Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 8. forduló

Mától vasárnapig lejátsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának nyolcadik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

Zalakerámia ZTE KK (4-3) - Atomerőmű SE (3-4)
2018. november 16., péntek, 18:00

A ZTE megtorpant, az ASE be sem indult még. A hazaiak 4 győzelem után zsinórban háromszor szenvedtek vereséget - igaz, ez még így is jó teljesítménynek számít, a szezon előtt sokan féltették ezt a keretet. A paksiak továbbra sem találják magukat, legutóbb Sopronban is kikaptak, és nem is a 3-4-es mérleg az aggasztó a szempontjukból (vagy az, hogy ebből egy győzelem a TF ellen jött, meg egy kínkeserves siker a Kaposvárral szemben), hanem az, hogy úgy tűnik, fogalma sincs az állománynak a saját erősségeiről vagy arról, hogy mit is akarna játszani. Bencze Tamásék ebben mindenképp előrébb járnak - az ő gondjuk a rövidebb keret lehet, de ha fegyelmezetten tudnak kosárlabdázni, akkor hazai pályán, a jelenlegi ASE ellen még egy gyengébb produkcióval is meglehet a győzelem.

DEAC (3-4) - Kaposvári KK (2-5)
2018. november 16., péntek, 18:00

Ez egy érdekes találkozó lesz, miután a DEAC Ivosevvel erősített nemrég, aki tavaly épp Kaposváron játszott, nem is akárhogyan, a Somogy megyei alakulatnál pedig mintha megmozdult volna valami az új irányító szerződtetése óta - a szoros paksi vereséget követően simán verték a kaposváriak a ZTE-t az előző fordulóban. Ha a vendégek úgy folytatják, ahogy az előző körben abbahagyták, akkor nagyon könnyedén előfordulhat, hogy győztesen távoznak Debrecenből, mert a hajdúságiak nincsenek nagy formában, és az is látszik, hogy Ivosev egész nyáron 3-3-azott, nem 5-5-re készült. Nagy kérdés, hogy ő mikorra lendül formába, mert Boriszovval egészen érdekes párost alkothatnának, de egyelőre mintha nem lenne meg az egység sem a DEAC-on belül, a hierarchia és a szerepek nincsenek letisztázva. A Kaposvár kilátástalanul kezdte a szezont, de az előző (két meccs) alapján Fekete Ádámnak van oka a bizakodásra - esélyesebbnek nem nevezném a KKK-t, de egyáltalán nem lenne váratlan, ha az eddig rendkívül hullámzó DEAC-ot el tudnák kapni.

JP Auto - JKSE (3-4) - Sopron KC (4-3)
2018. november 17., szombat, 18:00

Kiváló meccsre van kilátás Jászberényben, miután Nikola Lazics csapata eddigi hazain találkozóin rendre szoros mérkőzéseket játszott (felemás sikerrel, de a legjobbak ellen is), legutóbb pedig simán verte a Kecskemétet. A Sopron otthon 4-0, idegenben 0-3, úgyhogy nem igazán van egyértelmű esélyese az összecsapásnak. Mindkét gárda pozitív összképet fest eddig, állományban nincs nagy különbség a két alakulat között, Berényben sikerült az új irányító beépítése, méghozzá nagyon rövid idő alatt, úgyhogy a hazai pálya miatt egy fokkal nagyobb sansz van a JKSE győzelmére.

Egis Körmend (5-2) - Naturtex-SZTE-Szedeák (2-5)
2018. november 17., szombat, 18:00

A Körmend kitűnő formában van, zsinórban négy mérkőzést nyert meg a bajnokságban, és az Alpok Adria Kupában is 106 pontot dobott a héten, míg a Szedeák továbbra sincs olyan stabil, mint tavaly - igaz, Pécsett ki lehet kapni, de összességében eddig nem alakult jól a szezon Andjelko Mandics csapata számára. Hazai pályán eddig legtöbbször hengereltek a vasi piros-feketék, és ha most nem is lesz 20-30 pont különbség, alapvetően nem nagyon veszélyeztetheti semmi a hazai diadalt - jobb formában is van a Körmend, egyre inkább megvan a játékosok helye, saját közönségük előtt egyértelmű favoritok.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (3-3) - Pécsi VSK-VEOLIA (6-1)
2018. november 17., szombat, 18:00

Kifejezetten jó meccs várható Szombathelyen. A hazaiak rengeteg gonddal bajlódtak, de Bruinsma és Pustahvar nélkül is nyertek a hét közben Angliában. Kérdés, hogy az utazás mennyit vett ki a társaságból a Pécs elleni derbi előtt, mert nem volt a legjobb állapotban a Falco az utóbbi hetekben, és Pustahvar most játszhat majd először. A Pécs szezonja jóval nyugodtabb ennél, 6-1-gyel holtversenyben első Csirke Ferenc együttese, és eddig pontosan végzi a dolgát - az egy zakó is egy utolsó pillanatos kecskeméti vereség volt, azt leszámítva gyönyörűen hozza eddig az eredményeket a mecsekaljai alakulat. Az Arena Savariában borzasztóan nehéz győzni, de a jelenlegi állapotokat tekintve ez csak kiegyenlíti az esélyeket - kitűnő meccsre van kilátás, ahol simán elképzelhető vendég siker is.

Serco - TF-BP (0-7) - KTE-Duna Aszfalt (3-4)
2018. november 17., szombat, 19:00

Itt nincs nagyon mit elemezni. A TF légióst cserélt, de azt az egy DEAC elleni találkozót leszámítva osztálykülönbség van eddig köztük és a többi élvonalbeli klub között. A KTE még nem nyert mérkőzést idegenben, de ha most sem szakadna meg ez a sorozat, az óriási szenzáció lenne: teljesen egyértelmű esélyes Forray Gábor csapata.

Alba Fehérvár (4-2) - Szolnoki Olaj KK (6-1)
2018. november 18., vasárnap, 17:00

A forduló rangadójára vasárnap kerül sor, hiszen a két FIBA Europe Cup továbbjutó együttes játszik egymással - a sorozatban 10 sikert számláló Alba a listavezető és címvédő Szolnokot fogadja. A győzelmeket tekintve mindkét gárda jó formában érkezik meg erre az összecsapásra, és bár játékban bőven van mit javítani mindkét oldalon, az önbizalommal nem lehet probléma: az Olaj a Sassarit, az Alba a Varesét győzte le hazai pályán az olasz élvonalból, és mindkét gárda sorozatosan hozza a meccseit hol jobb, hol kevésbé meggyőző játékkal - viszont összességében eredményesen. Mindkét együttes mély kerettel, jól forgatható rotációval és több nyerőemberrel is bír. Még mindig eléggé a szezon elején vagyunk ahhoz, hogy ez kétesélyes találkozó legyen, amin a hazai pálya miatt dől kicsit a mérleg nyelve az Alba felé.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus