Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 22. forduló

Szerdától szombatig játsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának huszonkettedik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

Naturtex-SZTE-Szedeák (5-16, 13.) - KTE-Duna Aszfalt (11-10, 5.)
2019. március 13., szerda, 18:00

A Szedeáknak gyakorlatilag matematikai esélye maradt csak arra, hogy a középházba kerüljön, hiszen 4 győzelemre van a Kaposvár-Sopron-Alba triótól, akik közül mindhármat meg kellene előznie ahhoz, hogy a 10. helyen végezzen, az Alba ellen pedig már az egymás elleniben is biztosan rosszabb - már ahhoz is nagy csoda kellene, hogy ne játsszon playoutot a Szeged, hiába van még hátra 5+6 forduló a középszakasszal együtt. A KTE a TF elleni sikerrel feljött az ötödik helyre, a felsőházért és a biztos PO-ért harcol, úgyhogy teljesen más szinten lehet a két együttes motivációja. Forray Gábor csapata csak 3-8-cal bír idegenben, viszont a kötelező mérkőzéseit eddig hozta saját pályájától távol is, most is esélyesebbnek tekinthető.

DEAC (11-10, 6.) - Atomerőmű SE (10-11, 8.)
2019. március 14., csütörtök, 18:00

A debreceniek kikaptak a bombaformában lévő Kaposvár otthonában, az ASE viszont két győzelemből érkezik, Dzunics Braniszlav vezetésével még nem veszítettek a paksiak. Debrecenben ettől függetlenül a DEAC lesz a favorit, miután a hazaiak 10-1-es mérleggel bírnak saját közönségük előtt, legutóbb a Szolnokot verték nem egészen két hete. Óriási csatát vívhat egymással a Henton-Faust és az Ivosev-Boriszov duó, de a jó formában lévő Kovács Ákos is okozhat gondokat Manigatnak és Dugatnak. Berényi Sándor együttese az otthon mutatott markáns játékával és mérlegével esélyesebb, de az ASE a 3-7-es idegenbeli mutatója ellenére most igen kemény diónak ígérkezik.

Zalakerámia ZTE KK (11-10, 7.) - Sopron KC (9-12, 11.)
2019. március 16., szombat, 18:00

A ZTE nincs jó passzban, védekezésben szétesett Bencze Tamás csapata az elmúlt hetekben, és ez az eredményekben is megmutatkozik. Alapvetően egyértelmű favorit lenne a zalaegerszegi gárda, amely hazai környezetben eddig 7-3-at hozott, mivel a Sopron idegenben nagyon gyengén muzsikál (1-9), csak a TF-et tudta legyőzni, az viszont óriási kérdés továbbra is, hogy mire lesznek képesek hátul Szabó Zsolték - a támadójátékkal nincs nagy gond, védekezésben viszont sokkal több kell, mint amit az elmúlt hetekben láttunk a gárdától. A Sopron legutóbb legyőzte a Jászberényt, ami idén nagy fegyvertény, viszont az idegenbeli problémák miatt Sabáli Balázsnak is van mit rendbe tennie a fejekben - érdekes összecsapás lesz.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (13-8, 4.) - Egis Körmend (15-6, 2.)
2019. március 16., szombat, 18:00

A vasi rangadót ezúttal Szombathelyen rendezik. A Körmend zsinórban három győzelmet szerzett, sorozatban kettőt idegenben, de a tabella utolsó két helyezettje ellen, a Falco pedig 10-0-val áll az Arena Savariában, legutóbb Pécsen tudott győzni Gasper Okorn gárdája. Mint minden vasi El Clásico előtt, most is el lehet mondani, hogy gyakorlatilag semmit nem számít a forma vagy a tabellán elfoglalt helyezés - szoros meccsre, nagy csatára van kilátás, ahol azért a hazai pálya előnye miatt esélyesebb a Falco.

Pécsi VSK-VEOLIA (10-11, 9.) - Szolnoki Olaj KK (18-3, 1.)
2019. március 16., szombat, 18:00

Rangadó lesz ez is, bár a Pécs csak a 9. helyen áll a tabellán. Csirke Ferenc együttese legutóbb a Falcótól kapott ki, míg a listavezető Szolnok az Albát verte a Tiszaligetben, a pécsiek azonban sokszor megmutatták már a szezon során, hogy a Lauber Dezső Sportcsarnokban mindenkire veszélyesek lehetnek. Az Olaj legutóbbi idegenbeli meccsét elvesztette Debrecenben, de azért így is esélyesebbnek számít - kérdés, hogy a Pécs jobb támadójátékot tud-e bemutatni, mint tette azt a szombathelyiek ellen, mert 57 dobott pont egészen biztosan kevés lesz a Szolnok ellen is, de ennél sokkal jobban kosaraztak a mecsekaljaiak a szezon korábbi részében.

Serco - TF-BP (2-19, 14.) - JP Auto - JKSE (14-7, 3.)
2019. március 16., szombat, 18:30

Ez egy tipikus "csapdameccs" a Jászberény számára, amely kitűnő szezont fut, de legutóbb elég simán kikapott Sopronban. A TF messze utolsó, 3 meccsre van a Szedeáktól, de legutóbbi két mérkőzésén is megszorongatta ellenfeleit, a Körmendet és idegenben a Kecskemétet is. A TF ellen majdnem mindenki hozta a mérkőzéseit (a JKSE riválisai közül mindenki), így az előző két meccsen Pantelicset nélkülöző vendégeknek is nyerniük kellene, de a megint egyre masszívabb fővárosiakkal szemben egyáltalán nem lesz egyszerű bezsebelni a sikert.

Alba Fehérvár (9-12, 12.) - Kaposvári KK (9-12, 10.)
2019. március 16., szombat, 19:00

A középszakasz és a rájátszás szempontjából is rendkívül fontos találkozót játszik majd a két fél szombat este. Az Albának van még egy nemzetközi kupameccse is szerdán, így nem feltétlenül készülhet egész héten erre az összecsapásra, ráadásul valamivel fáradtabb is lesz még akkor is, ha utaznia legalább nem kell a héten. A Kaposvár viszont a bajnokság legjobb formában lévő alakulata, sorozatban négy győzelmet aratott Fekete Ádám legénysége, ezzel már a középházat érő 10. helyen áll. Az Alba is összekapta magát némileg, bár a múlt héten a Bonnban elszenvedett egypontos vereség után mindössze 66 pontot dobtak a fehérváriak Szolnokon. Nagyon össze kell kapnia magát Jesus Ramirez csapatának, mert a Kaposvár nemcsak eredményesen, de látványosan és sokoldalúan is játszik, 4-5 ember közel azonos teljesítményére támaszkodhatnak a somogyiak, így jelen pillanatban teljesen kétesélyes ez a mérkőzés.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus