Bemelegítés - A-csoport, Elődöntő, 4. forduló

Hétfő este eldől, hogy idegenben jut-e döntőbe a Körmend, vagy ötmeccsesre nyújtja a szériát a PVSK - nézzük, hogy mi várható a derbitől.

Pécsi VSK-VEOLIA - Egis Körmend
2019. június 10., hétfő 18:00

A párharc úgy kezdődött, ahogy azt Körmenden elképzelhették, az első mérkőzés első negyedében tíz pont feletti előnyt építettek ki a vasiak és összességében több kiváló egyéni teljesítménnyel megérdemelt hazai győzelmet arattak - igaz, jelentősen árnyalta a képet Mario Delas sérülése. A második összecsapáson aztán végletekig kiélezett küzdelemben a tarthatatlan Csorvási-Hammonds páros és a remekül osztogató, fontos kosarakat jegyző Thames vezetésével idegenben is nyerni tudott az MTE a Veljko Budimirt nélkülöző Pécs vendégeként, itt úgy tűnt, hogy eldőlt a párharc - a baranyaiak viszont nem így gondolták és Kameron Taylor parádéjával, Pongó Máté kiváló játékával Budimir nélkül is megtörték a Körmend hazai veretlenségét és meglepetésre nyerni tudtak Vas megyében.

Ezek után nehéz mit jósolni erre a találkozóra, hiszen a PVSK otthon nagyon stabil, fantasztikus közönsége van és ha valamikor, hát most "megérezheti a vérszagot" a gárda - legutóbb egészen kiemelkedően dobtak Wrighték, különösen közelről, ha hasonló teljesítményre lesznek képesek ezen a téren, akkor bármi elképzelhető. Főleg, hogy az MTE-nél kérdés, hogy mentálisan hogyan reagál a csapat a váratlan hazai pofonra, Matthias Zollner össze tudja-e szedni a társaságot úgy, hogy idegenben sokkal agresszívebb védekezést tudjon bemutatni és ne ijedjen meg akkor sem, ha a Pécs egy jó szériával megint előnybe kerül. Egyelőre a Hammonds-Csorvási páros folyamatosan komoly gondot tudott okozni Hortiéknak, de Bradfordék sem tudták levédekezni Kam Taylort, aki a pontokat tekintve a második, a VAL-számokat nézve pedig az első eddig az idei playoffban - igaz, közben 38 percet átlagol és Pongó is 37,3-at (Csirics pedig 35-öt...), a pécsi vezérek nagyon komoly nyomás alatt vannak. 

Fontos változás lehet, hogy (Csirke Ferenc szerint) Veljko Budimir visszatérhet, akivel nemcsak a rotáció lesz bővebb és kezelhetőbb, hanem egy olyan játékost kap vissza a PVSK, aki hatalmas rutinnal rendelkezik, támadásban vehet le terheket a többiekről és védekezésben is fontos lehet - ne feledjük, hogy Budimir a Jászberény elleni szériában is abszolút döntő faktor tudott lenni. Vele kiegészülve, a legutóbbi meccs plusz érzelmi töltetével, a fantasztikus pécsi szurkolók előtt bármire képes lehet a Baranya megyei gárda - meglátjuk, hogy tudnak-e ismét hasonlóan dobni Csiricsék, vagy sokkal harcosabban, agresszívebben jön ki az MTE és eldönti a továbbjutást.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus