Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz, 17. forduló

Szombaton lejátsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának tizenhetedik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

Sopron KC (7-9, 10.) - Egis Körmend (12-4, 2.)
2019. január 26., szombat, 18:00

A Sopron az előző fordulóban kikapott Szolnokon, de nem játszott alárendelt szerepet, előtte pedig végig vezetve verte a PVSK-t, míg a Körmend az Alba elleni közel 30 pontos zakója után ugyancsak a Pécs ellen diadalmaskodott. A vendégek lehetnek némileg fáradtabbak, miután a hét közben megjárták Prágát az Alpok Adria Kupa miatt - kérdés, ez mennyit vett ki a társaságból fejben és fizikailag. A Körmend jobb csapatot alkot, ez a mérleg alapján egyértelmű, viszont Sabáli Balázsék otthon 6-2-vel állnak, a vasiak idegenben csak 3-4-gyel, és legutóbb tükörsimán zakóztak saját pályájuktól távol (Székesfehérváron), így nagyjából kiegyenlítettek az esélyek.

Szolnoki Olaj KK (14-2, 1.) - Kaposvári KK (5-11, 13.)
2019. január 26., szombat, 18:00

A listavezető a 13. helyezettet fogadja, ez egy egyértelmű találkozónak tűnik. A Szolnok a würzburgi kiütéses vereséget leszámítva akkor is jól tartotta magát, amikor kikapott (Szombathelyen és hét közben Törökországban), a Kaposvár viszont legutóbb épp a Falcót verte, igaz, hazai pályán. Erre építve a somogyiak nem lennének esélytelenek, fáradtabb is az Olaj az utazás és a nemzetközi kupamérkőzés miatt, de a Tiszaligetben így is top favorit a Sztrahinja Milosevics mellett a Pinar ellen Airingtont is nélkülöző hazai gárda.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (10-6, 4.) - Atomerőmű SE (8-8, 6.)
2019. január 26., szombat, 18:00

Két elég felemás összképet festő gárda találkozik Szombathelyen. A Falco hozta az eredményeket ebben az idényben, ráadásul nagyon megerősödött szezon közben előbb Govens érkezésével és Bruinsma felépülésével, majd Perl leigazolásával - ettől függetlenül Kaposváron legutóbb kikapott az Okorn-legénység, még Perl nélkül. A Paks szépen hozta az eredményeket, Evans sérülése után Norfleet és LaDontae Henton is érkezett, ám Schmidt Béla csapata saját pályáján kapott ki legutóbb a Szedeáktól. Az ASE-t nem lehet leírni, idén többször is jól játszott a gárda, de Szombathelyen kristálytiszta favoritnak számít a Falco - az összeszokottsággal lehet gond a hazaiaknál, a keret bombaerős most már.

Naturtex-SZTE-Szedeák (5-11, 12.) - Zalakerámia ZTE KK (9-7, 5.)
2019. január 26., szombat, 18:00

A ZTE nem érkezhetett volna rosszabbkor Szegedre, a Szedeák ugyanis az előző 3-4 összecsapáson tavalyi és tavaly előtti formáját mutatta, az előző két találkozóját meg is nyerte, a legutóbbit ráadásul idegenben. A zalaegerszegiek a TF ellen nyertek 20 ponttal, de finoman szólva sem brillíroztak, most pedig egy borzasztóan nehéz ütközet elé néznek a jó passzba kerülő vendéglátóval szemben. Bencze Tamás csapata egyértelműen többet tett le az asztalra a szezon egészét figyelembe véve, ám ez az utóbbi 4-5 fordulót vizsgálva már nem igaz, a Szedeák pedig hazai pályán játszhat, így lényegében kiegyenlítettek az erőviszonyok. Azért is érdemes lesz megnézni a mérkőzést, mert mindkét gárda kispadjáról ígéretes magyar játékosok kerülhetnek majd főszerepbe is akár.

Pécsi VSK-VEOLIA (8-8, 9.) - KTE-Duna Aszfalt (8-8, 7.)
2019. január 26., szombat, 18:30

A Pécs hullámzott az előző hetekben, az egészen kiváló szezonkezdet után visszasüllyedt a csapat 50% környékére, ám otthon továbbra is szállítja az eredményeket Csirke Ferenc csapata, 6-1-gyel áll saját közönsége előtt. A Kecskemét összességében ugyanolyan mérleget hozott eddig (8-8), viszont idegenben mindössze 2-7-et tud felmutatni Forray Gábor alakulata, és ez meghatározó lehet ezen a meccsen is. A KTE legutóbb a vártnál sokkal simább mérkőzésen verte az Albát, ami komoly meglepetés volt - most talán még nagyobb lenne, ha a kecskemétiek végig uralnák a pécsi ütközetet, de a szoros találkozó benne van pakliban, és ott bármi megtörténhet. Ettől függetlenül Pécsen a hazaiak esélyesebbnek számítanak.

Serco - TF-BP (1-15, 14.) - DEAC (8-8, 8.)
2019. január 26., szombat, 18:30

A TF Zalaegerszegen három negyedig kiválóan tartotta magát, aztán az utolsó felvonásban összeesett, a DEAC pedig Jászberényben szenvedett vereséget. A fővárosiak talán Debrecenben nyújtottak először igazán "első osztályú" teljesítményt, ott nagyon megizzasztották a hajdúsági alakulatot, amely így talán elég figyelmeztetést kapott arra vonatkozóan, mennyire komolyan kell venni a budapesti együttest. A két gárda kerete azóta átalakult, és a Debrecen Ivosevvel erősített, így egyértelmű favorit még idegenben is, de a TF előtt itt egy újabb lehetőség egy jó meccsre, ne adj' Isten egy győzelem megszerezésére.

Alba Fehérvár (6-10, 11.) - JP Auto - JKSE (11-5, 3.)
2019. január 26., szombat, 19:00

Az Alba tovább folytatja teljes kiismerhetetlenségét, hiszen a Körmend majd' 30 pontos kiütése után simán elhasaltak a fehérváriak a Kecskemét otthonában, a hét közben pedig egy kevésbé színvonalas meccset játszottak a Balkannal - igaz, legalább nyertek, és a továbbjutás küszöbére léptek. A Jászberény ezzel szemben a bajnokság meglepetéscsapata, zsinórban négy sikert számlál Nikola Lazics alakulatának jelenlegi sorozata, és idegenben is 3-3-ra áll a gárda, egyáltalán nem csak hazai pályán vitézkedik. Az Albánál gyakorlatilag semmit nem lehet már kijelenteni, és Pantelicsék formáját, valamint a Fehérvár hétközi kupamérkőzését is figyelembe véve ez egy teljesen legit kétesélyes mérkőzés, amiben gyakorlatilag minden benne van - az Alba másfél héten belül mindent bemutatott, ami az idei szezonjára jellemző volt, megjósolhatatlan, hogy most mit látunk tőlük.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus