Bemelegítés - A-csoport, Döntő - 2. mérkőzés

Ma este lejátszák a magyar férfi A csoportban a döntő és a bronzcsata második mérkőzését is - a meccsek felvezetőjét olvashatjátok.

Döntő

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (0-1) - Szolnoki Olaj KK (1-0)
2018.06.12., kedd, 19:00

A finálé első találkozóján a Falco kiválóan dobott főleg a második negyedben és a harmadik legelején, és addig vezetett is, aztán a Szolnok átvette az irányítást. A szombathelyiek nagyon szépen felszívták magukat lelkileg is, nem engedték el az első meccset több mint 10 pontos hátránynál sem, a végén is visszakapaszkodtak, de most, a második mérkőzés előtt nagy kérdés, hogy fizikailag hogyan és meddig bírják, hiszen a rotációjuk 7 fős Govens távollétében, és sokkal több találkozót játszottak itt a PO-ban, mint a Szolnok. Az Olaj önmagához képest nem játszott jól, de hozott egy jó átlagot, ahogy a rájátszás egészében, és ez elég volt ahhoz, hogy a pályaelőny megmaradjon. Az első két kör mindegyikén tudta növelni a színvonalat a kupagyőztes a második és a harmadik meccsekre is, most is ez várható - kérdés, hogy a hazai közönség előtt most hogyan dob majd Szrecsko Szekulovics együttese, mert ha az első 22 percben látotthoz hasonlóan, akkor saját pályáján meglehet az esélye arra, hogy kiegyenlítse a párharcot.

Az Olaj az egyetlen gárda, amely nyerni tudott Szombathelyen ebben a bajnoki kiírásban, és most is jó esélye van rá - kérdés, hogy most fog-e jobban dobni kintről, mint az első meccsen látott 6/22, másrészt hogy a Falco nehéztüzéreit meg tudja-e jobban fogni, mert a Perl-Váradi-Norfleet trió 11/19-cel célzott a triplavonalon túlról, csak Boriszov mondott csődöt (1/8). A szombathelyi pályaválasztás miatt most kiegyenlítettebbek az esélyek, mint az első találkozó előtt voltak, de ahogy haladunk egyre inkább előre a sorozatban, annál jobban kijöhet az, hogy jelentősen mélyebb merítése lehetősége van Dragan Alekszicsnek - kérdés, ez kijön-e már most.

Bronzcsata

Egis Körmend (0-1) - Alba Fehérvár (1-0)
2018.06.12., kedd, 18:00

A bronzcsata első felvonásán a vártaknak megfelelően alakultak a dolgok, a Fehérvár egészen simán érvényesítette hazai pályáját - kérdés volt, hogy mennyire motiválja az Albát a harmadik hely, de úgy tűnik, hogy ahhoz mindenképpen eléggé, hogy a rengeteg sebből vérző Körmendet legyőzze. Nagyjából a hazai pálya szól majd most a vasi piros-feketék mellett, mert egyébként jóval rosszabb állapotban vannak - kérdés, hogy a körmendi hangulat elég lesz-e arra, hogy esetleg kiharcolják a döntő összecsapást, vagy az Alba már most lezárja a párharcot, mert utóbbira talán még Körmenden is nagyobb az esély a két gárda jelen állapotában.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus