Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 7. forduló

Ma, holnap és vasárnap játsszák a magyar férfi A csoport középházi középszakaszának hetedik fordulóját, illetve az alsóház negyedik körének egyik összecsapását - nézzük, mit érdemes tudni a találkozók előtt!

Felsőház, 7. forduló

Egis Körmend (23-7, 1.) - JP Auto - JKSE (18-13, 4.)
2019. május 5., vasárnap, 18:00

A Körmend pihent hétközben, míg a Jászberény sok sérülttel felállva nem tudott ellenállni a Falcónak hazai pályán. A vasiak ugyan kikaptak legutóbbi meccsükön Szolnokon, de jelen állapotban ha Pitts (és a Falco ellen megsérülő Alekszandrov) újfent hiányozni fog, ahogyan a másik vasi együttes ellen, akkor teljesen egyértelműek az erőviszonyok - ha játszik Pitts, akkor is sokkal esélyesebb a listavezető, hiszen hazai pályán játszhat, ahol eddig idén nem bukott még bajnokit.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (21-10, 3.) - Pécsi VSK-VEOLIA (16-15, 5.)
2019. május 5., vasárnap, 18:30

Mindkét gárda sima győzelemből érkezik erre a találkozóra, hiszen a Falco 21 ponttal győzött Jászberényben, a Pécs pedig kihasználta az Olaj újabb problémáit, szintén 21 ponttal diadalmaskodott a címvédő ellen. Csirke Ferenc együttese hozza magát, zsinórban két győzelmet aratott, de most újfent nem a mecsekaljai gárda lesz az esélyesebb: az Arena Savariában egyértelmű favoritnak tekinthető a Falco, amely eddig 4-1-et produkált a középszakaszban, és játékban is jóval meggyőzőbb, mint az alapszakasz első két harmadában volt. Úgy tűnik, hogy Perl Zoltánék egyben vannak elöl és hátul is, és bár a Pécsről is elmondható mindez, a hazaiak állománya erősebb. Jó meccs kerekedhet még ebből, ahogy az volt a két együttes pécsi mérkőzése is, amelyet hosszabbításban húzott be Gasper Okorn alakulata, de papíron a Falcónak áll a zászló.


Középház, 7. forduló

KTE-Duna Aszfalt (16-14, 6.) - Zalakerámia ZTE KK (14-17, 10.)
2019. május 3., péntek, 18:00

A ZTE rendkívül fontos sikert aratott vasárnap az Atomerőmű ellen, így megmaradt az esélye a rájátszásba jutásra, ehhez azonban kell még győzelmeket aratnia, és már csak három mérkőzése van. Éppen ezért van nyomás a vendégeken ezúttal is, hiszen a középház legjobb pozícióját elfoglaló Kecskeméthez látogatnak, ahol nem egyszerű nyerni, de legutóbb a Sopronnak például sikerült ez. Nagyon kis különbségek vannak a középházi keretek között, ezért nincsenek előre elkönyvelhető győzelmek és vereségek - ha Bencze Tamásék tudják hozni az ASE vagy előtte a Sopron ellen nyújtott játékukat, nyerhetnek is a KTE otthonában. Ettől függetlenül a hazai pálya miatt esélyesebb némileg Forray Gábor csapata, amely egy győzelemmel hatalmas lépést tenne a legjobb nyolc felé, ha viszont a ZTE győzni tud, pénzfeldobás jellegű lehet az utolsó három forduló.

Sopron KC (15-16, 8.) - Atomerőmű SE (15-16, 7.)
2019. május 4., szombat, 18:00

A Sopronnál nagy a gond - a DEAC elleni vereség önmagában még nem lenne probléma, hiszen meccselőnye van az SKC-nek a 9-10. helyezettel szemben, ám Takács vállsérülés miatt valószínűleg befejezte a szezont, Warnernek pedig a bokája után ezúttal a combja sérült meg, márpedig utóbbi játéka alapjaiban határozza meg a soproniak eredményességét. A Paks egy fokkal pihentebb lehet, hiszen nem hétközben, hanem vasárnap játszott Zalaegerszegen - náluk Williams eltiltása okozhatna némi fejfájást, de leginkább csak a rotáció mélysége miatt, az eddig mutatott játéka minőségre nem fog hiányozni. Dzunics Braniszlav együttese fizikailag jobb állapotban van, ez biztos, a Sopront viszont nem szabad leírni, mert idén már többször is nagyon összekapták magukat, amikor sérülések jöttek közbe. Ha Warnert összedrótozzák, nyerhet az SKC, ha nem tudja vállalni a játékot vagy nem egészségesen, akkor azért nagy meglepetés lenne egy hazai siker.


Alsóház, 4. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (8-21, 13.) - Kaposvári KK (13-18, 12.)
2019. május 3., péntek, 18:00

Az alsóházban egy újabb "felkészülési" mérkőzés jön. A Szedeáknak össze kell raknia magát a playoutra, mert a TF egyre jobb formában van, a Kaposvár számára viszont már semmi tétje nincs ennek az összecsapásnak - éppen ezért mivel a hazaiak valószínűleg a playouton is használandó rotációt fogják erőltetni, jó esélyük van a győzelem megszerzésére.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus