Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 9. forduló

Ma és holnap játsszák a magyar férfi A csoport középszakaszának kilencedik fordulóját - nézzük, mit érdemes tudni a találkozók előtt!

Felsőház, 9. forduló

Szolnoki Olaj KK (22-10, 3.) - JP Auto - JKSE (18-14, 4.)
2019. május 11., szombat, 18:00

A Szolnok legutóbb az utolsó másodpercben kapott ki hazai pályán a Falcótól, ám ezúttal így is esélyes lesz, tekintve hogy a sokszor rengeteg hiányzóval felálló Jászberény látogat a Tiszaligetbe. Óriási kérdés, hogy ezúttal ki játszik és ki nem a vendégeknél - ha mondjuk Pitts, Alekszandrov és Pantelics pályára lépnek, még esélye is lehet a JKSE-nek, de az utóbbi hetekben inkább az volt a meglepő, ha mindannyian vállalták a játékot, legutóbb erre épp az Olaj ellen került sor. A Szolnoknál sok a probléma most már hetek óta, de így is favorit lesz ezen a meccsen - hogy mekkora, az a vendégek aktuális keretétől függ majd.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (23-10, 2.) - Egis Körmend (24-8, 1.)
2019. május 12., vasárnap, 18:30

A Körmendnek egyetlen győzelem kell a hátralévő két találkozón, hogy biztosan megnyerje a középszakaszt, míg a Falco egy sikerrel bebiztosítaná, hogy a második helyen végez - ahhoz, hogy ez ne így legyen, a szombathelyieknek ezen a mérkőzésen ki kell kapniuk, míg a Szolnoknak mindkét hátralévő meccsét (Berény hazai pályán, Körmend idegenben) meg kell nyernie. Nagy a tét, ráadásul vasi El Clásicóról van szó, úgyhogy az előzmények nem nagyon számítanak - a Körmend egy fokkal jobb formában volt az utóbbi hónapok egészét nézve, de egy komoly pécsi vereségből érkezik, míg a Falco 3 meccses győzelmi sorozatból, egyre jobb játékkal, egy egypontos, utolsó másodperces szolnoki sikerrel a háta mögött vághat neki a megyei derbinek. Hatalmas csatára lehet számítani, ahol bármi dönthet: a Körmenden kisebb a nyomás egy fokkal, hiszen a vasiaknak elég legyőzni otthon az Olajt az első kiemeléshez és a pályaelőnyhöz a PO-ban.


Középház, 9. forduló

Atomerőmű SE (16-17, 7.) - KTE-Duna Aszfalt (17-15, 6.)
2019. május 11., szombat, 19:00

Az ASE legutóbb kikapott Debrecenben, de teljesen másik arcát mutatja saját pályájától távol, mint a saját közönsége előtt, így most jobb teljesítmény várható Dzunics Braniszlav gárdájától. A Kecskemétnek van egy kis előnye a többi együttessel szemben a középházban, de ha ezúttal is kikap (a soproni vendégszereplése után), akkor még bekerülhet a sűrűjébe az utolsó fordulóban. A paksiaknak kötelező a győzelem, ha nem akarnak a szakadék és a rájátszásvonal szélére kerülni, de Forray Gábor együttesének is oda kell tennie magát, ha nem akar körömrágós utolsó fordulót - amelynek végén még az is előfordulhat, hogy négy gárda végez 17-17-es mérleggel, úgyhogy sem a PO, sem a kiemelések szempontjából nem mindegy a különbség sem. Ha a KTE győz, megszerzi a hatodik helyet a rájátszásra, de ha a DEAC nem nyer, akkor is biztos a kecskemétiek helye a PO-ban.

DEAC (15-17, 9.) - Zalakerámia ZTE KK (14-18, 10.)
2019. május 12., vasárnap, 18:00

Mindkét csapatnak élet-halál ütközet ez, hiszen ha a DEAC kikap, egy fordulóval a vége előtt egymeccses hátránya lesz a nyolcadik helyhez képest, míg a ZTE-nek mindkét hátralévő mérkőzését meg kell nyernie, hogy egyáltalán matematikai sansza legyen a PO-ra. A vendégek nem nyertek még meccset idegenben a középszakaszban, de az elmúlt két fordulóban láthatóan összeszedték magukat, legyőzték az ASE-t, és alig kaptak ki Kecskeméten is. A DEAC is összeállt, zsinórban két győzelmet szerzett, úgyhogy két nagy küzdő gárda hatalmas csatájára lehet számítani - a hajdúságiak hazai pályán mindenképpen esélyesebbnek számítanak.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus