Tüzér-tűz 1.rész (6.évad)

Ez a blogszezon nem jött volna létre, ha nincs Z...

...május környékén éreztem először úgy, a TT lendülete, ezzel párhuzamosan a saját lelkesedésem olyan szint alá süllyedt, ahonnan elképzelhető, nincs visszaút. Öt bajnoki kiírás óta íródtak hol jobb, hol rosszabb, frappánsnak gondolt, máskor kissé szürke, ám minden esetben őszinte és belső késztetés által virtuális papírra vetett bejegyzések. Abban az életperiódusomban viszont kétségek gyötörtek ezek jövőjével kapcsolatban. Megnyuggeresedtem, eltompultam, a verbális kiégésre utaló tüneteket mutattam? Benne volt. Belemagyaráztam nyűglődésem alkotói válságába, hogy komoly kosárlabdaedző nem fecsérli értékes szabadidejét ön és csapat hozsannázó klaviatúra püfélésre? Ez a kifogás szintén helytálló, bár önnön magam túlságosan komolyan vételétől mindig ódzkodtam és fogok továbbra is...

Kérdezheted Kedves Olvasó, akkor mi zökkentett ki ebből az apatikus állapotból? Nem "mi" hanem "ki". Tartalmas játékospályafutását követően a Budapesti Honvéd kötelékéhez csatlakozó Wehner Zoltán egyetlen mondata kellett azon a bizonyos örlődős holtponton történő túllépéshez:

" - Artúr, nehogy már pont ennél a szezonnál hagyd abba!" - hangzott az ominózus szikrabelobbantó felvetés.

Igaza van. Fél évtizede pötyögöm végeláthatatlanul kibogozhatatlan körmondataimat imádott piros-fehér mostohafiaim mindennapjaival kapcsolatban, megosztva boldogságot, bánatot, felemelő győzelmet, hajhagymaritkító vereséget, megspékelve némi, általam érdeklődésre számottartónak gondolt háttérinformációval, hogy aztán éppen most helyezzem a Tüzér-tűz életkép-folyamát örök nyugalomra a "Vállalható Minőségű Tartalommal Megtöltött Sport És Család Blogok" archívumába?

Mikor a Piros csoport olyan mértékben erősödött az uborkaszezon során, amely még a tavalyi, általános közmegelégedéssel debütáló szezonhoz képest is maximálisan kimeríti a "nem piskóta" kategóriát?

Szóval, itt vagyok - egy újabb fejezetet nyitva - immár a hatodikkal. Természetesen, mint minden évadot, a 2018-2019-est is köszönetnyilvánítással kezdek. Máté Márk, Tóth Bence és Bea Gergely. Köszönöm az együtt töltött éveket, a soha el nem vesző közös emlékeket, a munkátokat és szenvedélyeteket, amit a Honvéd irányába mutattatok. Kívánok sok sikert a pályán és az élet egyéb területein egyaránt!

Családunk négy vadonatúj és öt házon belül feljebb lépő taggal bővült. A szakmai stábhoz a bevezetőben már említett Wehner Zoli mellett Mócsai Milán, a pályán a munka dandárját elvégző brigádhoz a Horváth Ákos - Debreceni Dániel duó, míg a felnőtt csapat legendás öltözőjébe bebocsájtást nyerő Szentirmai Ákos, Rozs Máté, Baranyi Péter, Mészáros Bálint Forgács Jonatán kvintett a junior csapatból csatlakozott Bazi Nagy Familiánkhoz.

Túl vagyunk az augusztusi testzsírszázalék optimalizáló és tüdőtágító programon. A Srácok becsülettel tesztelték újjávarázsolt és Baji Balázs világbajnoki bronz és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutónk által is profi minőségűnek aposztrofált atlétika pályánk rekortán borítását. A fokozatos elszakadás és átszoktatás jegyében a termi edzéseket imádott Istállónk és a még ismerkedős óvatossággal kezelt Ludovika Aréna impozáns létesítményében megosztva végezzük. Lépésről lépésre haladunk, nem feledve az aranyszabályt: egy sikeres csapat felépítéséhez idő kell, miközben a szükséges utat lerövidíteni nem lehet. A csapatszellem továbbra is példás, a munkamorálban sem találhatok kivetnivalót.

Hiszek a felkészülési mérkőzések fontosságában. Ezek alkalmával lehet megközelítőleg valós képet kapni a pillanatnyi fizikális, mentális és taktikai állapotunkról. Immár túl vagyunk nyolc meccsen, köztük a Bányász Kupa és a VI. Gyurasits István Emléktorna megmérettetésén. Voltak remek periódusaink, a fejlődés napról-napra nyomon követhető, ám tisztán látható, céljaink elérése érdekében rengeteg munka szükségeltetik a mindennapok során. Ebben a bajnokságban a rájátszásba jutás kizárólag az arra valóban érdemesek kiváltsága lesz, és az erre ácsingózó gárdák száma több, mint a lehetséges nyolc...

Hosszú évek óta vágyakozunk a mezőny első felébe jutásra. Többször nüanszok hiányoztak ennek a lépcsőfoknak a meglépéséhez. Hiszem, legendásan erős kohéziónkra épített szisztematikus melóval képesek leszünk tartani a tempót akár az élcsapatokkal is!

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Csak a Honvéd!  

Fotó, Slide - Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus