Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 3. forduló

A hétvége folyamán két mérkőzést játszanak le mindössze a 3. fordulóból, egyet pedig holnap a 17. fordulóból - ezeknek a meccseknek a felvezetőit olvashatjátok.

17. forduló

DEAC (1-1) - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (1-1)
2020. október 10., szombat, 18:00

A DEAC az ASE ellen szinte végig előnyből játszott, ez azonban a Szolnok ellen egyáltalán nem volt igaz: Kovács Adrián csapata nagyot küzdött, fordítani is tudott a Tiszaligetben, de végül kikapott. A Kecskemét mindkét fordulóban leginkább üldözte ellenfelét, ám amíg a Kaposvár ellen sikerült hosszabbításra menteni a találkozót, és végül győzni, addig Pakson nem tudta megfordítani a meccset Váradi Kornél együttese. Nagy kérdés, hogy a vendégekkel mi lesz támadásban, mert leginkább a dobásokkal volt eddig gondjuk: a KKK ellen az első félidőben 0/10-zel tripláztak, az ASE ellen pedig 1/13 volt a mezőnymutatójuk egy negyedet követően. Ez valószínűleg nem fog beleférni Debrecenben (sem) - a hazaiak az első fordulóban meggyőzőek voltak hazai pályán, az elég erősnek tűnő Szolnok otthonában sem adták olcsón a bőrüket, így saját közönségük előtt esélyesebbnek számítanak. Érdekesség, hogy a két együttes 5 napon belül kétszer is játszik egymással, mert a negyedik fordulóban épp Kecskemét-DEAC összecsapást fognak rendezni a hét közben.

3. forduló

Atomerőmű SE (1-1) - Szolnoki Olajbányász (1-0)
2020. október 10., szombat, 18:00

Ez lesz a hétvége rangadója. Az ASE egy kiváló első negyed segítségével verte a Kecskemétet, míg a Szolnok egy jó első félidő után a harmadik negyed végére hátrányba került a DEAC ellen, végül azonban behúzta a győzelmet. Mindkét gárda jól kezdett, mindkettő kiengedett némileg ezt követően, de összességében elmondható, hogy mindkét csapat irányította a hétközi meccse nagy részét - kérdés, hogy most ki tudja ráerőltetni a másikra az akaratát. Papíron nincs nagy különbség a két fél között, és az eddig mutatott játék is arra enged következtetni, hogy szoros összecsapásra van kilátás - egyik gárda győzelme sem lenne nagyobb meglepetés, az viszont igen, ha az egyik csapat végig uralni tudná a találkozót, és sima győzelmet aratna.

Jászberényi KSE (0-1) - Naturtex-SZTE-Szedeák (0-0)
2020. október 11., vasárnap, 18:00

A Jászberény a hét közben 56 pontot kapott a Soprontól az első félidőben, és mindössze 26 pontot dobott 20 perc alatt - a második félidőben ugyan kozmezikázott ezen bőséggel a jászsági alakulat, a meccs érdemi része azért nem mutatott jól Miljan Csurovics együttese szempontjából. A Szedeák kétszer is az utolsó pillanatban maradt meccs nélkül - hétvégén az Egis Körmendnek kellett lemondania a tervezett mérkőzést egy nappal a találkozó előtt, legutóbb pedig az OSE aznap reggel jelentette be, hogy nem tud pályára lépni Szegeden. Az biztos, hogy Szrecsko Szekulovics csapata már alig várja, hogy végre játszhasson, de hogy milyen játékerőt képviselnek, arról egyelőre még nem sokat tudni. Kiegyenlített erők küzdelme lehet ez az összecsapás is, de amíg a vendégeket nem láttuk legalább egy tétmérkőzésen, nem nagyon lehet tippelni.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus