Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 6. forduló (1)

Vasárnap egy mérkőzést játszanak a magyar férfi A csoport középházi középszakaszának hatodik fordulójából, az alsóházban pedig az ötödik körből jön egy összecsapás - nézzük, mit érdemes tudni a találkozók előtt!

Középház, 6. forduló

Zalakerámia ZTE KK (13-17, 10.) - Atomerőmű SE (15-15, 7.)
2019. április 28., vasárnap, 16:00

A ZTE határozottan jobban festett az utóbbi két mérkőzésen, mint az azt megelőző két hónapban - a DEAC elleni szép győzelem után Sopronban is jól tartotta magát Bencze Tamás együttese, mindössze négy ponttal kapott ki bombaformában lévő riválisától. Az ASE stabilizálni látszik játékát, de első három mérkőzését hazai pályán vívta a középszakaszban (ezeket kivétel nélkül hozta is), legutóbb pedig Kecskeméten szenvedett kétpontos vereséget - idegenben továbbra sem meggyőző a paksi alakulat. A vendégek egyrészt pihentebbek, hiszen a hét közben nem léptek pályára, másrészt rajtuk sokkal kisebb nyomás lesz, hiszen egy vereséggel semmi visszafordíthatatlan nem történik még, ha viszont a hazaiak kikapnak, 3 meccsük lenne behozni 2 győzelemnyi hátrányt a Sopronnal szemben úgy, hogy az SKC-nek még négy mérkőzése és három hazai találkozója lenne - egy mostani zakóval Agafonovék lényegében elbúcsúzhatnak a rájátszástól. Kérdés, hogy ez mennyire spannolja vagy éppen bénítja le őket - az utóbbi két mérkőzésen mutatott játékkal bőven van esélye a ZTE-nek hazai pályán, de sok minden eldől majd fejben.

Alsóház, 5. forduló

Serco - TF-BP (4-26, 14.) - Kaposvári KK (13-16, 12.)
2019. április 28., vasárnap, 16:00

Újabb tét nélküli mérkőzés az alsóházból - a Kaposvár már bennmaradt az élvonalban, a TF pedig pályahátrányból lesz kénytelen megvívni a playoutot, azt azonban már az Alba ellen is láthattuk, hogy sokat ér az, ha valaki az egész évben használt rotációjával játszik. A budapestiek pont ezért most sem lesznek esélytelenek saját közönségük előtt: kérdés, hogy a somogyiak mennyit rotálnak, de a playoutra készülő TF egészen biztosan motiváltabb lesz, hogy önbizalmat szerezzen a Szedeák elleni párharcra, ez pedig a vendégek jobb állományát rögtön ellensúlyozhatja is.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus