10 ponttal verte a DEAC a Nagyváradot

Az első félidőben 26 pontos előnyt épített ki a már ekkor 22 pontos Boriszovra építő hajdúsági alakulat - 77-67-re győzött végül Berényi Sándor együttese.

Felkészülési mérkőzés, Debrecen
DEAC - CSM CSU Oradea 77-67 (22-12, 24-8, 12-30, 19-17)

DEAC: Manigat 12/3, Velkey 11/3, Borisov 24/6, Bognár 7, Amigo 11 cserék: Polyák 6, Omenaka 2, Kósa 2, Tóth -, Balázsi -.Kozák -.

Oradea: Richard 14/3, Valeika 8, Gavila 9/6, Karianuskas 18/9, Fometsku – cserék: Petrescu -, Lazar 10, Pasalic 8, Melut -.

A tartalékosan felálló román csapat az első félidőben nagyon szenvedett támadásban, ráadásul hátul sem tudták tartani az első 20 perc során 22 pontos Milos Boriszovot. A fordulás után sokat javult a vendégek játéka, de nem fenyegette veszély a DEAC győzelmét, amely végül 10 pontos lett (77-67).

A deacbasket.hu összefoglalója Berényi Sándor nyilatkozatával:

10 pontos győzelmet aratott a nyáron jelentős átalakuláson átesett DEAC kosárlabdacsapata a román bajnok Nagyvárad felett. Mindkét oldalon voltak hiányzók, hiszen Adam Ramstedt elutazott a svéd válogatotthoz, míg a héten a kerethez csatlakozó Henry Dugat egyelőre csak civilben követte az eseményeket. A románoknál egy sérült idegenlégiós mellett két hazai játékos is hiányzott a nemzeti csapat összetartása miatt.

Az első félidőben valósággal átgázoltak ellenfelükön a Milos Boriszov vezette hajdúságiak, támadásban nagyszerűen járt a labda, míg a védekezés meglepően jól működött. A fordulás után a vendégek bizonyították, hogy nem véletlenül nyerték meg hazájuk bajnokságát, és ötletes játékkal látótávolságon belülre kerültek. A záró felvonásban ugyan sikerült egyszámjegyűre ledolgozniuk a differenciát, de Berényi Sándor tanítványai még időben kapcsoltak, s végül megérdemelt győzelmet arattak. Az utolsó percben, ha csak rövid időre is, de bemutatkozhatott a debreceni nézőknek a mindössze 17 éves Balázsi Soma is.

Berényi Sándor: Az első félidővel nagyon elégedett voltam, s bár egyik csapat sem játszott teljes kerettel, voltak kifejezetten jó periódusaink. Egy ilyen jó első húsz perc után már-már törvényszerű a visszaesés, de a végére újra magunkra találtunk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus