Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 8. forduló

A 8. fordulóból két meccset játszanak le szerdán, ma pedig egy találkozót pótolnak a 2. fordulóból - a mérkőzések felvezetőit olvashatjátok.

2. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (3-1) - OSE Lions (1-1)
2020. október 27., kedd, 18:00

Nem sok pozitívum van eddig ebben az idényben a koronavírus miatt, de a Szedeák mindenképpen a szezon egyik legkellemesebb meglepetése. Szrecsko Szekulovics csapata a Falco otthonában hosszabbításban kapott csak ki, a másik három összecsapását pedig megnyerte, így október végére eljutottunk oda, hogy a mezőny jelentős részével szemben egyértelmű favoritként futhatnak ki a pályára, hazai pályán egészen biztosan. Az OSE a szezon legeleje után kényszerszünetre ment, majd a hétvégén visszatért, de kikapott az öt játékosát is nélkülöző ASE otthonában. Az oroszlányiak kiemelték azután a meccs után, hogy gyengén védekeztek, ez pedig most se fog beleférni: szegedi oldalról már a Dickey-Dzeletovics duó, valamint a Brown-Govens kettős is megmutatta, hogy mérkőzést eldöntő teljesítményeket tudnak letenni a parkettára. Az Oroszlány tavaly bizonyította, hogy amikor a legkevésbé számítana rá az ember, mindig meglepetéssel tud szolgálni, itt sem lehet a vendégeket leírni. Jelen helyzetben azonban a Szedeák az esélyesebb, főleg hogy három nappal több ideje volt készülni.


8. forduló

PVSK-VEOLIA (0-0) - Kaposvári KK (2-3)
2020. október 28., szerda, 18:00

Bemutatkozik a Pécs együttese is az idei pontvadászatban, miután az első csapat volt a mecsekaljai gárda, amely tömeges COVID-fertőzés miatt kényszerpihenőre ment, még a szezont megelőzően. A hazaiaknál jelentősen átalakult a keret, a palánk alatt például Veljko Brkics lesz a gárda új centere, Krivacsevics Márkó pedig a Falcótól érkezett - mellettük két 20 esztendős magyar, Meleg Gergő és Rátvay Balázs kaphatnak majd komolyabb szerepet, de ez így egy gyakorlatilag teljes új magasember állomány.

Veljko Budimir továbbra is a keret tagja, ahogyan Ruják András is maradt az előző idényből, de mindkét amerikai kisemberét lecserélte a Pécs: a mindkét hátvédposzton bevethető Mike Lewis II most kezdi meg profi karrierjét (Ruják és Bíró Levente mellett ő lesz majd a játékmester, utóbbi Meleg és Rátvay mellett a harmadik U23-as magyar fiatalja a csapatnak), a kettes és hármas posztokon használható Kenney Funderburk Jr. viszont jóval tapasztaltabb. Demeter Attila visszatért Oroszlányból, neki komoly szerepkör juthat még úgy is, hogy már nem fér be U23-asnak - Veljko Dragasevicsre ugyanez igaz. A 20 éves fiatal szerb, Alekszej Carev játékideje az előtte lévők miatt erősen kérdéses.

Óriási a kontraszt a két gárda között, mivel a Kaposvárnak ez lesz az ötödik meccse zsinórban szerda-szombat ritmusban. Nem sok pozitív dolgot mutatott a somogyi együttes a Kecskemét elleni mérkőzésig, ott azonban sikerült győznie, és Fekete Ádám vezetőedző szerint végre elindult valami, a megbeszélteket hajtották végre a pályán - most sokkal inkább játékban vannak, mint ellenfelük, ez nagyon könnyen vezethet újabb sikerre. A Pécs jelen állapotában teljesen sötét ló: a játékerejéről sem lehet sok fogalmunk, a formáról meg pláne, úgyhogy bármi elképzelhető ezen az összecsapáson.

DEAC (2-1) - Sopron KC (1-2)
2020. október 28., szerda, 18:30

A DEAC két és fél, a Sopron pedig két hetet hagyott ki, és mindkét gárda karanténban volt ennek az időnek a nagy részében - ilyenkor mindig felmerül, hogy ki milyen edzésmunkát tudott végezni a saját otthonában, ha már mindenképpen bezárva volt. A hajdúságiak eddig biztató játékot mutattak, főleg hazai pályán, úgyhogy ezúttal is esélyesebbnek tűnnek, mint ellenfelük. A Sopronnál hozzá kell azonban tenni, hogy nemrég irányítót cseréltek, ez pedig nagyban változtathat a játékukon - mindemellett a két vereségük sem jelent túl sok mindent, miután a fél csapatuk hiányzott például a Szedeák ellen. Ha Kosztasz Flevarakisz alakulata közel teljes kerettel tud felállni, nagyon kellemetlen ellenfél lehet a DEAC-nak még idegenben is (mióta a görög az edző, nagyon komoly tartása van az SKC-nek), de jelenleg papíron jobbak Kovács Adrián együttesének esélyei.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus