A DEAC-nak sem okozott gondot a Kaposvár

Boriszov ismét szenzációsan játszott, a debreceniek könnyed győzelmet arattak az ismét gyenge teljesítményt bemutató somogyiak ellen. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 8. forduló 
DEAC - Kaposvári KK 80-65 (19-15, 25-15, 22-16, 14-19)

DEAC: Dugat 10, Manigat 7/3, Boriszov 21/3, Ivosev 20/6, Amigo 8. 
cserék: Polyák -, Velkey -, Bognár 9/3, Omenaka 5, Tóth B., Opre -, Kósa -.

Kaposvár: Shepherd 4, Johnson 7/3, Lilov 6, Hendlein 11/3, Spica 15. 
cserék: Halász 7/3, Hock -, Baki -, Markovics 11, Bogdán 4, Harazin -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Marko Spica vezetésével a kékmezes Kaposvár kezdte jobban a találkozót, a center dobta csapata első nyolc pontját, majd Luka Markovics is betalált, eközben a DEAC támadójátéka viszont nagyon döcögős volt az első percekben, így 4-10-nél időt kért Berényi Sándor. Ez hatott, itt a KKK is megakadt és Boriszovék bő három perccel a játékrész vége előtt 10-10-nél egyenlítettek, majd a vezetést is átvették - Ivosev osztogatott (négy gyors gólpassz), majd bevert egy triplát is, közben pedig levették a pályáról a somogyiak periméter-játékosait. A vendégeknél egyébként Spica nyolc pontja után Markovics dobott hetet, de senki más nem talált a gyűrűbe, így a tízpontos Boriszov által húzott debreceniek 19-15-ös előnnyel kezdhették a második negyedet - mindkét fél 35%-kal dobott, ez mindent elmondott az összecsapásról. A második negyed elejét Ivosev pontjaival megnyomta a DEAC és bár Halász kosaraival egy ideig még látótávolságon belül maradtak a vendégek, egy 9-0-s rohammal állva hagyták őket Berényi Sándor fiai - már közte 17 volt, amikor a félidő legvégén kozmetikázni tudott a Kaposvár, így végül 44-30-cal fordulhattak a felek. Érdemes kiemelni, hogy Boriszov már itt 17 pontnál járt, szenzációsan játszott, de a 8 pontos, 5 gólpasszos Ivosev is sokat tett hozzá, miközben a Kaposvár nem bírta el, hogy a kezdőben a Shepherd-Johnson-Lilov-Hendlein négyes összesen hét pontot tegyen fel a táblára.

A fordulás után próbált kicsit változtatni a KKK, de Fekete Ádám nem tudta összeszedni csapatát, így néhány perc múlva ismét közte 17-18 pont a távolság, majd a harmadik negyed közepén átlépte a különbség a 20 egységet - nem voltak egy súlycsoportban a felek, a kaposvári védekezés átjáróháznak bizonyult már, miközben támadásban alig-alig voltak jó megoldásaik. A debreceni közönség tapsolhatta kedvenceit, Dugaték parádésan járatták a labdát és készítettek elő egymásnak a helyzeteket, így a záró etapot 66-46-ról kezdték a felek, ekkor már csak a különbség volt kérdés és az, hogy vállalhatóvá teszi-e vereségét a Kaposvár. Ez végül sikerült, a negyedik negyedben kozmetikáztak az eredményen a vendégek és "csak" 15 ponttal maradtak alul - ezzel együtt esélyük sem volt ezen a találkozón, minden tekintetben sokkal jobb volt a Boriszov (21 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) és Ivosev (20 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz, 8 kiharcolt fault) által húzott DEAC.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus