Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 21. forduló

Pénteken és szombaton játsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának huszonegyedik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

KTE-Duna Aszfalt (10-10, 8.) - Serco - TF-BP (2-18, 14.)
2019. március 8., péntek, 18:00

A KTE legutóbb kikapott hazai pályán a Jászberénytől, ettől függetlenül otthon 7-2-vel áll Forray Gábor csapata, így a meccs egyértelmű esélyesének tekinthető. A TF pont a válogatott és kupaszünet előtt győzött Pécsen, ami intő jel lehet a kecskemétieknek, hogy ne gondolják már a mérkőzés előtt lefutottnak a találkozót, a fővárosiak ráadásul a Körmendet is megszorongatták a múlt héten egy kiváló harmadik negyeddel, de alapvetően így is a KTE javára billen a mérleg nyelve.

Pécsi VSK-VEOLIA (10-10, 7.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (12-8, 4.)
2019. március 8., péntek, 18:00

A Pécs fontos győzelmet aratott Szegeden a hosszú szünet után, míg a Falco szoros első félidőt követően kikapott Fehérváron. Csirke Ferenc együttese otthon 7-2-es mérleggel bír (igaz, legutóbbi hazai meccsén a TF-től kapott ki), míg a szombathelyieknek nem sikerült jól a kupahétvége utáni visszarázódás a bajnokságba, idegenben pedig mindössze 2-8-cal áll Gasper Okorn alakulata. A Falco játékosállományának ereje továbbra is mindenki számára egyértelmű, ebből a keretből bármikor kijöhet egy elsöprő produkció, de jelen helyzetben nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok - a Pécsnek a hazai pályát is beleszámítva semmivel nincs kevesebb esélye a sikerre, mint Perl Zoltánéknak.

Sopron KC (8-12, 12.) - JP Auto - JKSE (14-6, 3.)
2019. március 9., szombat, 18:00

A Sopronnak nagyon kell a győzelem az ASE elleni vereség után, a Jászberény pedig tovább folytatta pazar szezonját, Kecskeméten is győzött Nikola Lazics együttese. Sabáli Balázsék otthon 7-3-mal állnak, saját közönségük előtt komoly erőt képviselnek, a Berény viszont idegenben is 5-4-es mutatóval áll úgy, hogy a KTE otthonában például Pantelics pályára sem lépett. A hazai pálya az SKC mellett szólna, de a vendégek sokkal-sokkal többet mutattak eddig ebben a szezonban, így még favoritnak is tekinthetőek - egy győzelemmel nagyon közel kerülnének a biztos felsőházhoz, a Sopronnak viszont a középházi reményei életben tartásához nyerni kell most, így nagy csatára van kilátás.

Kaposvári KK (8-12, 11.) - DEAC (11-9, 5.)
2019. március 9., szombat, 18:00

Kifejezetten jó mérkőzés várható a jó formába kerülő, jelenleg zsinórban 3 győzelemmel álló Kaposvár, illetve a kupa bronzérmese, a múlt hét végén a listavezető Szolnokot legyőző DEAC között. A hazaiak pocsékul kezdték az idényt, de már a válogatott szünet előtt is kezdtek belelendül, a ZTE otthonában pedig 96 pontot dobtak. A hajdúságiak mintha szintet léptek volna az elmúlt egy hónapban a feladatkörök elosztásában és megbízhatóságban is. Sokkal jobb helyen áll a DEAC, mint vendéglátója, viszont a somogyiaknak minden győzelem létszükséglet, ha be akarnak kerülni a középházba, és meg akarják tartani rájátszásról szőtt álmaikat. A vendégek idegenben mindössze 1-8-cal állnak, de a Szolnok elleni bravúr után nem lehet őket leírni még saját pályájuktól távol sem.

Naturtex-SZTE-Szedeák (5-15, 13.) - Egis Körmend (14-6, 2.)
2019. március 9., szombat, 18:00

A Szedeáknak volt egy jobb párhetes periódusa, de megint 4 meccses vereségszériában van Andjelko Mandics gárdája, gyakorlatilag csak matematikai sansza maradt a középházra, és három győzelemre van a 12. helyezettől is. A Körmend legutóbb majdnem elszórakozta a meccsét a fővárosban, de végül Csorvási vezetésével győztek a vasi piros-feketék. A Szedeák azért otthon veszélyes csapat, de jelenleg top favorit az Alpok Adria Kupában is menetelő Zollner-legénység, papíron ezt a mérkőzést is hoznia kell a Körmendnek - itt megint az lehet a kérdés, hogy ezt idő előtt elhiszik-e a játékosok.

Szolnoki Olaj KK (17-3, 1.) - Alba Fehérvár (9-11, 10.)
2019. március 9., szombat, 18:00

A forduló rangadója, még ha az Alba jelenleg csak a 10. helyen áll is. A kupagyőztes a DEAC otthonában kikapott az elmúlt hétvégén, míg az Alba a válogatott és kupaszünetet követően előbb a Falcót verte hazai pályán, majd három negyedig kiválóan játszott a Bonn otthonában, és végül csak egyetlen ponttal kapott ki a FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Jó formában van tehát Jesus Ramirez alakulata, az Olaj pedig továbbra is egy kicsit rövid a sérülések miatt, hiába érkezett Malasevics, a szolnokiak azonban a Tiszaligetben 10-0-val, hibátlan mérleggel állnak, így a nehézségeik ellenére is esélyesebbek, mint az Alba - ettől függetlenül a két együttes jelenlegi helyzetét és formáját nézve ebből egy kifejezetten nagy csata is lehet.

Atomerőmű SE (9-11, 9.) - Zalakerámia ZTE KK (11-9, 6.)
2019. március 9., szombat, 19:00

Az ASE legutóbb kiváló második félidejével, a Faust-Henton páros vezetésével győzte le a Sopront, a ZTE viszont 96 pontot kapva vereséget szenvedett a Kaposvártól hazai pályán. A vendégek eddig kifejezetten kiegyensúlyozottan szerepeltek a szezon során, az elmúlt pár mérkőzésen azonban teljesen szétesett a védekezésük, és ha ezt nem tudják rendbe szedni, Pakson sem lesz esélyük. Kovács Ákosék jól játszottak a múlt héten, ha azt folytatják, az elég lehet most is - nagyobb dolgokat továbbra sem lehet kijelenteni a Dzunics-féle ASE-ról. Ezen a találkozón elég sok a kérdőjel: a hazai pálya miatt a Paks kicsit esélyesebb, a ZTE viszont az elmúlt mérkőzéseket leszámítva a szezon egészében jóval többet mutatott.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus