Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő (4.)

Pénteken lejátsszák a magyar férfi A-csoport rájátszásában a negyeddöntők negyedik mérkőzéseit - a meccsek beharangozóit olvashatjátok.

Kaposvári KK (1-2) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-1)
2017.05.19., péntek, 18:00

Eddig nincs meglepetés a párharcban, mindenki hozta a hazai meccseit, hiába volt a Kaposvárnak legutóbb, kedden, a harmadik mérkőzésen esélye, hogy elvegye a szombathelyiek pályaelőnyét. A két gárda között a vártnál talán kisebb is a különbség, ettől függetlenül a sorminta továbbra is él, és most is a Kaposvár sikerére nagyobb a sansz - Hendlein Rolandék abszolút partnerei voltak a Falcónak két napja is, a második ütközetet pedig többé-kevésbé uralták. A két gárda sok újat nem fog tudni mutatni egymásnak. A Falco abban bízhat, hogy Govens mellé ezúttal fel tud nőni más is, ez volt a gond a második találkozón, illetve ha hasonlóan tudnak figyelni az eladott labdáikra, mint a harmadik meccsen, akkor lehetnek nyerési esélyeik, mert a Kaposvár a legutóbbi két találkozón egyértelműen jobban dobott náluk, és pattanózásban sem tudnak a KKK fölé nőni.

PVSK-PANNONPOWER (1-2) - Egis Körmend (2-1)
2017.05.19., péntek, 18:00

A Pécs is felülmúlja szerintem a várakozásokat, legutóbb Körmenden megint az ő akaratuk érvényesült egy félidő erejéig, aztán jött az Allen vezette vasi alakulat, és a végére bedarálta őket. Meghatározó lesz a negyedik összecsapáson is, hogy ki tud pályára lépni - az egyik oldalon Csorvási Milán az "új" kidőlő, a másikon pedig Budimir és Halász Ákos nem léphettek pályára legutóbb. Antóni Csanád és Demeter Attila is szépen megállták a helyüket, de főleg Budimir hiányzik nagyon Csirke Ferencéknél, hiszen Sejfic-csel, illetve Csorvási és Horti nélkül hiába van magassági és súlyfölényben a palánk alatt a Pécs, ez a másik oldalon Allennel szemben pont hátrány, mert senki nincs, aki egyszerre tudja a dobásban zavarni és lábon megtartani, ha elindul befelé az amerikai. Ez a csata egyébként döntő lehet most is, mert Allen kezd újra formába lendülni, és ha neki megy, akkor a Lenzelle Smith-Kromah-Petty sornak is jóval könnyebb dolga van. A Pécstől talán egy kicsit pontosabb játék kell, mint a harmadik összecsapáson, ott volt esélyük arra, hogy főleg az első félidőben nagyobb fórba kerüljenek, mint 1 pont - ha ez sikerül, hazai pályán kiharcolhatják az ötödik összecsapást, Nelson a múltkori dobásmutatója ellenére jól mozgatja a csapatot, Chris Smith pedig kifejezetten nagy formában van, de még mindig erősebb a Körmend, ez Pécsett nagyjából kiegyenlíti az esélyeket erre a meccsre.

Szolnoki Olaj KK (1-2) - Zalakerámia ZTE KK (2-1)
2017.05.19., péntek, 18:00

Ebben a párharcban fordult a kocka az előző meccsen olyan szempontból, hogy a ZTE először tudta abszolút uralni a meccset. A Szolnok fáradtnak tűnt nagyon, védekezésben sem tudták hozni azt a hatékony zónát, amit eddig, Bencze Tamásék is jobban játszották ezt át, utána pedig csak az eredmény után futott már Kmézics Zorán legénysége. Amennyiben Vojvodának és Pavlicsevicsnek most sem megy a dobás, úgy kiesésre van ítélve a Szolnok, mert az ő jó teljesítményeik nélkül a többiek hasznos játéka kevés lesz, azt viszont idén már számtalanszor láthattuk, hogy a címvédő sokkal jobb hazai pályán, mint idegenben, és formától függetlenül össze tudják magukat szedni saját közönségük előtt. A ZTE a második meccsen egy negyedig tudott igazán nyeregben lenni, aztán ők estek szét 10 percre, előtte viszont kétszer nyertek már idén Szolnokon, jobb passzban vannak, a változtatásaik ültek az előző meccsre, úgyhogy az idegenbeli szereplésük ellenére is van sanszuk szerintem, hogy lezárják a párharcot, főleg ha az Olaj nem talál plusz energiát keddhez képest - nagyjából kiegyenlítettek az esélyek.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus