Tüzér-tűz 6. rész (8. évad)

Rendszer a bizonytalanságban

Sokan kérdezik, edzünk-e már? Persze, válaszolom. Hogyan, amikor nem telt még le a javasolt 6 hét? Vegyesen. Nagy Honvédosban. Lujó Papa NB2-es kerete, Sabáli Balázs U20-as csapatának egészséges fele, na jó, inkább negyede és a bokasérülése miatt az ominózus győri túránkat kihagyó Szentirmai Ákos. Ehhez csatlakozik a munkahelyi elfoglaltsága miatt Pesten dolgozó SMAFC spíler, Kovács Benedek, illetve a jelenleg szabadügynökként tréningező Boinitzer Dávid - Horváth Kristóf duó.

Ehhez képest Bábel tornya egy rendezett szervezeti egységnek tűnhet, de nincs okunk panaszra. Sabival megbeszéltük, aki hadrafogható, azt becsülettel megdolgoztatjuk. Olyan körülmény ez, amivel tervezni nagyon nehéz, viszont kesergésnek sincs helye. Kifogások helyett keressük a lehetőségekhez képest legideálisabb megoldásokat. Lujó Papa sem volt rest, néhány egészen kiváló testmozgás megtartásával jelezte, az íróasztal mögött, végeláthatatlan papírhalmazok sűrűjében eltöltött hosszú órái egyáltalán nem vetették vissza edzői lelkesedését. Sőt!

Szóval, csapatjuk gőzerővel. Az NB2-esek a napokban intettek búcsút és kezdték el a szezonjukra történő immár csapatspecifikus munkájukat, de például holnap egy kőkemény edzőmeccset játszunk velük, hiszen kezdődnek az idei Hepp Kupa küzdelmek. Ők a TF-BP SE ellen, míg mi a Közgáz SC "B" otthonában akarjuk kivívni a továbbjutást. Felmerülhet a kérdés, mégis kikkel? Ákoson kívül az U20-ból előléptetett Horváth Hunor, Vámi Bálint páros, az U18 csikó négyesfogata Dékány Imre, Balogh László, Dér-Szabó Dániel és Puskás Bendegúz főszereplésével, valamint a mindig rendkívül akciós biznisznek bizonyuló kosaras cipőit eme összecsapás miatt szekrénye legfelső polcának eldugott zugából pókhálótalanító Fülöp Botond. (Utóbbi, talán a valószínűsíthetően nem hivatalos búcsúmeccseként is aposztrofálható derbi miatt kopaszra nyírta kerek búráját, amitől látvány alapján simán hozná a Pusztító, a Megtorló, a Zangief vagy akár a Gyilkos Fehér Bálna filmek címszerepéért kiírt casting aranyérmét...)

Ezzel a kerettel indulunk csatába, amely nagyon-nagyon optimális forgatókönyv esetén kiegészülhet a mai napon kardiológiai vizsgálaton résztvevő Bea Bencével és Kopácsi Ákossal. Teljesen nyilvánvaló, ha ott is lehetnek velünk, a hosszú kihagyás okán maximum mentori, illetve 8-10 perces cameo szereppel tudják segíteni a soha nem látott kerettel és koncepcióval pályára lépő Honvédos bajtársaikat. Előzetes információink alapján a Kinizsi utcai legendás terembe a járványügyi előírásoknak megfelelő protokoll mellett érkezhetnek szurkolók, így a Pintér Dávid csapatkapitány vezette lábadozó felnőtt keret tüdő, tenyér és hangszál-erősítő edzést tart a piros-fehér keménymaggal megerősítve.

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy az utóbbi negyed évszázad Honvéd kosárlabdája mellett jóban-rosszban kitartó, pénzt, időt és energiát nem kímélő támogatásával a csapatot segítő főszurkoló triumvirátusunk legtökösebb zenéket hallgató tagjának, Lajosnak mielőbbi és szövődménymentes koronavírusból gyógyulást kívánjak a Srácok nevében is!

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Csak a Honvéd! 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - BHSE facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus