Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 10. forduló

Szerda este 18:00-tól lejátsszák a férfi A-csoport idei középszakaszának utolsó, 10. fordulóját - a meccsek beharangozóit olvashatjátok.

Az utolsó kör előtti lehetséges forgatókönyveket ezen a linken megtaláljátok!

Felsőház

Szolnoki Olaj KK (24-9, 1.) - Zalakerámia ZTE KK (22-11, 5.)
2016.04.27., szerda, 18:00

Az Olaj számára tét nélküli ez az összecsapás, de az utóbbi hetekben elég jó ritmusban játszanak - Körmenden Milosevics és Burrell nélkül is helyt álltak, előtte az Albánál is csak a végjátékban buktak el, a Paks elleni idegenbelit leszámítva pedig végig bizonyították tartásukat a középszakasz során. A ZTE-nél a hírek szerint Pantelics pályára léphet, nagyon kellene a szerb center Bencze Tamáséknak - idegenben már legyőzték egyszer az Olajt idén, de az egy teljesen másik szolnoki együttes volt, jelenleg kategóriákkal jobb formában van a kétszeres címvédő, mint még Dragan Alekszics irányítása idején. A ZTE egy győzelemmel még felléphet a 3. (körmendi győzelemmel) vagy a 4. (Alba-siker esetén) helyre, egy vereség azonban a biztos 5. pozíciót, és az Alba-Körmend vesztese elleni, pályahátrányból megvívott első körös párharcot jelenti számukra. A vendégek jóval motiváltabbak lehetnek, de így sem lesz egyszerű dolguk, a hazaiak valószínűleg véletlenül sem akarnak kiesni a jó ritmusból a rájátszás előtt.

TLI-Alba Fehérvár (22-11, 3.) - Egis Körmend (22-11, 4.)
2016.04.27., szerda, 18:00

Abszolút ki-ki meccset játszanak a felek, amelyben a győztes a második helyen végez, és egy papíron jóval kedvezőbb ágra kerül, a vesztes pedig 4. (ZTE-vereség esetén) vagy 5. (ZTE-győzelem esetén) lesz. A székesfehérváriaknak sokba került a paksi vereség, hiszen Spurlock és Pearson is automatikus 1-1 mérkőzéses eltiltást kaptak a kiállításaik miatt, így egyikük sem szerepelhet holnap a Körmend ellen. Az Alba ettől függetlenül borzasztóan erős volt eddig hazai környezetben, nem lehet őket leírni, az viszont kérdés, hogyan dolgozzák fel két alapemberük és nagyon fontos láncszemük hiányát - bő a keretük, de nem két sima rotációember esett most ki. A Körmendnél minden rendben, 3 mérkőzést hoztak zsinórban (előtte pont az Alba verte őket), most pedig főleg Spurlockék hiányában reális esélyük van a 2. helyre, ami azok után nagy dolog lenne, hogy két hete még simán ötödikek voltak. Mindkét gárda nagyot bukhat a PO-szempontjából egy vereséggel és óriásit nyerhet egy sikerrel, ha a Szolnok ágáról kikerül - és azzal is, hogy a másikat pont az Olaj ágára "száműzi" -, úgyhogy a tét nem kicsi, Pearsonék eltiltása miatt pedig abszolút kétesélyes a mérkőzés.

Középház

Sopron KC (20-13, 6.) - Kaposvári KK (16-17, 7.)
2016.04.27., szerda, 18:00

Itt gyakorlatilag két célja van mindkét csapatnak: elkerülni az újabb sérüléseket, illetve megpróbálni egy kicsit csiszolni a játékon még utoljára a rájátszás előtt. Az SKC már biztos hatodik, a Kaposvár pedig biztos hetedik, úgyhogy semmilyen pozícióbeli tétje nincs a találkozónak - a hazaiak az utóbbi fordulókban kezdenek egyre jobb játékot mutatni, a sérültjeik is lassan teljesen felépülnek, úgyhogy itt is esélyesebbnek számítanak.

PVSK-PANNONPOWER (14-19, 10.) - KTE-Duna Aszfalt (14-19, 9.)
2016.04.27., szerda, 18:00

Ez a mérkőzés az Alba-Körmend mellett a játéknap másik kiemelt ütközete, hiszen nem kisebb dolog dől el, mint a rájátszás - a győztes a 8. helyen végez, megelőzve a Falcót, míg a vesztes marad 10. A pécsiek 3 mérkőzést nyertek zsinórban, pont a Kecskemét verte őket utoljára, de azóta nyertek Kaposváron és Szombathelyen is, ráadásul Popadics nélkül - a középszakasz felénél matematikai esélyük volt már csak a 8-ba kerülésre, de ezt az esélyt megragadták, kitűnő formában vannak. A KTE főleg a középszakasz elején volt jó, akkor úgy tűnt, ők lesznek veszélyesek a KKK-Falco kettősre, de kicsit megtorpantak a "visszavágókörre". A Pécs legutóbbi sorozatát nézve, illetve a hazai pályát figyelembe véve szerintem Csirke Ferenc együttese valamivel esélyesebb - a győzelemmel és a PO-fal óriási bravúrt hajtanának végre azokat a problémákat is figyelembe véve, ami egész évben sújtotta őket.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus