Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 3. forduló

Szerdán és csütörtökön játsszák a magyar férfi A csoport középszakaszának harmadik fordulóját, az alsóházban pedig a második kört - nézzük, mit érdemes tudni a találkozók előtt.

Felsőház, 3. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (19-9, 3.) - Szolnoki Olaj KK (21-6, 2.)
2019. április 17., szerda, 18:30

Rangadó következik, mégsem lenne meglepetés, ha egyoldalú lenne az összecsapás: a Szolnok nagyot küzdött a Pécs ellen, nyert is kiváló első félidejének köszönhetően, ám a Falco más szintet képvisel Szombathelyen, mint a mecsekaljaiak a Tiszaligetben, így ezúttal nagyon komoly meglepetés lenne, ha nem Gasper Okorn együttese győzne. Az alapszakaszban is tartalékos volt az Olaj, akkor mindössze egyetlen ponttal nyert az Arena Savariában a hazai gárda, ám ezúttal sokkal komolyabb gondjai vannak a címvédőnek a sérüléseket tekintve, gyakorlatilag egy teljes kezdőcsapat hiányzik, a vendéglátó pedig jóval jobb formában van, mint volt január közepén.

Egis Körmend (21-6, 1.) - Pécsi VSK-VEOLIA (14-14, 5.)
2019. április 18., csütörtök, 18:00

A Körmend zsinórban 9 mérkőzést nyert meg a bajnokságban, ráadásul tegnap az Alpok Adria Kupát is behúzta, a vasi piros-feketék tehát már nem maradnak trófea nélkül ebben az idényben. A Pécs mintha kicsit megilletődött volna Szolnokon, nem tudta kihasználni az Olaj problémáit, és hiába játszott jól a második félidőben, végül vereséget szenvedett, majd hosszabbításban kikapott a Falcótól is hazai pályán. Csirke Ferencéket hiba lenne leírni, pihentebbek is, mint a házigazda, de azért nekik is vannak problémáik és a Körmend annyira jó formában van, annyira lehengerlően játszik az elmúlt hónapok során, hogy teljesen egyértelmű favoritnak számít ezen a találkozón.


Középház, 3. forduló

KTE-Duna Aszfalt (14-13, 6.) - Sopron KC (13-15, 9.)
2019. április 17., szerda, 18:00

A KTE szoros mérkőzésen győzött Zalaegerszegen, míg a Sopron legutóbb kikapott az ASE-től, előtte viszont kifejezetten jó formát mutatott, zsinórban három találkozót húzott be, amiből kettőt idegenben nyert Sabáli Balázs alakulata. Ez lesz sorozatban az SKC harmadik idegenbeli mérkőzése, ez talán okozhat majd gondot Gordonéknak, Pakson pedig a lendületük is megtört, de az előtte lévő hetekben annyira koncentráltan és eredményesen játszottak, hogy most sem lehet azt mondani, hogy esélytelenek lennének. Forray Gábor gárdájának egy fokkal azért nagyobb sansza van a sikerre, már csak a hazai pálya miatt is - otthon 10-3 volt a Kecskemét az alapszakasz során -, de kicsit sem lenne meglepő, ha egy szoros összecsapás lenne ebből, amely bármelyik irányba eldőlhet.

Atomerőmű SE (14-14, 7.) - DEAC (13-14, 8.)
2019. április 17., szerda, 18:00

Az ASE két hazai sikerrel nyitotta a középszakaszt, a ZTE és a Sopron ellen is elért 100 pontig Dzunics Braniszlav csapata, a támadójátékkal láthatóan nem volt gondja az első két fordulóban - a zalaegerszegiek ellen ez nem meglepő, az SKC jelenlegi formáját nézve azonban ellenük már nagyobb tett volt elérni ezt a határt. A DEAC kikapott otthon a Soprontól, majd pihenőnapja volt, így kevésbé lehet fáradt, de hozzá kell tenni, hogy az alapszakaszban nem nagyon ment a játék Milos Boriszovéknak saját pályájuktól távol. A debreceniek kerete erős, de Ivosev eltiltás, Manigat pedig sérülés miatt nem játszhat, a két kulcsember hiánya pedig rengeteget számíthat, úgyhogy saját közönsége előtt mindenképpen az ASE számít esélyesebbnek ezen a találkozón.


Alsóház, 2. forduló

Kaposvári KK (12-15, 12.) - Serco - TF-BP (2-25, 14.)
2019. április 17., szerda, 18:00

A Kaposvár simán verte a Szedeákot egy hete, a TF pedig Fehérváron kapott ki a hétvége során. Nem nagyon kell ragozni az esélyeket: még Marko Spica és Luka Markovics nélkül is masszív top favorit a hazai gárda, óriási meglepetés lenne, ha a fővárosiak ellen elbukna Fekete Ádám együttese, miután az elmúlt hónapokban bőven legalább középházba illő játékot mutatott. Ha győz a KKK vagy kikap a Szedeák, matematikailag is eldől, hogy Szedeák-TF playoutot rendeznek.

Naturtex-SZTE-Szedeák (7-20, 13.) - Alba Fehérvár (13-14, 11.)
2019. április 17., szerda, 18:00

Az Alba szombaton úgy verte a TF-et, hogy a rotáció fontos tagja volt Takács Milán: ezt a vonalat viheti tovább Jesus Ramirez gárdája, hiszen a budapesti csapat legyőzésével már biztos, hogy az Alba bennmarad az első osztályban, így leginkább a fiatalok fejlesztése lehet a cél a továbbiak során. A Szedeák kikapott Kaposváron, és még ha nyer, akkor is eldőlhet, hogy playoutot kell játszania - a szegedieknél több fiatal is lehetőséget kapott már a szezon során is, ez maradhat a fő irányvonal. Mindkét oldalon a tehetséges magyarok kerülhetnek előtérbe - az eredmény szinte másodlagos mindkét gárda számára.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus