Bemelegítés - A-csoport, Negyeddöntő - 2. mérkőzés

Ma este játsszák a magyar férfi A csoport negyeddöntőinek második mérkőzéseit - a meccsek felvezetőit olvashatjátok.

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

Atomerőmű SE (0-1) - Szolnoki Olaj KK (1-0)
2018.05.18., péntek, 18:00

Nagyon simán alakult az első találkozó, és ebben a párharcban nem igazán látni, hogy az ASE mivel tud a Szolnok fölé nőni akár csak egy meccs erejéig is. Az Olajnál megint előjött, hogy rengeteg emberre támaszkodhatnak, most éppen Ford és Tóth Ádám emelkedtek ki, Vojvodáéknak megszakadniuk sem kell egy tükörsima győzelemhez. Az persze kérdés, hogy egy ilyen első meccs után melyik csapat hogyan áll a második találkozóhoz, de ha a Szolnok nem nagyon akarja elhúzni a párharcot a sűrű program miatt, akkor nyilván itt is teljes erőből odateszi magát az első mérkőzés egyoldalúsága ellenére is, és az első ütközet alapján még idegenben is jobb esélye van a győzelemre, mint a Paksnak, az Olaj itt egyértelmű favorit.

Zalakerámia ZTE KK (0-1) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-0)
2018.05.18., péntek, 18:00

Ez a párosítás volt messze a legjobb a negyeddöntők első mérkőzéseit nézve, a ZTE az első félidőben nagyon meglepte a Falcót, és bár a végére elfáradt, volt még esélye a végén is az egyenlítésre, mindenképpen biztató játékot nyújtottak a zegiek. Kérdés, hogy mennyit vett ki belőlük mentálisan az, hogy nem sikerült elvenniük a pályaelőnyt, hiába voltak hozzá közel - ha nem estek össze ettől, akkor most saját közönségük előtt jó esélyeik vannak. A Falco túlélte az első komolyabb akadályt, és a második félidőben jobban is játszott Szrecsko Szekulovics gárdája - ők meg erre támaszkodhatnak most, illetve arra, hogy idegenben sem mutattak rossz formát a középszakaszban. Most szorosabb mérkőzésekre lehet számítani a második meccseken, de megint ez tűnik a legjobb csatának a négy közül, ebből lehet megint egy kifejezetten szoros találkozó.

Pécsi VSK-VEOLIA (0-1) - Alba Fehérvár (1-0)
2018.05.18., péntek, 18:00

A Pécsnek kicsit sok volt az Alba ritmusa így elsőre, de nem volt sok ideje Csirke Ferenc csapatának, hogy átszokjon erre a fordulatszámra, mert jön a hazai összecsapás. Az első találkozón gyengén dobott kintről a PVSK, és ennek most is kulcsszerepe lesz - hazai pályán sokkal jobban szokott menni Budimiréknek, és ez most létszükséglet lesz, jó hatékonysággal beszórt sok tripla nélkül nagyon nehezen fogják tudni legyőzni a címvédőt. Lóránték meggyőzőek voltak elsőre, és továbbra is úgy tűnik, hogy van még tartalék bennük - a szezon elején súlyos vereséget szenvedtek Pécsett, de egy sérülésekkel teletűzdelt, másik gárdával, ettől függetlenül elképzelhető, hogy most meg szeretnék külön is mutatni a mecsekaljaiaknak. A Pécs otthon komoly gondokat okozott már élcsapatoknak is, most sem lehet leírni Durhaméket, annál tudnak sokkal pontosabban kosárlabdázni, mint amit kedden mutattak, és ha kintről pontosabban céloznak, hozhatják a meccset saját közönségük előtt, de elsőre talán nagyobbnak tűnt a különbség annál, mint amit várni lehetett.

KTE-Duna Aszfalt (0-1) - Egis Körmend (1-0)
2018.05.18., péntek, 18:00

Itt is meglepően sima lett az első mérkőzés, a Körmend gyakorlatilag végig uralta, kezében tartotta az összecsapást a 10-0-s kezdés után, régen látható, összeszedett játékot mutatott a vasi gárda, ráadásul nem is voltak komolyabb hullámvölgyeik, ez volt az Achilles-pontjuk az utóbbi hetekben, hónapokban. A KTE a középszakaszban és az utolsó felsőházi fordulóban látottakhoz képest is elmaradt a várttól - a Pécshez hasonlóan nekik is dobáspontosságban kell előrelépniük, kifejezetten gyengén dobtak az első meccsen, és hazai pályán ebben gyökeres változásnak kell beállnia, ha győzni akarnak. Alapvetően hazai pályán a KTE esélyesebbnek számítana, ha nem lett volna az első meccs, mert az merőben más jelleget öltött, mint amit az elmúlt hetek alapján várhattunk. Ha a Körmend tudja hozni a kedden látott stabil játékát, akkor ez még úgy is szoros lehet, ha Djeraszimovicsék jóval jobban céloznak mezőnyből.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus