Tüzér-tűz 1. rész (8. évad)

Újra együtt a csapat, megkezdtük a felkészülést!

Túl vagyunk a 2020/2021-es szezon alapozásának első hetén. Kisimult arcok, csillogó tekintetek. Hosszú hónapok várakozása után ismét közösen dolgozhat a Budapesti Honvéd felnőtt kosárlabda csapata. Elcsépelt frázis lenne azt írnom, nagyon vártuk már mindannyian. Pedig ha valamikor, akkor idén ez minden kétséget kizáróan maximálisan igaz és őszinte megállapítás részemről.

Mint nyolc idényem mindegyikének elején, ezúttal is a közösségünkből távozó családtagjainknak szeretném megköszönni elhivatott és áldozatos munkáját. Horváth Ákos, Halász Ákos, Gáspár Balázs és Erdei Márk: köszönöm nektek, és kívánok sok sikert életetek minden területére! Ami az újakat illeti, a saját utánpótlásunkból Béres Benedek és Tarján Izsák került fel a nagyok közé, míg Takács Dániel a MEAFC, Tóth Bence a DEAC, Szatmári Zsombor pedig az MTK gárdájától érkezett hozzánk.

A nyitó hét erőltetett menetének megkoronázása a Haraszti Haciendán tartott, tradícionális idénynyitó társasági rendezvény volt. Azt gondolom, nem kizárólag a zaklatott 2020-as év megpróbáltatásai mondatják velem, hogy ez sikerült a legjobb hangulatúra az eddigi összes piros-fehér csapatbulik közül. Ebben elévülhetetlen érdemei vannak újdonsült csapatkapitányunk, Pintér Dávid fantasztikus gasztronómiai munkásságának. Pinyó közel három órán át otthon sütötte a saját maga készítette bucikat, majd a konyhámban folytatta áldásos tevékenységét. Patikamérlegen, grammra pontosan kiszámítva formázta a faggyúval felturbózott marhahús pogácsákat, hogy aztán némi zöldség és szószok hozzáadásával etesse az érthetően farkaséhes, ám végtelenül türelmesen nyálat csorgató bandát.

Mint mindig, a Puskás Állatfarm Leglelkesebb Látogatójának - zsinórban nyolcadik alkalommal - Mészáros "Lujó" István szakosztály igazgatónk bizonyult, aki hol régi ismerősként dögönyözte a Mafla-Kajla fehér boxer párost, hogy aztán némi gügyögéssel fűszerezett ismerkedőrészt követően egész este a bőrszandálját mentse legfrissebb fenevadunk, Hádész, a szálkásszőrű tacskókölyök elöl. Lujó Papa élemedett korát meghazudtoló fürgeséggel indulócselezett a lábbeli rágcsálásra mindig kapható pokolfajzat elöl. A rendezvényen debütáló erőnléti edzőnk, Hegedűs Ádám és párja, Emese gondoskodtak róla, hogy a kissé megilletődött, ám olykor-olykor felbukkanó macskákat, Csumpit és Szonárt is kellő impulzus érje.

Szeptember harmadik hétvégéjén rajtol a bajnokság. Nincs túl sok időnk, ráadásul az utóbbi két év ereményességéből felbecsülhetetlen részt vállaló Mócsai Milán - Wehner Zoli duó Akadémiai munkája miatt idén nem tud segíteni nekünk, így a Srácok kénytelenek beérni velem. Rendkívül sok múlik majd az egyéni tudatosságon és fegyelmezettségen, ami a kellő csapatkohézióval és bajtársiassággal megspékelve bizakodásra adhat okot. 

Az első hét tapasztalatai kapcsán úgy érzem, ebben nem lesz hiba...

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek! 

Csak a Honvéd!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Fotó, Slide - Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus