Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 4. forduló

Pénteken és szombaton játsszák a magyar férfi A csoport alapszakaszából a 4. forduló első hat mérkőzését - lássuk, mi várható az egyes összecsapásokon!

4. forduló

Atomerőmű SE (2-1) - Egis Körmend (3-0)
2019. október 18., péntek, 18:00

A játéknap rangadóját rendezik Pakson, ahol az ASE a Körmendet fogadja. A vendégek eddig hibátlanok, győzni tudtak Sopronban is, legutóbb pedig leiskolázták a Szolnokot. A hazaiak is jól szerepelnek eddig, hiszen mindössze Székesfehérváron kaptak ki, egyébként két sikert gyűjtöttek be, mindkettőt hazai pályán. Mindkét együttes nagyobb ellenállásra számíthat, mint az elmúlt héten, de az esélyek nagyon kiegyenlítettek - a Körmend talán egy fokkal többet mutatott az eddigiek során, és komplettebbnek tűnik az állománya Eilingsfeld János távollétében, de a hazai pálya némileg az ASE felé billenti a mérleg nyelvét. Igazi rangadó lehet ez a meccs, ahol nagyon kevés dönthet, egyik gárda győzelme sem lenne meglepetés.

Alba Fehérvár (2-1) - Naturtex-SZTE-Szedeák (0-3)
2019. október 18., péntek, 18:00

Ez elsőre simának tűnik, hiába kapott ki az Alba Pécsen. A Szedeák eddig nyeretlen, a fehérváriak pedig a Mecsekalján sem játszottak rosszul, egyszerűen Diggsszel nem boldogultak. Mind a hazai pálya, mind az állományok közötti különbség, mind a forma Jesus Ramirez gárdája mellett szól, masszív favorit az Alba - ezt nem nagyon kell ragozni.

Szolnoki Olajbányász (1-2) - DEAC (3-0)
2019. október 18., péntek, 18:00

Nagyon érdekes találkozó lehet ez, hiszen az eddig még veretlen DEAC a Tiszaligetbe látogat. A debreceniek kifejezetten eredményesen kosárlabdáznak eddig, még ha lesz is az eddiginél nehezebb sorsolásuk is. A Szolnok a Berény elleni győzelem ellenére pocsékul játszik összességében: egy 20 pontos hazai zakó mellett egy közel 30 pontos körmendi buktát is jegyzett már Dragan Alekszics csapata, amely továbbra is csak küszködik védekezésben. Ha nem tud állítani hátul az Olajbányász, esélyesebb a debreceni gárda, ahol Tóth Ádám minden bizonnyal extra motivációval lép majd pályára volt csapata ellen. A szolnokiak állománya nem rossz, bármikor benne van ebben a keretben egy-egy jó eredmény, de az három forduló alatt is világossá vált, hogy ez önmagávan kevés lesz - jobb esélyekkel vág neki a meccsnek a csapatépítésben előrébb járó DEAC.

Jászberényi KSE (0-3) - PVSK-VEOLIA (2-0)
2019. október 19., szombat, 18:00

Ez az Alba meccséhez hasonlóan egyértelműnek tűnik elsőre, hiszen a nyeretlen, Reedet nélkülöző Berény az eddig kettőből kettőt nyerő Pécset fogadja. Csirke Ferenc csapata eddig nagyszerűen játszott, igaz, még csak hazai környezetben láthattuk az együttest, de úgy tűnik, jól sikerült a légiósválasztás is (Diggs forduló MVP volt legutóbb, Aiken pedig mindkét találkozón kiválóan játszott), és szerkezeti gondok sincsenek. A hazaiaknak akkor van komolyan vehető sanszuk, ha Reed játszik - ha nem, akkor a hazai pálya mellett nem sok mindent lehet felsorolni az oldalukon, a jelenlegi PVSK kerete jóval masszívabb.

Sopron KC (1-2) - Zalakerámia ZTE KK (1-2)
2019. október 19., szombat, 18:00

A Sopron a jászberényi győzelme után nem kapott könnyű ellenfeleket, otthon a Körmendtől alig kapott ki, és Debrecenben is csak 10 ponttal maradt alul. A ZTE egy kaposvári sikerrel kezdte az évet, Ubilla viszont kihagyta az előző két összecsapást, és ez nemcsak eredményességben, de játékban is nagyon meglátszódott Bencze Tamás alakulatán - legutóbb, az OSE ellen ráadásul Djuric is hiányzott. Ha a két sérült visszatérhet, ez egy teljesen kiegyenlített összecsapás lehet, teljesen hasonló erők küzdelme a két keret minőségét és mélységét is figyelembe véve. Nélkülük viszont a vendégek állománya nagyon vékony, úgyhogy reális győzelmi esélyei akkor lehetnek a zalaegerszegieknek, ha teljes fegyverzettel tudnak kiállni.

OSE Lions (1-2) - Kaposvári KK (0-3)
2019. október 19., szombat, 18:00

Az OSE az első két fordulóban nem nyújtott maradandót, legutóbb azonban legyőzte a ZTE-t, méghozzá idegenben, így pont 1-gyel több sikere van, mint a Kaposvárnak. A somogyiak három egészen szoros meccsen vannak túl (a Falco csak a harmadik negyedben tudta őket leszakítani, az már szorosnak számít, az első két fordulóban pedig nyerési esélyei voltak Hendleinéknek a végjátékban), de egyelőre nincs meg az első siker, így most némi teher is van már Fekete Ádám csapatán: ha itt nem nyernek, akkor hol fognak? Az OSE nyilván megnövekedett önbizalommal léphet majd pályára, de egyértelmű esélyesnek azért nem lehet nevezni. Akkor lehet igazán komoly sansza az oroszlányi csapatnak, ha Davist és Norfleetet meg tudják fogni - a kaposvári páros az eddigiek alapján markánsabb, mint a túloldalon Washington és Abell, itt dőlhet el a találkozó.

A KTE-Duna Aszfalt - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mérkőzést december 1-jén fogják lejátszani.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus