Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás, Elődöntő (2.)

Ma és holnap rendezik a magyar férfi A-csoport rájátszásában az elődöntők második meccseit - a mérkőzések beharangozóját olvashatjátok.

Zalakerámia ZTE KK (1-0) - Alba Fehérvár-Puebla Plus (0-1)
2017.05.26., péntek, 19:00

Az első találkozón gyakorlatilag átrohant ellenfelén a lendületben lévő ZTE, az Alba az első 10 percben csak kereste önmagát, és hiába jöttek vissza a meccsbe a harmadik negyedben, a zalaegerszegiek váltottak, és kontrollálták a mérkőzés végét. Nem mellékes, hogy a negyeddöntőben is 5 meccsre kényszerülő, jóval többet játszó hazaiak most három napon belül lejátsszák második meccsüket is - itt nagy kérdés, hogy fizikálisan hogyan állnak, de az biztos, hogy fejben nagyon megerősödhettek, hiszen a pályaelőny már náluk van. Az Alba a második félidőben többé-kevésbé már azt hozta, amit lehet tőle várni, Edwards ráadásul nagyon beindult - az ő tovább javuló játékában és egy jobb kezdésben bízhatnak Dzunics Braniszlavék. Kulcskérdés lesz, hogy kinek a triplázásából mit látunk a második összecsapáson - az Albának is voltak elég extra periódusai, a ZTE-nek pláne, de ha ezek nem működnek, elő kell venni mást, igaz, erre mindkét gárda képes is. A fáradtsági faktor itt nagyon komoly tényező lehet, de saját közönsége előtt a pályaelőnyt épp megszerző ZTE valamivel esélyesebbnek számít jelen helyzetben - óriási meccsre van azonban kilátás, az Alba minden bizonnyal azonnal vissza akar vágni, hiszen ha nem teszik ezt meg, már nem hibázhatnak többet a sorozatban.

Egis Körmend (0-1) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-0)
2017.05.27., szombat, 18:00

Hatalmas meccs volt az első mérkőzés, a Falco pedig amellett, hogy megőrizte pályaelőnyét, lelkileg nagyon jó pozícióba került, hiszen 17 pontos hátrányból fordítva győztek végül Govensék. A Körmendnél Csorvási Milán nem játszott, amit Zsigeranovics semmilyen szinten nem tudott kihasználni, a szerb több kárt csinált, mint hasznot - itt kérdés, hogy ha ezúttal játszik Csorvási, hogyan alakul az ő csatájuk, mennyivel tud hasznosabb lenni a szombathelyiek ötöse. A Falcónál a támadópattanók jelentették a különbséget a második félidőben, erre utazhatnak majd most is, illetve Govens bizonyította, hogy miért tartják az egész bajnokság egyik, ha nem a legjobb játékosának támadásban, míg a Körmendnél az öt amerikai a lényeg továbbra is. 35 percig egyébként idegenben is jobban állt a piros-fekete alakulat, erre építhetnek, így most saját közönsége előtt esélyesebbnek számít a Körmend, de az első meccs elég idegesen alakult - itt érdekes lesz látni, le tud-e nyugodni valamelyik fél, illetve a Falcón mennyit dobott az, hogy szinte végig futottak az eredmény után, a végén viszont mégis ők nyertek.

Foto, Slide - Unger Tamás, vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus