Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 23. forduló

Szerdán lejátszanak hat mérkőzést a magyar férfi élvonal alapszakaszának huszonharmadik fordulójából - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

Zalakerámia ZTE KK (12-10, 5.) - DEAC (11-11, 8.)
2019. március 20., szerda, 18:00

Mindkét csapat számára létfontosságú az összecsapás, hiszen a felsőházért, a DEAC pedig még az alsóház elkerüléséért is pályára lép. A hajdúságiak legutóbb az ASE-tól hazai pályán kaptak ki, ennél azonban nagyobb baj, hogy idegenben mindössze 1-9-cel áll a gárda (csak a TF-et tudta két vállra fektetni), és a hátralévő 4 mérkőzéséből 3-at saját pályájától távol kénytelen megvívni, így még lefelé is nézegetnie kell, hiába van két győzelemmel többje, mint a 11-12. helyen álló Kaposvár-Sopron duónak. A ZTE óriási lépést tehetne a felsőház, így pedig a biztos PO felé, a többi közvetlen ellenfél is nehéz meccs elé néz, úgyhogy extrán motivált lehet Bencze Tamás alakulata (már ha erre egyáltalán szükség van). Hazai pályán a Zalaegerszeg a favorit, hiába van jó csapata a DEAC-nak is - Berényi Sándorék saját szempontjukból a lehető legjobbkor vetkőzhetnék le idegenbeli fóbiájukat, ha most győznének, és talán egy kis segítség lehet ebben számukra, hogy ők két nappal többet készülhettek erre a találkozóra, hiszen csütörtökön játszottak az ASE-vel.

KTE-Duna Aszfalt (11-11, 7.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (13-9, 4.)
2019. március 20., szerda, 18:00

Itt is a felsőház a tét, leginkább a Kecskemét számára, amely egy némileg meglepő szegedi zakóból érkezik erre a találkozóra, de nem esélytelenül. A KTE otthon masszív, 8-2-es mérleggel bír (még három hazai találkozója van a maradék négy meccsből), és a legjobbaknak és méltó ellenfele. A Falcónál azért hatalmas blama lenne, ha négy forduló alatt elbukná a 2 meccses előnyét a 6-9. helyen 11-11-gyel álló négy gárda bármelyikével szemben, de Gasper Okorn alakulata határozottan nincs jó passzban - a szombathelyiek a sokakban rossz szájízt hagyó kupadöntő óta idegenben kikaptak már az Albától, legutóbb pedig hazai pályán a Körmendtől. A képlet ugyanaz, mint eddig: amennyiben kijönnek a Falco keretében rejlő lehetőségek, úgy sima vendég siker is lehet a vége, de jelen pillanatban Kecskeméten még csak favoritnak sem lehet kikiáltani az idegenben 3-8-at hozó nyugat-magyarországi gárdát, főleg hogy a KTE múlt szerdán, míg a Falco szombaton lépett pályára utoljára.

Kaposvári KK (9-13, 11.) - Pécsi VSK-VEOLIA (11-11, 9.)
2019. március 20., szerda, 18:00

A Kaposvár az utóbbi időben nagyon nagy formába lendült, Fekete Ádámék kiváló sorozata azonban az Alba ellen megszakadt, ami duplán fájhat még a somogyiaknak, hiszen közvetlen riválisról beszélhetünk az esetükben. A KKK egy meccsre van lemaradva a középháztól, és hazai pályán léphet pályára, úgyhogy az elmúlt hetek játéka alapján esélyesnek is kikiáltható... még akkor is, ha a Pécs a legutóbbi körben legyőzte a Szolnokot, előtte csak az utolsó negyedben kapott ki a Falcótól, úgyhogy stabilizálni látszik formáját. Csirke Ferencék idegenben csak 3-8-at hoztak eddig, és 2 győzelemre vannak Ubilláéktól, úgyhogy hatalmas csatára van kilátás, mert a Kaposvár akár még a Pécs kárára is bejuthat a középházat jelentő legjobb 10-be - pécsi siker esetén Demeterék középházi helye megszilárdul, a Kaposvár pedig kilátástalan helyzetbe kerül.

Egis Körmend (16-6, 2.) - Szolnoki Olaj KK (18-4, 1.)
2019. március 20., szerda, 18:00

Az már eldőlt, hogy mindkét gárda a felsőházban folytatja, így be is jutott a rájátszásba, az azonban nem mindegy, hogy milyen mérleggel zárják az alapszakaszt, hiszen ezt a mutatót viszik tovább. Azt mindenki tudja, hogy a Körmend és a Szolnok hazai pályája is erős, úgyhogy a legjobb esélye értelemszerűen mindenkinek az első helyről lehet a bajnoki címre. Pár héttel ezelőtt a címvédő listavezető előnye még nagyon nagynak tűnt, ám két szolnoki idegenbeli zakó, illetve a Körmend három idegenbeli sikere után egyre szorosabb a csata. A vasi piros-feketék a jelenlegi forma alapján, a hazai pályát is nézve esélyesebbek ezen a találkozón, és ha nyerni tudnak, már csak egy meccsre lesznek riválisuktól. Dragan Alekszics csapata a kupában már megmutatta, hogy a nehéz helyzetekben milyen jól tud összezárni, ennek ellenére a Körmend a favorit most. A Szolnok helyzetét nehezíti az is, hogy Alekszics nem lesz ott a kispadon - a tréner egy gázolásos baleset szemtanúja volt, amely annyira megviselte, hogy hazautazott a családjához.

Sopron KC (9-13, 12.) - Serco - TF-BP (2-20, 14.)
2019. március 20., szerda, 19:00

Ezen a meccsen nem nagyon van kérdés: a Sopron idegenben továbbra sem képes győzni, így az otthoni találkozóit kénytelen megnyerni, hogy versenyben maradjon a középházért. A TF majdnem megviccelte Sabáli Balázsékat Budapesten, ez az intő jel pedig elég is lehet arra, hogy Gordonék ne vegyék félvállról a fővárosiakat - az SKC egyértelmű esélyes a lassan matematikailag is biztosan playoutot játszó (pedig még a középház sem kezdődött el) TF-fel szemben.

JP Auto - JKSE (15-7, 3.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (6-16, 13.)
2019. március 20., szerda, 19:00

A Jászberény a Szedeák ellen felteheti a(z első) pontot az i-re és parádés szezonjára, hiszen a jászsági alakulat egy győzelemmel matematikailag is biztosítja helyét a felsőházban és ezzel a PO-ban. Nagy hiba lenne leírni azért Andjelko Mandics együttesét, amely meglepetésre nagyon simán verte a KTE-t legutóbb, ezt megelőzően azonban többször is gyengébb teljesítményt nyújtott. Nikola Lazicsék nagyon könnyedén verték legutóbb a TF-et, otthon 9-2-t hoztak eddig, míg a Szedeák csak 2-8-at tudott produkálni, ha el kellett hagynia Szegedet. Az erőviszonyok és az idei teljesítmények közötti különbség egyértelmű: topfavorit a Berény még úgy is, hogy a vendégeknek három nappal többjük van felkészülni erre a találkozóra.

Az Atomerőmű SE - Alba Fehérvár találkozót április 3-án játsszák le a csapatok a székesfehéváriak FIBA Europe Cup összecsapása miatt.

Fotó, Slide - szoljon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus