A Debrecen ellen törte meg rossz sorozatát a ZTE

A DEAC négy légióssal felállva fejet hajtott az egyébként sok szoros csata elvesztése után, már Ware-rel felálló zalaiak otthonában.

Magyar férfi kosárlabda NBI/A. középszakasz, középház, 4. forduló

Zalakerámia ZTE KK - DEAC 101-86 (28-21, 21-25, 24-18, 28-22)

ZTE: Ware 17/3, Thompson 25/9, Green 11/3, Szabó Zs. 26/12, Agafonov 16.
Csere: Doktor 1, Durázi 5, Gulyás -, Bagó -.

Debrecen: Dugat 18/3, Polyák 11/9, Boriszov 22/3, Ivosev 7, Amigo 18.
Csere: Velkey 4, Bognár 6, Kósa -.

A mérkőzés teljes statisztikáját ide kattintva tekinthetitek meg.

A liga jelenleg két legrosszabb formában lévő együttese csapott össze Zalaegerszegen, ahol mindkét fél visszakapta egy-egy kezdőemberét azzal, hogy a ZTE-ben játékra kész állapotba hozták Ware-t, míg a DEAC a kiállítás után újra játszó Ivosevvel állhatott fel - de a hazaiaknál Papp Péter, a vendégeknél pedig Manigat személyében volt egy-egy fontos hiányzó még így is.

A hatos vereségszéria után javítani igyekvő Zalaegerszeg 11-7-re vezetett már az extrát hozó Szabó Zsolt (26 pont, 4/5 triplából, 13 lepattanó) hármasával, de Boriszov és Ivosev gyorsan fordítani tudtak (12-11) - ez a fordulatosság jellemezte a játékot igen hosszú perceken át, de a pár napja még bokasérülést szenvedő Thompson 20-17-es vezetéshez juttatta övéit és egyedül a 18 egységig jutó Daniel Amigo benti kosara, valamint Bognár találata jelentett sikerélményt a debrecenieknek a negyed zárása előtt - a túloldalon viszont Durázi Krisztofer ma is lendületes játékkal szállt be és villanásaival hét egységnyi fórral fejezte be a játékrészt a ZTE.

A második etap sem a védekezésről szólt, 34-25-nél pedig Thompson találata révén  még inkább el tudott szakadni a ZTE - ekkor jött viszont az ex-zalaegerszegi Velkey János, aki próbálta oltani a tűzet. Bernand Thompson megint megrázta magát és elképesztő kosaraival 12-es előnyt harcolt ki a ZTE-nek (43-31). Nem volt még minden veszve a Debrecen számára, ugyanis ekkor "ébredt" Henry Dugat, aki kiosztott két gólpasszt a Polyáknak, illetve Amigónak, majd a félidőt az ő hat pontja zárta vendég oldalon, ezzel pedig csak három volt közte a nagyszünetben.

A fordulást követően Polyák triplája után ez még egy egységnyivel csökkent, de ekkor egy 6-0-s sorozattal újfent elszakadt a ZTE, amire Amigo válaszolt két erőteljes benti góllal. Az Argentin válogatott center nem ismert pardont és képes volt dominálni a festékben, majd Velkey is újra betalált, megint csak kettő volt a különbség (59-57). A játékrész vége előtt megint Durázi került elő a padról és tudott zavart okozni a vendégek gépezetében, így 9-cel ment a Zalaegerszeg 10 perccel a vége előtt.

Az utolsó negyed fojtogató DEAC-védekezéssel és energia nélkül támadó ZTE-vel vette kezdetét, Amigo pedig szállította a pontokat, így folyamatosan kúszott vissza a meccsbe a Debrecen. Ugyanakkor a hazaiak képesek voltak erőt meríteni a fantasztikus szurkolóik által teremtett atmoszférából és újítottak támadásban - egyszerűen annyival, hogy gyorsabb játékot erőltettek vagányabb döntésekkel, Ware triplája pedig 82-71-nél látszólag is megtörte lelkileg a visszakapaszkodásba óriási energiákat fektető, de nem elég sikerélménnyel gazdagodó debrecenieket. Amigo, Dugat és Boriszov még egyszer képes volt hatra felhozni a DEAC-ot, de végül simán, 15 ponttal nyert a Zalaegerszeg - először ebben az évadban a Berényi Sándor legénysége ellen és életben tartotta rájátszásba jutási esélyeit - a hajdúságiaknak viszont sorozatban elszenvedett ötödik vereségükkel már csak bravúrok árán lehetséges a történelmi nyolcba jutás azok után, hogy idén kupa-bronzot nyertek.

Fotó - zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus