NBI/A csoport - Bronzmeccs beharangozó

Szerda este elkezdődik a magyar férfi A-csoport bronzcsatája, így most is végignézzük, hogy mi történt eddig az Egis Körmenddel és a Zalakerámia ZTE KK-val, és mi várható tőlük.

 

 

 

Egis Körmend (3.) - Zalakerámia ZTE KK (4.)
(Egymás elleni eredmény: 3-1, 2-0 az alapszakaszban, 1-1 a középszakaszban)

A Körmend rögtön elvesztette a negyeddöntőben a pályaelőnyét a Péccsel szemben, aztán 3-1-gyel továbbjutottak a Falco ellen azonban hiába voltak az első és a második mérkőzésen is komolyabb előnyben, mindhárom találkozót elbukták a végjátékban, így 3-0-s söpréssel estek ki. A ZTE a Szolnok ellen sikeresen vitte végig a hazai pályáját - az első meccs volt a legnehezebb számukra is, de 3-2-vel továbbmentek a címvédő ellen. Az elődöntőben lendületből elvették az Alba pályaelőnyét, a második meccsre viszont elfáradtak, a harmadikon meghatározó játékosaik voltak sérültek, a negyedik mérkőzést pedig a végjátékban veszítették el, így ők 1-3-mal búcsúztak a székesfehérváriakkal szemben a legjobb négy között.

Természetesen el lehet kezdeni szakmázni egy bronzcsatánál is. A Körmend öt külföldijét borzasztóan nehezen fogja megállítani a ZTE is - a Falco azért bemutatta, hogy nem lehetetlen belőlük 2-3-at egyszerre kikapcsolni, 1-2 extra teljesítmény pedig nem mindig elég ahhoz, hogy meglegyen a vasiaknak a győzelem. Rövidebb a Körmend, miután Csorvási és Ferencz is kevesebbet játszottak az elődöntőben, a szerepük jelentősen csökkent a szezon korábbi részéhez képest - ez is kijött a Falco ellen. Bencze Tamásék támadójátéka szintén bombaerős jobb napjain, ezt az Alba elleni első mérkőzésen láthattuk - ráadásul akkor is egy pihentebb ellenfelen léptek át idegenben, most az első találkozón ugyanez lesz a helyzet. Egy harmadik helyért vívott ütközetben azonban mindig sokkal többet számítanak a lelki tényezők.

A ZTE-nél lehetnek talán kevésbé csalódottak, hiszen a Körmend bajnokesélyes együttes volt függetlenül attól, hogy a sérülések, lelépések miatt darabra elfogytak a végére, míg a zalaegerszegieknek a legjobb négy közé jutás is kitűnő produkció. Ettől függetlenül az teljesen egyéni kérdés, hogy ki hogyan dolgoz fel fejben egy ilyen helyzetet, ahol már nem a bajnoki cím a tét - persze mindenki mindent megtesz ilyenkor a nyilatkozatok alapján, de a valóságban azért nem mindig az a helyzet, hogy mindenki ugyanúgy játszik, mintha az aranyéremért küzdene.

A ZTE-nél a sérüléseket is figyelembe kell venni, Ubilla láthatóan nem volt 100%-os az Alba elleni negyedik összecsapáson sem, de Norfleet és Benke Szilárd is kihagyták a harmadik találkozót - hogy ki mennyire tud felépülni, az nagyban befolyásolhatja majd a párharc végeredményét. Sajnos a Körmendnél egy ennél is szomorúbb esemény is történt az elődöntő óta - mint ismert, Lenzelle Smith és Terry Allen autóbalesetet szenvedtek, és bár ők nem sérültek meg súlyosan, a velük utazó hölgy elhunyt. Alapvetően is érdekes lélektana van egy bronzcsatának, ez azonban még egy csavart tesz a történetbe, hiszen jelenleg senki nem tudja, hogy a Körmend két amerikai légiósának ez milyen traumát okozhatott, mennyire tudnak ezen túllépni legalább erre a 2-3 mérkőzésre.

Pont ezért lehetetlen is nagyjából jósolni, mi lesz a sorozat vége, bármilyen végeredmény benne van ebben a párosításban a 2-0-tól a 0-2-ig. Talán a ZTE lehet motiváltabb a harmadik hely megszerzésére, de a Körmendé a hazai pálya előnye, annyi ismeretlen faktor van azonban, hogy gyakorlatilag bármi lehetséges.

Tipp: 2-1 az Egis Körmend javára.


Menetrend

Első mérkőzés: Június 7., szerda, 18.00
Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK

Második mérkőzés: Június 10., szombat, 18.00
Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend

Harmadik mérkőzés: Június 13., kedd, 18.00 (ha szükséges)
Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus