Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 8. forduló

Ma, holnap és csütörtökön játsszák a magyar férfi A csoport középszakaszának nyolcadik fordulóját, illetve az alsóház ötödik körének egyik összecsapását - nézzük, mit érdemes tudni a találkozók előtt!

Felsőház, 8. forduló

Szolnoki Olaj KK (22-9, 2.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (22-10, 3.)
2019. május 8., szerda, 18:00

A Szolnok megint komoly problémákkal küzd, Vojvoda Dávid egy hete, a Pécs ellen megint nem tudott játszani sérülése miatt, simán ki is kapott a címvédő. Ha a magyar válogatott ásza ezúttal sem tud pályára lépni, rengeteget csökkennek az Olaj esélyei, hiába játszik majd hazai pályán Dragan Alekszics alakulata - ahol egyébként még veretlen a bajnokságban ebben az idényben. A Falco szépen hozza magát, az utóbbi hetekben egyre jobb formában vannak a szombathelyiek, és ha Vojvoda nem játszik, masszív favoritnak számítanak a kupadöntő és a Szolnok hazai veretlensége ellenére is. Ha játszik Vojvoda, nagy csata is lehet ebből, de a Falco jelenleg sokkal jobb egészségi állapotban van, mint ellenfele, amelynél Kovács Péter visszatért, de Benke Szilárd továbbra sem bevethető.

Pécsi VSK-VEOLIA (16-16, 5.) - Egis Körmend (24-7, 1.)
2019. május 9., csütörtök, 17:00

A Pécs egészen kiegyensúlyozott, jó produckiót hozott eddig a középszakaszban, aztán az előző fordulóban Budimir nélkül beleszaladt egy -35-be az Arena Savariában, míg a Körmend a szolnoki kisiklását egy tartalékos Jászberény elleni sima sikerrel feledtette. Csirke Ferenc csapata eddig hozza magát, szép eredményeket ért el hazai pályán az egész szezonban, a listavezető ellen viszont nem lesz esélyes: nem a Berény elleni győzelem miatt, de a Körmend olyan hengerben van jelenleg, hogy simán bedarálhatja akár a Pécset is - ettől függetlenül persze nyerhetnek a hazaiak. Motiváció mindkét oldalon van: ha a mecsekaljaiak nyernek most, a Berény pedig hétvégén kikap, akkor a Pécs az utolsó fordulóban még megelőzheti a jászsági alakulatot, és pályaelőnnyel kezdheti az egymás elleni PO-sorozatot. Ha a Körmend nyer, és a Szolnok kikap, a vasiak indulnak a rájátszásban az első helyről.


Középház, 8. forduló

DEAC (14-17, 9.) - Atomerőmű SE (16-16, 7.)
2019. május 8., szerda, 18:00

A DEAC legutóbb nagyon fontos sikert aratott Sopronban, az ASE pedig ugyanígy az SKC otthonában nyert két hosszabbítást követően. Az ASE jóval jobb helyzetből várhatja az összecsapást a tabellán elfoglalt mérlege alapján, de idegenben továbbra sem meggyőző - legutóbb a Gordon nélkül felálló Sopront alig tudták két vállra fektetni a paksiak, ami a debreceni vendégjáték előtt nem sok bizakodásra ad okot. Dzunics Braniszlavék állománya nem rossz, de ugyanez elmondható a hazaiakról is, akik hétvégén pihenhettek, ráadásul saját közönségük előtt léphetnek pályára, ez mind melletük szól. Berényi Sándor alakulata Pakson hatalmas verésbe szaladt bele, ezúttal azonban Ivosev bevethető lesz, és a soproni sikerből erőt meríthet a középszakasz első négy meccsét elveszítő DEAC, esélyesebbnek is számít.

Sopron KC (15-17, 8.) - KTE-Duna Aszfalt (17-14, 6.)
2019. május 8., szerda, 19:00

Sabáli Balázs gárdáját az ág is húzza: a sérülések ellenére nagyon összeállt az együttes az alapszakasz végére, erre újabb komoly hiányzókat kell megoldania a nyugat-magyarországi gárdának, ráadásul szerencséje sincs, az ASE ellen még Gordon nélkül is összejöhetett volna a győzelem. Ha a center játszik, minden probléma ellenére van esélye az SKC-nek a Kecskemét ellen, ha viszont nem, akkor teljesen egyértelmű favorit lesz a középház messze legkiegyensúlyozottabb együttese, a KTE, amely egy győzelemmel be is biztosítja helyét a rájátszásban - ehhez elég egyébként az is, ha a DEAC kikap, hiszen három győzelem Forray Gábor csapatának előnye a 9. helyezett hajdúságiakkal szemben, ennek a különbségnek elég megmaradnia a forduló után a KTE biztos PO-jához.


Alsóház, 5. forduló

Alba Fehérvár (15-16, 11.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (9-21, 13.)
2019. május 7., kedd, 18:00

Az alsóházban hetek óta nincsenek tétmérkőzések, természetesen ez sem lesz az. Az Alba a szezon végét, a Szedeák pedig a playoutot várja, és az utóbbi fordulók eredményei alapján utóbbi komolyabb motiváció a jó teljesítményre: a szegediek és a TF rendre verik alapvetően erősebb ellenfeleiket. Most idegenben talán meglepetés lenne Andjelko Mandics csapatának sikere, de éppen a motivációs különbség miatt nem lenne mégsem meglepő, ha a Szedeák idegenben győzne.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus