Bemelegítés - A-csoport, Elődöntő - 5. mérkőzés

Holnap este megrendezik a magyar férfi A csoportban a Falco-Alba elődöntő ötödik, mindent eldöntő összecsapását - a meccs felvezetőjét olvashatjátok.

Elődöntő, 5. mérkőzés

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-2) - Alba Fehérvár (2-2) (M4 - ÉLŐ)
2018.06.07., csütörtök, 20:30

Elérkezett a Falco-Alba elődöntő ötödik meccse is, amit holnap este játszanak a felek. Eddig mindenki hozta a hazai fellépéseit, de a címvédő most óriási esélyt kapott - legutóbb Váradi Benedek nem is lépett pályára, ami viszont még nagyobb gond a szombathelyiek szempontjából, az Govens kiesése. Nélküle is képes potens támadójátékra Szrecsko Szekulovics együttese, ráadásul most saját közönsége előtt és egy meccs erejéig kell felszívnia magát a gárda többi részének, de meg kell ezt tennie mindenkinek - az aktív rotáció másik 7 tagjától a maximum kell, már amennyiben Váradi ezúttal tudja vállalni a játékot, és ez a szám nem csökken 6-ra.

Mindkét gárdán van most már nyomás, hiszen nem lehet hibázni, de Dzunics Braniszlav alakulata önbizalommal telve futhat ki holnap este a pályára - az előző mérkőzés nagyon sima volt, és az ellenfél egyik kulcsjátékosa kiesett. Hogy mennyire tudnak a Falco játékosai fellépni, az nagy kérdés, de az is, hogy az Alba tud-e egy picit higgadtabban játszani, mint az előző két szombathelyi fellépésén - ha igen, akkor ezúttal még idegenben is favoritnak tekinthető jelen körülmények között a bajnok. Perléket továbbra sem lehet leírni még Govens hiányában sem, de nekik jelen helyzetben talán már bravúr is lenne a továbblépés - ez a helyzet még akkor is segíthet nekik mentálisan, ha természetesen rájuk is igaz az, hogy ha kikapnak, nincs döntő, de így, hogy a válogatott honosított irányítója nem tudja vállalni a játékot, nagyban csökkennek a variációs lehetőségeik.

A mérkőzést az M4 élőben közvetíti 20:30-as műsorkezdettel.

Foto, Slide - kosarsport.hu, Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus