Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - Hétközi mérkőzések

Két találkozót rendeznek hét közben a magyar férfi A csoportban - a DEAC-Sopron összecsapásra ma kerül sor, holnap pedig elvileg bemutatkozik a ZTE az OSE ellen.

8. forduló

DEAC (3-1) - Sopron KC (1-3)
2020. november 10., kedd, 17:30

A DEAC-ot egy hónap alatt összesen egyszer láthattuk a pályán, akkor viszont a Szedeák otthonában tudott győzni, ami idén kifejezetten komoly eredménynek számít. Október végén lépett pályára utoljára a Sopron is, akkor egy jó meccsen kapott ki az SKC az ASE-tól. Formákról továbbra is nagyon nehéz beszélni, de a hajdúsági alakulat idei eredményei eddig nagyon jól alakulnak, a legutóbbi, szegedi siker pedig komoly fegyvertény volt a két hazai győzelmet követően. Kosztasz Flevarakisz csapata sokkal nagyobb gondokkal küzdött az eddigi meccsein, rengeteg hiányzója volt a soproni együttesnek, így az ő meccseikből egyelőre nem érdemes komolyabb következtetést levonni. Most úgy tűnik, sokkal teljesebb kerettel állhatnak ki Debrecenben, ez mindenképpen jó mérkőzést ígér, de Kovács Adrián alakulata az esélyesebb - nem egyértelműen, mivel a Sopron igazi erejét még nem láthattuk, de esélyesebb a DEAC.


9. forduló

Zalakerámia ZTE KK (0-0) - OSE Lions (2-2)
2020. november 11., szerda, 18:00

A ZTE újra megpróbál bemutatkozni az új idényben. Az elmúlt héten kétszer is írtunk az új csapatról és arról, hogy semmit nem lehet tudni arról, milyen játékerőt képviselnek - sok az új légiós, akiket tétmeccsen még nem láttunk. Két topcsapat, a Falco és az Alba nehezen nyitotta bajnokságot hasonló helyzetben, rengeteg kihagyás után, a Szedeák viszont jól rajtolt azok után, hogy sok meccsük az utolsó pillanatokban maradt el a szezon elején - meglátjuk, a zalaegerszegiek melyik utat követik. Az OSE a hétvégén legyőzte a Kecskemétet, méghozzá elég magabiztos játékkal. Sebastjan Krasovec gárdája egyre jobb teljesítményt produkál, pedig az oroszlányiak sem tudtak folyamatosan játszani, ez biztató számukra a jövőre nézve. Nehéz esélyest megnevezni, tekintve hogy a ZTE-t még nem láttuk, de az OSE-nek jelen helyzetben jó esélyei vannak az idegenbeli siker begyűjtésére.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus