Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 9. forduló

Négy mérkőzést rendeznek a héten a férfi A csoportból, ebből kettőt a TV is közvetít - lássuk a találkozók felvezetőit.

9. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-0) - PVSK-VEOLIA (1-0)
2020. október 31., szombat, 17:15

A Falco elmúlt időszaka sajnos legkevésbé sem a kosárlabdáról szólt a múlt heti, oroszországi BL-közjáték, majd egy játékosuk pozitív tesztje miatt. A szombathelyiek két hete hosszabbításban verték a Szedeákot, se előtte, se utána nem léptek pályára ebben az idényben, így várhatóan továbbra sincsenek csúcsformában. Mostani ellenfelükről, a Pécsről is elmondható ugyanez, hiszen Dragan Alekszics csapata még csak a hét közben kezdte meg a szezont, a Kaposvár legyőzésével indították az alapszakaszukat. Mindkét fél elég nehezen jutott el idáig, mindkét együttes 1-1 mérkőzésen van túl, így két, alakulóban lévő gárda összecsapását láthatjuk majd. A hazai pálya és az állomány miatt is esélyesebb a Falco, aztán meglátjuk, hogy sikerül-e érvényesíteni az elvi papírformát (ami azért jelen helyzetben sokkal neccesebb, mint egy normál idényben).

Sopron KC (1-2) - Atomerőmű SE (3-1)
2020. október 31., szombat, 18:00

A Sopron utoljára két és fél hete lépett parkettre, akkor a társaság fele hiányzott, azóta pedig irányítót is cserélt a gárda, úgyhogy az ideálistól Kosztasz Flevarakisz együttese is nagyon messze lehet. Meglátjuk, hogy a Dillard helyére érkező Antino Jacksonnak hogyan sikerült beilleszkednie ilyen rövid idő alatt - a csapatjátékra gyakorolt hatásában valószínűleg nem lesz rosszabb, mint elődje volt. Az ASE öt hiányzójával együtt is legyőzte múlt hét végén az OSE-t, az azért nagy lökést adhatott az együttesnek, és megmutatta, hogy a keret bevethető részében is van kakaó még kulcsjátékosok távollétében is. Gyakorlatilag megtippelhetetlen a mérkőzés. A vendégek talán többet mutattak eddig, de az öt COVID-érintett (Lóránt, Baker, Kovács, Pupp, Kis) most sem fog játszani, hiába hagyhatták el ma a karantént, miután negatív lett a tesztjük. A Sopront nagyon régen láttuk már, amikor láttuk őket, akkor is csak a csapatuk egy részét -  most elvileg teljes(ebb) kerettel állhatnak majd ki, úgy pedig nyilván teljesen más szintet képviselnek, mint amit a Szedeák elleni 30 pontos zakó során. Hogy milyet, azt viszont ugyanúgy nem tudjuk, mint ahogy az ASE-nél sem egy mérkőzés után.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (1-3) - Egis Körmend (1-0)
2020. október 31., szombat, 18:00

A Kecskemét még a szezonnyitót játszotta otthon, azóta nem lépett pályára saját közönsége előtt. Az akkori, Kaposvár elleni találkozót megnyerte Váradi Kornél legénysége, azóta azonban három vereséget szenvedett el, egy hete pont Kaposváron kapott ki a kecskeméti alakulat. A nagyobb baj az, hogy látszólag nem sok minden változott: Thomast leszámítva kintről nem dobtak jól/nem is próbálkoztak sokat, és az első félidőben megint 10 pont fölötti hátrányt szedtek össze maguknak. A Körmend egy meccsen van túl, kettő hete verte a Kaposvárt hazai pályán a négy hiányzója (Ferencz, Taylor, Tóth, Oroszi) ellenére is, de azóta nem szerepeltek sehol a vasi piros-feketék. Ziga Mravljak együttesétől többet láttunk azon az egy találkozón, mint a vendéglátótól az eddigiek során, de nem túl nagy mintából dolgozhatunk, arra azért még korai lenne építeni. Ettől függetlenül talán még hiányosan, idegenben is esélyesebbnek tekinthető jelenleg a Körmend - nem országos 2-es ez a meccs, de Wittmannéknak sokat kell javulniuk az eddigiekhez képest, míg a vendégek játéka láthatóan működött, még ha csak egy mérkőzésen is.

Naturtex-SZTE-Szedeák (4-1) - DEAC (2-1)
2020. október 31., szombat, 19:15

A Szedeák messze a legjobb formában lévő gárda azok közül, akiket már többször is láthattunk a pályán: Szrecsko Szekulovics együttese egy hosszabbításos, szombathelyi vereség mellett már négyszer is győzött. Korábban is leírtuk, most is megtehetjük: eddig a hazaiak összes légiósa hozza azt, amiért igazolták őket, és ez eddig meg is látszik az eredményeken - borzasztóan kulturált és egyben eredményes is a Szedeák játéka. A DEAC eddig két meccset nyert hazai pályán, egyet bukott idegenben, de utoljára három héttel ezelőtt léptek pályára a hajdúságiak, szóval a formájukról nagyjából semmit nem tudunk. A Szedeákéról viszont igen, és jelen állapotban hazai pályán favoritnak is tekinthetőek Govensék. Nem valószínű, hogy ez egy sima meccs lesz számukra, de azzal, amit eddig mutattak, most is jó esélyeik lesznek a győzelem megszerzésére - főleg ha Kovács Adrián csapata kiesett egy kicsit a ritmusból a háromhetes kényszerpihenő miatt, aminek egy részét karanténban is kellett tölteniük.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus