Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 2. forduló

Pénteken és szombaton játsszák a magyar férfi A csoport második fordulójának első hat meccsét. Lássuk, mi várható a találkozókon!

2. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (0-1) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (0-0)
2019. október 4., péntek, 18:00

A Szedeák nagy zakót kapott elsőre Pécsett, a Falco pedig most mutatkozik be a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában azonban nagy sikert ért el, bejutott a csoportkörbe. A hazai pályán kívül nem sok minden szól Andjelko Mandics csapata mellett: a két együttes céljai és lehetőségei is teljesen mások, Gasper Okorn alakulatának állománya sokkal jobb és mélyebb, mint a szegedieké, Perl Zoltánék pedig nagyszerű formában vannak. Ha a Szedeák nagy csatára tudja kényszeríteni a címvédőt, már az is komoly bravúr lenne, egyértelmű favoritok a sárga-feketék.

OSE Lions (0-1) - DEAC (1-0)
2019. október 4., péntek, 18:00

Az OSE egy körmendi vereséggel, a DEAC pedig egy Kaposvár elleni szoros győzelemmel kezdte a pontvadászatot, most azonban Oroszlányban léphetnek pályára Demeter Attiláék - Körmenden is nagyszerű hangulatot varázsoltak többek között a vendég szurkolók is, most még nagyobb buzdítást kaphat Sebastjan Krasovec gárdája. Alapvetően a hazaiak légiósaitól kell jóval több, mint amit a vasiak ellen nyújtottak (Washington például 20 perc alatt 0 ponttal zárt), különben a debreceniek ellen sem lesz esély, de hazai környezetben jobb teljesítmény várható az OSE-tól. Ettől függetlenül azért az állományok közötti különbség még a DEAC oldalára billenti a mérleg nyelvét, de szoros mérkőzés is kikerekedhet ebből, nem lenne meglepetés az Oroszlány győzelme.

Sopron KC (1-0) - Egis Körmend (1-0)
2019. október 4., péntek, 19:00

Mindkét gárda sikeresen kezdte a bajnokságot: a Sopron gyakorlatilag kétszer nyerte meg a jászberényi meccsét, míg a Körmend látványos mérkőzésen múlta felül az OSE-t. A két keret közül a vendégeké a masszívabb, ami nem is csoda, tekintve hogy a FIBA Europe Cupra is készülniük kell, a Sopron viszont egészen jó formát mutatott a felkészülés során is, és bár a berényi találkozón nagy előnyt adott le, az összecsapás nagy részében meggyőző volt. Sopronban kiegyenlítettek az erőviszonyok, a hűség városában sok nagycsapat megégett az elmúlt években (és most kifejezetten jűnik Sabáli Balázs együttese egységre és egyéni képességekre nézve is), de ezúttal a piros-feketék még idegenben is esélyesebbnek számítanak egy fokkal.

Kaposvári KK (0-1) - Zalakerámia ZTE KK (0-0)
2019. október 5., szombat, 18:00

A Kaposvár mindössze két ponttal kapott ki Debrecenben, ráadásul három perccel a vége előtt még vezetett is, az kezdésnek egészen biztató. A ZTE-ből még nem láttunk semmit tétmeccsen, így csak a sötétben tapogatózhatunk azzal kapcsolatban, hogy milyen formában vannak. A hazai pálya mindig nagy előny, ezért a KKK esélyesebb - Ubilla és Johnson visszatérése miatt fokozottabb hangulat várható, ez ad pikantériát ennek a párosításnak de ennél a találkozónál egyelőre tényleg csak a sötétben lehet tapogatózni.

Alba Fehérvár (1-0) - Atomerőmű SE (1-0)
2019. október 5., szombat, 18:00

Az Alba az első forduló legjobb játékát hozta Szolnokon, de az ASE is győzött, igaz, jóval nehezebben gyűrte le a Kecskemétet. Az nagy kérdés, hogy fehérváriak meg tudják-e ismételni a szolnoki játékukat, mert akkor nem nagyon lehet vita abban, hogy ki nyeri ezt a meccset (szervezett, okos játékot hozott Jesus Ramirez gárdája, amely minden adódó lehetőséget kihasznál). Azt is hozzá kell azért tenni, hogy az Olaj kifejezetten kellemes ellenfél volt a sokszor egyénieskedő támadójátékával és a szinte nem létező védekezésével. A paksiaknak is van hova javulni, főleg védekezésben, de az már látszik, hogy Eilingsfeld távollétében mi az a hétfős rotáció, amivel számolnak a csapatnál, a támadójáték és abban a feladatok pedig szépen megoszlanak eközött a hét ember között. Az Alba esélyesebb, de ez a forduló rangadója.

Szolnoki Olajbányász (0-1) - Jászberényi KSE (0-1)
2019. október 5., szombat, 18:00

Az új Olajbányász pocsékul mutatkozott be első meccsén az Alba ellen, de most egy kellemesebb ellenfelet kap a még csak alakulóban lévő Jászberény személyében. A vendégek nagyot harcoltak a Sopron ellen, visszajöttek a meccsbe a gyenge kezdés után, de a pontdobással komoly gondok voltak, 66 dobott egységgel kezdtek hazai pályán. Mint írtuk, a Szolnok sem sziporkázott, és ezt még csak részben is alig lehet Juhos vagy éppen Pallai távollétére fogni - a hazaiaknak hátul nagyon sok mindenen kell változtatniuk ahhoz, hogy komolyabb mérkőzéseket is meg tudjanak nyerni. Ennek ellenére a megyei rivális ellen így is favorit az Olaj, a vendégek esélye pedig az lehet, hogy semmilyen nyomás nincs rajtuk - ha itt is kikap Dragan Alekszics együttese, akkor azért nagy a gond.

A KTE-Duna Aszfalt - PVSK-VEOLIA összecsapást december 18-án rendezik.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus