Tüzér-tűz 9.rész (6.évad)

Gödörben...

Nincs mit szépíteni rajta, az utóbbi mérkőzések nem úgy sikerültek ahogy szerettük volna. Három fellépés, három zakó. Egy 4XL-es és két XS-es. Pánikra ugyan semmi szükség azonban csúnya ferdítés lenne részemről azt írni, rendben van ez így.

Véletlenek a kosárlabdában sincsenek. Legalábbis szerény véleményem szerint. Hasonlóképpen vélekedek a szerencse/balszerencse témakörben. Legutóbbi vereségeink miértjeit viszonylag egyszerű megtalálni. Gyógyírt természetesen nem adnak a friss sebekre, ám komoly hiba lenne elrugaszkodni a realitás talajáról, ezektől függetleníteni magunkat, még akkor sem ha a kifogás keresés álságos csapdájába sem szabad besétálnunk.

Látnunk kell, rutint, tapasztalatot edzéssel fejleszteni lehetetlen. Át kell élni, hogy tanulhass belőle, leszűrhesd a konzekvenciákat. Ebben a Piros csoportban, ahol A-csoportos spílerek, kiváló légiósok, napi kettőt edző riválisok sorjáznak hétről-hétre, nem férnek bele túlzott hullámvölgyek. Ezen gárdák legyőzéséhez negyven percnyi koncentráció és fegyelem szükségeltetik. És csak ezután következnek a kosárlabda számszaki részei. Védőlepattanózás, büntetődobás, eladott labdák. A legfontosabbak. A siker sarokkövei. A nemeziseink.

Egy csapat valódi ereje akkor mutatkozik meg, mikor beüt a krach. Amikor nem sikerülnek a dolgok. Kimaradnak a győztesnek szánt dobások. Gratulálni kényszerülsz újra és újra. A valódi, győztes karakterek ideje ekkor jön el. Megmutatkozik kire lehet számítani és ki mutogat inkább a másikra, bújik el nehézség idején.

A felelősség az enyém. Vezetőedzőként rajtam áll miképp teljesít a Budapesti Honvéd. Nekem kell felkészítenem a Srácokat a feladatokra. Ez most nem sikerült. Igaz ugyan, a BKG és a MEAFC ellen is kezünkben volt a győzelmet érő dobás, ám az összképet tekintve mindkét alkalommal már korábban a javunkra kellett volna fordítanunk a dolgok menetét. Mert "véletlenek" nincsenek és nem a "szerencsésebb" csapat győzedelmeskedik. Hanem az, amelyik tudatosabban, kevesebb hibával, nagyobb önbizalommal tesz meg minden tőle telhetőt a sikerért.

Gregg Popovich után szabadon: "Mikor nyersz, tégy úgy mintha ez megszokott lenne, vereség esetén pedig dolgozz keményebben edzéseken." 

Tiszta sor.  Irány a kondi terem és az Istálló sokat látott parkettája! Munkára fel!

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Csak a Honvéd!

Fotó - BHSE

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus