Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 9. forduló

Péntektől vasárnapig játsszák a magyar férfi A csoport alapszakaszának 9. fordulóját - lássuk, mi várható az egyes találkozókon!

9. forduló

KTE-Duna Aszfalt (4-2) - Zalakerámia ZTE KK (3-5)
2019. november 22., péntek, 18:00

A KTE négy győztes meccs után kikapott Debrecenben, ezúttal azonban újfent hazai pályán szerepelhet majd Forray Gábor együttese. A ZTE éppen gyenge sorozatát tudta megtörni a Szedeák elleni győzelemmel, de még mindig nem lehet kijelenteni, hogy kint lenne a gödörből Bencze Tamás alakulata - kellett az a siker, de ez egy más szintű megmérettetés lesz most a vendégek számára. A két együttes formája és állománya alapján is a kecskemétiek a favoritok. Debrecenben nagyszerű védekezést kaptak Wittmannék, a zalaegerszegiek egyik leggyengébb pontja viszont pont a hátul mutatott teljesítmény, ez nem sok jót vetít előre a továbbra is légiós irányító nélkül felálló Szabó Zsolték számára.

Alba Fehérvár (4-4) - DEAC (5-3)
2019. november 23., szombat, 14:30

Az Alba a Jászberény legyőzését leszámítva gyenge formában van, legutóbb Körmenden kapott ki, míg a DEAC nagyon visszafogott sorozat után kitűnően védekezve verte a KTE-t. A székesfehérváriak jelenlegi állapotát és a két gárda egészen kiegyenlített állományát nézve a hajdúságiak nyerhetnének is szombaton kora délután, ám a DEAC-nak jó ideje nem megy idegenben: tavaly is gyenge produkciót nyújtott a gárda saját pályájától távol, idén pedig ugyan 2-2-re áll, de az akkor még csak formálódó OSE-t győzte le a második fordulóban, illetve nemrég hosszabbítás után a Szedeákot. Ha Kovács Adrián együttese akár csak megközelíti a KTE elleni produkcióját, lesz esélye a védekezésben egyelőre pocsékul teljesítő hazaiak ellen, de kérdés, hogy Székesfehérváron képes lesz-e erre - a KTE elleni diadalt leszámítva az igazán komoly ellenfelek ellen eddig rendre megégett a DEAC. Az Alba támadójátékával nincs gond, bár sokkal kevésbé gördülékeny, mint volt a Szolnok elleni első fordulóban, hátul viszont szinte mindent újra kell gondolnia Jesus Ramireznek, különben újabb zakó lehet az eredmény.

OSE Lions (3-5) - PVSK-VEOLIA (6-1)
2019. november 23., szombat, 18:00

A forduló egyik legjobb meccse lehet ebből. Az oroszlányi együttes a Sopron és a Szolnok legyőzését követően Pakson is helyt állt, mindössze 4 ponttal kapott ki, most pedig újfent otthon játszhat. Az ellenfél ráadásul az a Pécs, amely előző három meccsét elvesztette, két fronton harcol, hiszen a FIBA Europe Cupban is szerepel, és Aiken kiesése óta csak keresi azt a játékot, amellyel eredményes lehet. Alapvetően természetesen esélyesebb lenne Csirke Ferenc együttese, de az amerikai magasember nélkül, úgy, hogy kedden még Portugáliában játszott, már közel sem ennyire egyértelmű a helyzet. Az OSE jó formát mutat, szerkezetben is megvan a gárda, és egyelőre úgy tűnik, hogy a minőséggel sincs gond a hazaiaknál - nemhogy nem lógnak ki lefelé, még akár a kupadöntőért is harcolhatnak. Kiegyenlített mérkőzés várható, ahol nagyon sokat számíthat, hogy a Pécs mennyire tud regenerálódni a kettős terhelés és a sorozatos utazások után.

Egis Körmend (6-2) - Jászberényi KSE (0-8)
2019. november 23., szombat, 18:00

Várhatóan ez lesz a forduló legegyértelműbb összecsapása, hiszen a FIBA EC-ben tegnap továbbjutó Körmend a nyeretlen sereghajtót fogadja. A vasiak ellen csak az utazás és a kettős terhelés szól, egyébként mind a mutatott forma, mind az állomány, mind a hazai pálya teljesen egyértelművé teszi az erőviszonyokat. A Jászberény legutóbb kiválóan tartotta magát a Perl és Reddic nélkül felálló Falcóval szemben, de győzni még nem tudott, ráadásul idegenben kell felvennie a küzdelmet a másik vasi csapat ellen - óriási meglepetés lenne, ha most szerezné meg első győzelmét a JKSE.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (6-0) - Szolnoki Olajbányász (5-3)
2019. november 23., szombat, 18:00

A veretlen listavezető és címvédő Falco tegnap egy pontgazdag mérkőzésen maradt alul Olaszországban, nyilván fáradtabb is, mint ellenfele, ráadásul a hétvégén Perl és Reddic, tegnap pedig Perl és Váradi hiányoztak a csapatból. Ettől függetlenül továbbra is top favorit a Szombathely lényegében az összes magyar bajnokiján, így ezen is. Az Olaj pihentebb, többet készülhetett, de idegenben és a nagyobb csapatok ellen is pocsékul játszott eddig Dragan Alekszics együttese (a Top 8-ból csak a DEAC-ot verte, idegenben pedig csak Zalaegerszegen tudott győzni, legutóbb viszont elképesztően simán bukott Oroszlányban). Ha nem történik nagy meglepetés (Smith nem lesz veszélyesebb a gyűrűre, Morant nem lesz stabilabb a palánk alatt, Krisztics pedig nem tud beszállni jobban a pontszerzésbe), akkor még úgy is egyértelműen a Falcónak áll a zászló, hogy bevallottan fáradt a bajnok. 

Sopron KC (1-6) - Atomerőmű SE (6-2)
2019. november 23., szombat, 19:00

A Sopron legutóbb egészen jól helyt állt Szolnokon, a harmadik negyedben még egál volt a meccs, miután az SKC eltüntetett egy 10 pont fölötti hátrányt, de az edzőváltás nem segített, kikapott a gárda, a keret pedig továbbra is vékony Pitts távozása után. Az ASE egyelőre nem túl meggyőző (a széteső csapatokat simán veri, mint a ZTE vagy a Kaposvár, a többiek ellen viszont rendre szenved), az eredményeket azonban folyamatosan szállítja a paksi alakulat, így jó helyen áll a tabellán. Ha továbbra sem igazol külföldi irányítót a hazai gárda, akkor egyértelműen az ASE felé billen a mérleg nyelve - Dzunics Braniszlav gárdája egyszerűen annyival jobb állománnyal bír, hogy ennek simán kompenzálnia kell a hazai pálya előnyét. Sok minden megváltozhat, ha talál egy új játékmestert a Sopron, de jelen állapotban meglepetés lenne a vendéglátó sikere.

Kaposvári KK (3-5) - Naturtex-SZTE-Szedeák (1-7)
2019. november 24., vasárnap, 18:00

A Kaposvár legutóbb parádés dobóteljesítménnyel győzött Pécsett, arra a produkcióra mindenképpen támaszkodhat Fekete Ádám együttese, amely most kötelező győzelem előtt áll. A Szedeák két szoros vereségből érkezik, hiszen a DEAC ellen csak hosszabbítás után kapott ki a gárda, míg Zalaegerszegen volt 10 pont fölötti előnye is, végül 106-99-es vereséget szenvedett. A gond az, hogy előbbi teljesítmény otthon érkezett, a ZTE-nél pedig jelenleg jobb csapat a kaposvári, így tovább kellene javulnia Andjelko Mandicséknak ahhoz, hogy a Jászberény után újabb együttest győzzenek le. A KKK hullámzó produkciót nyújt idén, de a legutóbbi sikert követően, hazai pályán egyértelmű favoritként kezelhető a szegediek ellenében.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus