Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő (5.)

Ma lejátsszák a magyar férfi A-csoport rájátszásában a ZTE-Szolnok negyeddöntő utolsó, mindent eldöntő, ötödik találkozóját - a mérkőzés beharangozóját olvashatjátok.

Negyeddöntő, 5. meccs

Zalakerámia ZTE KK (2-2) - Szolnoki Olaj KK (2-2)
2017.05.21., vasárnap, 19:00

A két gárda ötödjére csap össze egymással másfél héten belül, gyakorilatilag az ellenfél minden hibáját és erősségét ismernek, úgyhogy sok újat itt már nem nagyon lehet mutatni, viszont elég nagy különbség lesz az eddigi összecsapásokhoz képest, hogy Andric és Drungilas ezúttal nem lesznek bevethetőek az előző összecsapáson történt kiállításaik miatt. Óriási kérdés, hogy ki hogyan fog pattanózni első számú centere hiányában, ez meghatározó volt eddig ebben a párharcban, és az is, hogy melyik második számú ötös tud pályán maradni, ezzel Wrightnak és Tóth Ádámnak is voltak gondjai az eddigiek során és korábban is, az extra alacsony szerkezetet a Mohácsi-Szabó párossal vagy Eilingsfelddel ötösben pedig azért nem erőltették annyira a vezetőedzők.

Vojvoda és Pavlicsevics formájától is sok függ természetesen, hiszen a két szolnoki pontfelelős harmadik és negyedik meccses teljesítményei között szakadéknyi volt a különbség, de ugyanez igaz a vendégeknél Popovicsra is, aki hazai pályán kiválóan teljesített eddig, idegenben már kevésbé. A ZTE-nél Ubilláéktól annál több kell, amit pénteken mutattak, ez teljesen egyértelmű, de az is érdekes lesz, hogy ki érzi meg jobban a nyomást - Bencze Tamásék futottak neki az idénynek kisebb elvárásokkal, de ők vannak most hazai pályán, mindkét oldalon elég nagy a nyomás. Itt már egyik fél sem hibázhat, különben vége az idényének, úgyhogy a taktikai változtatások mellett megint óriási szerepe lesz annak, melyik gárda hogyan tudja feldolgozoni azt, hogy itt vagy továbbjut vagy kiesik, nincs további javítási lehetőség.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus