A DEAC dobóformájára nem volt ellenszere a ZTE-nek

A hajdúságiak 27 kísérletből 18 triplát értékesítettek, ezzel győzték le az egyébként szintén pazarul dobó zalaiakat.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 23. forduló 
Zalakerámia ZTE KK - DEAC 112-114 (25-27, 29-25, 30-29, 28-33)

ZTE: Ware 24/12, Thompson 31/3, Green 11, Szabó 8/3, Agafonov 18/6.
Csere: Doktor 6/6, Gulyás 8/6, Durázi 4, Bagó 2.

DEAC: Dugat 30/12, Manigat 18/15, Boriszov 30/9, Ivosev 15/9, Amigo 2.
Csere: Polyák 9/3, Bognár -, Kósa 6/6, Omenaka 4, Velkey -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 12-10-es mérlegével ötödik helyen álló ZTE a tőle mindössze egyetlen győzelemmel elmaradó, de a tabellán három hellyel mögötte lévő DEAC gárdáját fogadta a férfi A csoport 23. fordulójában. A felek első összecsapását Berényi Sándor együttese nyerte hazai környezetben, 91-72 arányban.

Ware, Szabó és Green pontjaival indult az összecsapás, 7-0-val kezdett a ZTE. Manigat és Dugat révén két trojkával megkezdte a pontgyártást a DEAC is, és egészen 13-12-ig zárkóztak a hajdúságiak. Thompson is triplát hintett válaszul, de Szabó Zsolt már a harmadik személyijét ütötte be, le kellett őt cserélnie Bencze Tamásnak (16-12). Hat perc alatt nyolc faultnál tartott már a zalai gárda, Thompson és Agafonov is két-két hibát vétett - fizikális játék folyt a pályán. Borisov és Amigo találataival már a debrecenieknél volt az előny, a ZTE négy fiatallal (Gulyás, Durázi, Doktor, Bagó) állt fel ekkor (18-22). Dugat hárompontosára Doktor hasonlóképpen felelt, a kosárgazdag negyed szűk DEAC vezetéssel ért véget (25-27). 

A folytatásban sem eresztették egymás kezét a csapatok, Doktor második kinti találatára Dugat saját maga harmadik triplájával válaszolt (33-36). A visszatérő Szabó hármassal, Agafonov kettessel jelentkezett, Dugat viszont már 16 egységet szorgoskodott össze, nem tudott hibázni a DEAC amerikai légiósa (43-43). Bagó tett vissza egy támadópattanót, Borisov pedig szép hátradőlős tempót vert be - toábbra is kiegyenlített volt a csata. A félidőt Thompson 2+1-es játéka zárta, minimális előnnyel mehetett nagyszünetre a Bencze-legénység (54-52).

Manigat kosara nyitotta a harmadik felvonást, Agafonov triplájára pedig Ivosev felelt kétszer is (59-60). Szabó beütötte negyedik hibáját is, de a másik oldalon is bőven akadt már a kipontozódás szélén álló játékos, hiszen Ivosev, Amigo és Omenaka sem hibázhatott többet - komplett centersora veszélyben volt Berényi Sándornak. Borisov vágott be két triplát fél perc leforgása alatt, kedvet kapott ehhez Polyák is, de a Thompson - Agafonov duó tartotta a lépést a pontosan célzó debreceniekkel (71-73). Jó iramú meccs volt, potyogtak a kosarak mindkét oldalon. Ware is beszórt egy távolit, Green pedig csatlakozott a négy faulttal állók táborához - ha épp nem kosarat dobtak a játékosok, szabálytalankodással töltötték idejük nagy részét. Polyák tempójával még a vendégek vezettek, de Ware és Gulyán révén fordítani tudott a ZTE az utolsó másodpercekben - ha csak egyetlen ponttal is, de a harmadik negyedet is megnyerte a kék-fehér együttes (84-81). 

 Tovább folytatódott a tüzijáték, Kósa, Ware és Ivosev is hárompontost hintett - a DEAC 14/23--mal, a ZTE 11/22-vel triplázott, elképesztő formában dobtak a csapatok (91-89). Kósa nem érte be eggyel, Thompson labdaeladását pedig Dugat büntette - lendületbe jött a hajdúsági együttes, Bencze Tamás kért időt, hogy rendezze a sorokat. Felváltva estek a kosarak, a védekezés másodlagos volt - a Debrecen már 17 trojkánál tartott. A hajrához 102-102-es állással érkeztünk el, Thompson 31 pontját Borisov 26, Dugat 26 egységgel ellensúlyozta. Ivosev büntetői után Manigat bevágta a 18. DEAC-hármast, öttel szökött meg a Berényi-alakulat. Green a helyére küldte két szabaddobását, de Dugat válaszolt - az utolsó perchez érkezvén maradt az öt pontos vendégelőny (104-109). Remekül őrizte előnyét a Debrecen, nem tudott már fordítani az egerszegi együttes - az idény egyik legjobb támadójátékot hozó mérkőzésén értékes idegenbeli győzelmet aratott a DEAC, hála 18 bedobott hárompontosának, na meg az egyaránt 30 pontig jutó Borisov - Dugat párosnak.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus