Dragan Alekszics csapata sincs rossz formában, sőt (négyből hármat hozott vele a mecsekaljai alakulat), ezúttal azonban egy játékosállományban jobb, nagyszerű állapotban lévő gárdához látogatnak Budimirék. A vendégek Székesfehérváron hajszálra voltak a győzelemtől, ez viszont még egy annál is nehezebb feladatnak ígérkezik: jó mérkőzésre van kilátás, de a Körmend egyértelmű favoritnak tűnik jelen helyzetben.

Alba Fehérvár (10-7) - KTE-Duna Aszfalt (7-10)
2020. február 1., szombat, 18:00

Az Alba második találkozóját is megnyerte az edzőváltás óta, igaz, továbbra sem Arik Shivek meccselt - ettől függetlenül idén ki kell emelni, ha a fehérváriak idegenbeli mérkőzésen diadalmaskodnak. A KTE zsinórban hat vereségnél jár, és most sem nevezhető az összecsapás esélyesének, hiszen a hazai pályán rendkívül erős székesfehérváriak otthonában kell pályára lépniük. A Kecskemétnek van egy új légiósa, Milos Miliszavljevics, aki az elmúlt fordulóban épp az Alba ellen játszott, még a Szedeák színeiben - meglátjuk, ez mekkora előnyt vagy éppen hátrányt jelent majd egyik vagy másik gárdának. Az állományok, a forma és a hazai pálya is az Alba felé billenti a mérleg nyelvét, masszív favoritnak tekinthetőek Govensék.

OSE Lions (7-10) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (16-1)
2020. február 1., szombat, 18:00

Az OSE két vereséget gyűjtött be az elmúlt két fordulóban, de még így is ott van a rájátszást érő helyek közelében (a 10. helyével továbbra is középházas lenne az alapszakasz végén, igaz, ugyanolyan mérlege van, mint a 11. helyezett Kecskemétnek). Formától, játéktól és hazai pályától függetlenül azonban ezúttal az ellenfél lesz az esélyesebb, hiszen a címvédő és listavezető Falco látogat most Oroszlányba. Az a Falco, amely a hét közben nagy csatában verte a Brindisit, már hat győzelmet szerzett a BL-ben, a hazai pontvadászatban pedig még csak Körmenden kapott ki - jóval esélyesebbek a vendégek, de ez nem újdonság a szombathelyi gárda esetében.

Atomerőmű SE (12-5) - DEAC (9-8)
2020. február 1., szombat, 18:00

Az ASE legutóbb rangadót veszített Körmenden, előtte viszont sorban hozta a jobbnál jobb eredményeket. A DEAC pont fordítva: a Szolnok ellen nagyon könnyedén győzött a hajdúsági alakulat, az ezt megelőző hetekben viszont bukdácsolt, ráadásul hónapokra elveszítette legjobbját, Milos Boriszovot. Ez legutóbb nem ütközött még ki, Pakson viszont nagyon fájó lehet a montenegrói hiánya - alapvetően sem nagyon megy idegenben a DEAC-nak ebben az idényben, Boriszov nélkül viszont tovább csökkennek az esélyeik. Az ASE nem dőlhet hátra azért, Moodyék masszív csapatot alkothatnak még így is, de jelen körülmények között Dzunics Braniszlav gárdája elég erős favorit.

Jászberényi KSE (1-16) - Naturtex-SZTE-Szedeák (3-14)
2020. február 1., szombat, 18:00

A sereghajtó az utolsó előtti helyezettet fogadja szombaton. A Jászberénynél az edzőváltás sem hozott túl sok változást, sorozatban hét zakónál jár a jászsági alakulat. Ezzel szemben a szegedieknél Szrecsko Szekulovics és Morris Curry hoztak némi új színt a csapathoz - igaz, az elmúlt öt meccsből így is csak egyet nyert meg a Szedeák, de jóval masszívabbnak tűnik, mint korábban. Kérdés, hogy előbb Balmazovics, majd Miliszavljevics távozása után maradt-e elég kakaó a csapatban, de a JKSE problémáit nézve még így is esélyesebbnek tekinthető jelen pillanatban a vendég gárda - a Jászberénytől valami teljesen más kellene, mint amit eddig láttunk, hogy esélye legyen meccseket nyerni.

Sopron KC (6-11) - Kaposvári KK (7-10)
2020. február 1., szombat, 18:00

Ez egy kifejezetten jó mérkőzés lehet - két olyan csapat találkozik majd, amely az edzőváltása óta egyértelműen előrelépett. A Kaposvár legutóbb az OSE-t verte, és Sztojan Ivkovics előrébb lépése óta jóval megbízhatóbb, mint a korábbiak során. A Sopronnál ugyanezt lehet elmondani Kosztasz Flevarakisz megszerzése óta - az SKC a görög tréner érkezését követő időszakot figyelembe véve játékban és eredményekben is a liga jobb csapatai közé tartozik, még a zalaegerszegi veresége ellenére is. Nagyjából hasonlóak az erőviszonyok, de a hazai pálya miatt némileg esélyesebb az SKC - utoljára több mint két hónapja kapott ki otthon a soproni klub. A két együttes között azonban nincs annyi, hogy ne lehetne ebből egy szoros mérkőzés, ott pedig nem biztos, hogy a hazai pálya a döntő.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus