Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - Hétközi meccsek

Négy mérkőzést rendeznek kedden és szerdán a férfi A csoportban. Lássuk, mi lesz a hétközi "menü", és mi várható az egyes meccseken!

9. forduló

Szolnoki Olajbányász (5-1) - Jászberényi KSE (0-7)
2020. december 15., kedd, 18:00

Ezen a meccsen nem nagyon kell mit magyarázni, hiszen az egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapat fogadja a tökutolsó, egyelőre teljesen reménytelennek tűnő megyei riválisát. A Szolnok sokkal erősebb kerettel, klasszisokkal jobb formában várja az ütközetet, önbizalomtól duzzadva játszhat. A Berénynek nem a bajnokesélyeseket kellene megverni, de egyelőre a tabella közepén vagy vége felé álló gárdák ellen sem tud semmit felvillantani, így fix 1-es ez a meccs.


4. forduló

Alba Fehérvár (4-1) - Egis Körmend (7-2)
2020. december 16., szerda, 17:00

Az Alba Vojvoda Dávid visszatérése óta igen komoly erőfölényt mutatott két Top5-be várt gárda ellen - idegenben simán verték a DEAC-ot, legutóbb pedig egy félidő alatt elintézték az ASE-t, ami hiányzók a hajdúságiaknál ide, Lóránt Péter távolléte oda, nagyon jól nézett ki fehérvári szempontból. Az Egis Körmend is jól áll a tabellán, az előző öt összecsapásán ugyanúgy 4-1-et hozott, mint a hazai együttes. Ettől függetlenül a vendégek közel sem olyan meggyőzőek, mint az Alba: kikaptak otthon a Szedeáktól, és megszenvedtek a Wideman nélküli Sopronnal is. Jelen körülmények között Forray Gábor csapata esélyesebbnek tekinthető, és az elmúlt másfél hét alapján még azt sem lehet kizárni, hogy a hazaiak könnyed sikert aratnak.


3. forduló

OSE Lions (4-7) - Kaposvári KK (2-8)
2020. december 16., szerda, 18:00

Az OSE a nehezebb időszaka után most két olyan meccset játszik zsinórban, ahol egyértelmű favorit. Az oroszlányiak a hétvégén egy 43 pontos sikerrel melegítettek a Kaposvár elleni összecsapásra - forma és teljesítmény alapján is esélyesek most. Van némi bizonytalanság a találkozó körül, miután a ZTE ellen hosszabbításban elbukó somogyiak edzőt váltottak, de még keresik Fekete Ádám utódját - ilyenkor általános, hogy a játékosok összekapják magukat, bár ez leginkább az új tréner miatt szokott meglenni, az meg még nincs a KKK-nál. Ettől függetlenül azért nem annyira rossz a vendégek állománya, mint amit a mérleg mutat, lehet ebből egy szoros meccs is. Ennek ellenére az OSE jóval jobb előjelekkel vág neki a meccsnek, és biztosabb alapokkal rendelkezik.


2. forduló

PVSK-VEOLIA (3-6) - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét (2-4)
2020. december 16., szerda, 18:00

A Pécsnek nem sikerült az előző hét vége, de erre lehetett is számítani: a mecsekaljai gárda előbb a Szolnoktól, majd Szegeden kapott ki. Dragan Alekszics együttese a vereségek ellenére többször is villantott már abból, hogy milyen lehetőségek vannak ebben a keretben, csak a jobb teljesítményt még nem sikerült állandósítani. A kecskemétieket több mint egy hónapja nem láttuk már a pályán, úgyhogy megtippelhetetlen, hogy milyen produkcióra lesznek képesek. Mielőtt beütött volna a COVID Váradi Kornél csapatánál, a kezdéssel és a dobással volt sok problémája az együttesnek - rendszeresen komoly hátrányokat szedtek össze az első félidőben a gyenge triplamutató miatt. Ez azonban változhatott 5-6 hét alatt, úgyhogy teljesen kétesélyes a meccs.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus