Hoppolók és Koppolók - 17. forduló

Csütörtöktől vasárnapig tartott a Férfi NB I A-csoportjának 17. fordulója. Ezen a héten a mérkőzésekre kilátogató nézők láthattak nagy fordításokat, bravúros győzelmeket egyaránt. Lássuk, hogy ebben a fordulóban kik kerültek a felül-, illetve az alulteljesítő játékosok listájára.

Hoppolók:

Jara Rubin Doyne – Marso-Nyíregyházi KK

Idei legjobb mérkőzését produkálta, egyedül több pontot szerzett, mint az SKC légióstriója. A második félidőben lendült igazán játékba az NYKK légiósa. A harmadik játékrészben 13, a záró tíz percben pedig 8 pontot jegyzett. A végjátékban dobott két triplájával kivégezte a Sopront, bebiztosította együttese számára az újabb hazai sikert. 28/15 ponttal (16-ból 10 mezőnyből, 7-ből 5 hárompontos, 6-ból 3 büntető), 7 lepattanóval (4 védő, 3 támadó), 4 szerzett labdával, 10 kiharcolt falttal, 3 gólpasszal segítette győzelemhez csapatát. A negatív oldalon csupán 3 eladott labdát kell megemlítenünk, összesen 33-as VAL mutatóig jutott.

Török Rolland – EGIS Körmend

Betegség miatt a múlt héten nehezen boldogult az edzéseken a körmendiek magasembere, ennek ellenére vállalta a játékot a Szeged ellen, s egészen elképesztő módon, 40 percet töltött a parketten. Grebenár kiesése és Rakocsevics faltproblémái miatt extra teher hárult rá, ám ő megoldotta a feladatot, szezonbeli legjobb produkciójával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy együttese sorozatban hetedik győzelmét gyűjtse be. 20 ponttal (12-ből 9 mezőnyből, 4-ből 2 büntető), 12 lepattanóval (9 védő, 3 támadó), 2 eladott labdával és 2 kiharcolt falttal zárt a mérkőzést.

Perl Zoltán – Falco-Trend Optika KC Szombathely

A fiatal játékos ismét igazolta, hogy nagy rangadókon is bízhatnak benne, képes az együttesben fontos feladatok megoldására, húzóemberi pozíció betöltésére. Ha büntetőzése nem is volt a legjobb, de mezőnyből jó százalékkal értékesítette dobásait, az utolsó perc elején dobott hárompontosával pedig bebiztosította csapata győzelmét. 15/6 pont (10-ből 6 mezőnyből, 4-ből 2 hárompontos, 3-ből 1 büntető), 3 lepattanó (1 védő, 2 támadó), 3 szerzett, 4 eladott labda, 3 kiharcolt falt, és 2 gólpassz állt neve mellett a lefújáskor.

Sömenek Martin - EGIS Körmend

Ismét komoly mennyiségű játékpercet kapott a piros-feketék fiatal játékosa, s teljesítményével maximálisan meghálálta Hencsey mester bizalmát. Az Alba felett aratott siker alkalmával is fontos pontokat szerzett, jól játszott, ez így történt Szegeden is. Négy hárompontost süllyesztett el a hazaiak gyűrűjében, mindet fontos szituációban szerezte. 12/12 ponttal (7-ből 4 hárompontos), 3 lepattanóval (2 védő, 1 támadó), 1 szerzett labdával, 1 kiharcolt falttal, és 1 gólpasszal segítette csapatát.

Deonta Vaughn – Atomerőmű SE

A végjátékban két rendkívül fontos hárompontost helyezett el a kecskemétiek gyűrűjében: az elsővel felhozta csapatát, a másodikkal pedig már vezetéshez juttatta, mely, mint később kiderült, győzelmet ért. Együttese legeredményesebb játékosaként 17/12 ponttal (6-ból 5 büntető, 11-ből 4 mezőnyből, 10-ből 4 hárompontos), 3 lepattanóval, 1 szerzett, 3 eladott labdával, 6 kiharcolt falttal, valamint 3 gólpasszal zárta az ütközetet.

Csorvási Levente – Naturtex-SZTE-Szedeák

Amennyiben nem hozott volna ismételten ponterős játékot, aligha kacérkodhatott volna a győzelem gondolatával a szegedi együttes. Kezdőként kapott helyet csapatában, s a bizalmat maximálisan meghálálta. Minimális hibaszázalékkal dolgozott, jól mozgott a belső területeken, több könnyű kosarat szerzett. 24 játékperce alatt 15 pont (7-ből 6 mezőnyből, 4-ből 2 büntető), 1 támadólepattanó és 3 kiharcolt falt került a statisztikájába.

Koppolók:

Filip Barovics – Sopron KC

A körmendi mérkőzés után újfent nem a tőle elvárható játékot hozta a montenegrói center. Már az ötödik perc elején kispadra kényszerült, hiszen megkapta 3. személyi hibáját. Egészen a 23. percig jegelte mestere, ám utána már nem tudott játékba lendülni. 21 perc alatt 8 pontot (6-ból 4 mezőnyből, 4-ből 0 bünető), 4 lepattanót (3 védő, 1 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labdát, 2 gólpasszt és 5 kiharcolt faltot jegyeztek a statisztikájába.

 

Foto, Slide - szon.hu, Racskó Tibor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus