Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 2. forduló

Jelenleg úgy tűnik, négy mérkőzést megrendeznek a férfi A csoport hétközi, második fordulójából - ezeknek a meccseknek a felvezetőit olvashatjátok.

2. forduló

Szolnoki Olajbányász (0-0) - DEAC (1-0)
2020. október 7., szerda, 18:00

A Szolnokot bemutattuk az első forduló előtt, de hiába, mivel az Alba elleni mérkőzést mégsem játszotta le Gasper Potocnik együttese. Így aztán pihentebbek is lehetnek valamivel Pongó Mátéék, de sokkal többet nem készülhettek a DEAC-ra, mint fordítva, mivel csak pénteken lett hivatalos, hogy nem lesz meccsük. A vendégek egy meggyőző sikerrel kezdték az idényt az ASE ellen: az újak közül Guyton nem volt átütő, Hines viszont annál inkább... Mivel az Olajbányászt tétmeccsen még nem láttuk, túl nagy esélylatolgatásokba fölösleges lenne belemenni, de a vendégek jól mutatkoztak be, a hazaiak pedig papíron jól mutatnak - egy nagyszerű meccsre van kilátás.

Atomerőmű SE (0-1) - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (1-0)
2020. október 7., szerda, 18:00

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Paks ellenfele a Kecskemét lesz holnap este. Az ASE vereséggel kezdte a szezont Debrecenben, és Ian Baker láthatóan nagyon hiányzott az együttesből, a paksiak játéka sokszor esetleges volt még. Sokáig úgy tűnt, hogy a Kecskemét is kikap az idénynyitón, ám Váradi Kornél együttese nagyot hajrázott az utolsó percekben a Kaposvár ellen, hosszabbításra mentette az összecsapást, és végül győzött. Mindkét gárdánál van még munka bőven, de ez a szezon legelején nem olyan meglepő, főleg egy ilyen "előszezon" után, mint a mostani. Baker nélkül komoly esélyei lesznek a vendégeknek a győzelemre, de egyrészt hazai pályán egészen biztosan jobb lesz a paksi alakulat, mint a hétvégén volt, másrészt a Kecskemétnek a három légióssal felálló KKK ellen is voltak gondjai bőven, úgyhogy még Baker hiányában sem nevezhető top favoritnak a "KTE". Kiegyenlített találkozónak tűnik ez is így elsőre.

Naturtex-SZTE-Szedeák (0-0) - OSE Lions (1-0)
2020. október 7., szerda, 18:00

A Szedeák is csak az utolsó előtti pillanatban tudta meg, hogy nem játszik a hétvégén Körmenden, így ugyanaz igaz rá, mint a Szolnokra. Az OSE nagy feltámadást produkált a Sopron KC elleni hazai meccsén - a végjátékban hosszabbításra mentette a találkozót, majd a ráadásban megnyerte. Az látszik, hogy van még munka az oroszlányi kerettel, hogy ahhoz hasonló játékerőt képviseljen, mint tavaly. A szívvel viszont idén sincs probléma Sebastjan Krasovec alakulatánál, a Szedeákról pedig téthelyzetben még nem tudunk semmit. Azt már a múlt héten is írtuk, hogy nagyban attól függ a vendéglátó eredményessége, hogy mit tud a Brown-Dickey-Dzeletovics trió - ennél többet most sem nagyon tudunk, így egyelőre a sötétben tapogatózhatunk a játékerejükkel kapcsolatban.

Sopron KC (0-1) - Jászberényi KSE (0-0)
2020. október 7., szerda, 20:00

A Sopron Oroszlányban nagyon közel volt a győzelemhez, a mérkőzés nagy részében pedig kifejezetten kulturált játékot mutatott Kosztasz Flevarakisz gárdája úgy, hogy Supola Zoltán, Miljan Popadics, Werner Viktor, Bagó Martin és Fazekas Csaba is hiányzott a soproniaknál. A Berényt még nem láttuk, és nagyjából az igaz rájuk, ami a Szedeákra: egyetlen légiósukat ismerjük, de a játékerejük nagyban attól függ, hogy a másik három milyen teljesítményre lesz képes. Brandon Penn jó játékos, ez az előző szezonban kiderült már, de Ivan Milicsevicset, Donovan Donaldsont és Alekszandar Radukicsot még nem láttuk téttel bíró összecsapáson. Mellettük Aleksa Brbaklics, Ruják Bence és Czirbus József biztosan fontos láncszemei lesznek a rotációnak. Az U23-as játékosok közül három embert kell kiemelni: Filipovic Stefan, Katona Bence és Füzi Róbert lesznek a fiatal szabály legnagyobb nyertesei a JKSE-nél. A vendégeknél egyelőre a sötétben tapogatózunk, a Sopron viszont a hiányzók ellenére is jónak tűnik, hazai pályán esélyesnek tekinthető.

 

A Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár, a PVSK-VEOLIA - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, illetve a Kaposvári KK - Egis Körmend összecsapásokat későbbi időpontban rendezik majd koronavírusos esetek miatt.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - Szolnoki Olajbányász facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus