Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 4. forduló

Jelen állás szerint három mérkőzést megrendeznek a férfi A csoport negyedik, hétközi fordulójából - nézzük, mit várhatunk a meccsektől.

4. forduló

Kaposvári KK (0-1) - Jászberényi KSE (0-2)
2020. október 14., szerda, 18:00

Szűk két hét után lép pályára újra a Kaposvár, és mint ismert, még a múlt hét legelején két légióssal erősített Fekete Ádám együttese. Miliszavljevicset láttuk már itthon több klubnál is, Josip Jukicot azonban még nem, így van még bizonytalansági faktor a kaposváriaknál - most jól jöhetett nekik az, hogy sem a 2., sem a 3. fordulóban nem tudtak pályára lépni, igaz, valószínűleg nem egy hét alatt sikerül majd beépíteni az új érkezőket. Annyi biztos, hogy Sinovectől több kell majd, mint amit Kecskeméten mutatott, a többiekkel azonban nem volt gond (főleg Riversszel), a KKK pedig csak hosszabbításban vérzett el a Hírös Városban úgy, hogy a rendes játékidő végén a kezében volt már a győzelem - a találkozó nagy részében egészen jól mutattak. Egyértelmű esélyesek a somogyiak, miután az ellenfél az eddig eléggé halovány Jászberény lesz. A vendégek két nagyon sima zakóba szaladtak bele, és jó eséllyel Kaposváron is sokkal több kell majd tőlük a győzelemhez vagy egyáltalán a szoros meccshez...

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (1-2) - DEAC (2-1)
2020. október 14., szerda, 18:00

A Kecskemét a Kaposvár elleni, hosszabbításos hazai siker után két idegenbeli vereséget szenvedett el, míg a DEAC kétszer győzött otthon, a Tiszaligetben viszont kikapott. A sorminta alapján most kecskeméti siker következne, de azért nem ennyire egyszerű a képlet, főleg hogy a két együttes szombaton már játszott egymás ellen - a debreceniek küzdelmes meccsen győztek. Mindkét gárda tud jobb támadójátékot is annál, amit négy napja bemutatott, ráadásul most testközelből láthatta a két vezetőedző, hogy mire kell készülni a másik csapat ellen. Az biztos, hogy a hazaiak oldaláról sokkal jobb dobóforma kellene ahhoz, hogy igazán jó esélyeik legyenek a sikerre - a Kecskemét az első három meccsénnek döntő többségében gyengén dobott kintről, ennek eredményeképp a három találkozó nagy részében leginkább csak ellenfelét üldözte. A vendégeknek is van mit javítaniuk az előző két mérkőzés után, de Kovács Adrián alakulata egyelőre magabiztosabb teljesítményt nyújt - még a szolnoki vereségüknél is sikerült fordítaniuk a harmadik negyed végére. Az eddigiek alapján DEAC-siker lenne várható, a hazai pálya viszont eléggé kiegyenlíti az erőviszonyokat.

Naturtex-SZTE-Szedeák (1-0) - Sopron KC (1-1)
2020. október 14., szerda, 18:00

A Szedeákot egyszer láttuk eddig, a Jászberény ellen, és a Sopron is a Berény ellen szerezte első győzelmét - ezekből a meccsekből azért talán kár kiindulni egy egymás elleni csata előtt. Kosztasz Flevarakisz alakulata könnyedén állhatna akár 2-0-val is, Oroszlányban is előnnyel fordult a végjátékra, ott azonban hosszabbításban vereséget szenvedett. Dickey és Dzeletovics igen komoly problémát jelentettek a jászberényi magasembereknek - az kérdés, hogy Flevarakisz reagál-e erre a kezdőcsapat átalakításával, vagy marad a Sitku Márton-Wideman duó kezdésnek. Másik oldalról a soproni kisemberek is gondot okozhatnak Govenséknek még Supola nélkül is - Dillard és Thompson a Jászberény ellen remekeltek, itt is kulcsszerepük lesz. A vendégek többet pihenhettek, hiszen csak hét közben léptek pályára a múlt héten, ennek viszont így a bajnokság elején talán még kevesebb jelentősége van. Az viszont már döntő lehet, hogy az SKC kerete mélyebb (Jogéla vagy/és Boriszov a padról kezdi a meccset, ilyen minőségű cseréje nincs a Szedeáknak) - ahogy Kecskeméten, itt is a hazai pálya az, ami kiegyenlíti az esélyeket, jó mérkőzés várható.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus