Bemelegítés - A-csoport, Elődöntő, 1. forduló

Szombat este elkezdődik a magyar férfi A csoport két elődöntője - lássuk, mi várható a meccseken.

Elődöntő, 1. mérkőzés

Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA
2019. június 1., szombat, 17:30

A két gárda ötödjére találkozik majd egymással, és eddig 2-2-es mérleget értek el a csapatok, ráadásul egyik együttesnek sem nagyon volt esélye győzni a másik pályáján - ez a párharc hossza szempontjából döntő lehet. Az alap- és középszakasz győztese hazai pályán kezd, az első meccsen mindenképpen favoritnak tekinthető saját közönsége előtt, de vigyáznia kell a Péccsel, amelynek Budimir és Taylor révén két igazi húzóembere van, a többiek pedig szépen hozzátették eddig a magukét. Azt is hozzá kell tenni, hogy a Körmend jóval jobb és főleg mélyebb csapat, mint a Coleman nélküli Jászberény, így egy idegenbeli győzelemhez még annál is több kell a PVSK-tól, mint amit eddig nyújtott. Matthias Zollneréknek is lesz min változtatni, de leginkább majd idegenben, hiszen hazai pályán idén 17-0 a Körmend eddig a bajnokságban - az otthoni, sok lábon álló támadójátékot kell hoznia idegenben is a vasiaknak, akkor lehet esélyük Pécsen is, de az első találkozón egyértelműen nekik áll a zászló.

Tipp: 3-1 az Egis Körmendnek.
 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK
2019. június 1., szombat, 18:00

A másik elődöntőben a kérdés az, hogy a Szolnok le tudja-e küzdeni a problémáit vagy sem. A Falco bombaformában van, 9 győzelmet aratott a középszakaszban, és a többi elődöntőshöz hasonlóan 3-0-val tudta le a negyeddöntőt, ráadásul kerete gyakorlatilag teljesen egészségesnek tekinthető. A szombathelyiek szempontjából az is fontos, hogy nemcsak az eredmények, hanem a játék is egyre jobb, folyamatosabban, gyorsabban játszik a Falco, ami ennek a keretnek rettenetesen fekszik. Még így sem lennének azonban feltétlenül favoritok Gasper Okorn tanítványai, tekintve a kupadöntőt és a szolnokiak tapasztalatát az ilyen tétmeccseken, de az Olaj borzasztóan sok gonddal küzd - Benke nem bevethető, Kovács Péter megint bokatörést szenvedett, Rowsey pedig Amerikába távozott még hónapokkal ezelőtt, azóta sem tért vissza. Vojvoda a legtöbbször extra, Tóth Ádám hasznos, Nemanja Milosevics pedig fontos pillanatokban lépett fel vezérnek, de a két keret állapotában és így mélységében is jelentős különbség van jelenleg, a Falco javára.

Az Olaj legnagyobb lehetősége egyértelműen az első meccs lesz arra, hogy elvegye a pályaelőnyt, hiszen minél tovább haladunk a sorozatban, annál jobban vissza fog ütni, hogy kevés embert tud forgatni Dragan Alekszics. Az Olaj alapvetően bízhatna a hazai pályájában, de a Falco a középszakaszban a Tiszaligetben is nyerni tudott (3-1-re hozta az eddigi egymás elleni meccseket), egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy erre képes lesz most is, úgyhogy jelen esetben egyértelmű favorit a Szombathely a párharcban - az első találkozón is, igaz, itt komoly csatára lehet számítani.

Tipp: 3-1 a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely javára.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus