A Falco fordulatos csata után nyerte a döntő nyitányát

A két vasi csapat által vívott bajnoki finálé első felvonását a kevesebb hibával játszó, Perl Zoltán vezette Falco nyerte a Körmend otthonában.

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, döntő, első mérkőzés
Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC 70-77 (18-21, 22-16, 15-24, 15-16)

Körmend: Thames 12/3, Bradford 9/3, Ferencz 9/3, Price 16/6, Hammonds 18/6.
Csere: Csorvási 6, Németh -.

Falco: Váradi 10/6, Curry 6, Perl 14, Bruinsma 9, Reddic 13.
Csere: Tóth N. 2, Govens 15/6, Balmazovics 8/6, Bíró O. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A várakozásoknak megfelelően telt ház és frenetikus hangulat várta a feleket a feldobásnál. A vendéglátók két gyors Price-féle kettessel bekezdtek, de Perl és Reddic vezetésével 6-10-nél már a szombathelyieknél volt az előny. A csapatok nem igazán hagyták futni a másikat, felállt védelem ellen pedig ezekben a percekben lényegesen jobban muzsikált a Falco és csak 18-18-nál érte utol Matthias Zollner legénysége a megyei riválist Ferencz Csaba triplájával. Mivel a nagyon hasznos és aktív mezőnyjátékkal beálló Govens betalált kintről, míg Thames távoli kísérlete lejött, így hárommal nyerte az első negyedet a Falco.

A második etapban Csorvási kosarával nyitott a Körmend, de Tóth Norbert duplát, Balamazovics triplát, majd egy Thames-kettes után után Govens is hármast dobott - ezzel pedig kialakult az addigi legnagyobb különbség (22-29). Időt is kért Zollner mester, ami után jól reagált csapata és 31-29-re fordított - az ötös posztról gyakorlatilag minden szombathelyi magasembert leegyegyező vagy átdobó Hammonds kintijével vezetett tehát hosszú percek után először a hazai gárda. Azonnal észbe kapott Gasper Okorn és védekezést váltott a Falco, Bruinsma egyenlített, Reddic révén pedig már újra előnyben voltak a sárga-feketék. 31-35-nél jött az újabb fordulat, Hamonds, Thames és Bradford vezényletével 9-0-t ment a Körmend. Govens még két büntetőt értékesített, de hárommal ment félidőben az alapszakasz győztese.

A fordulás után egy sokkal agresszívabb és határozottabban játszó Falco futott ki a parkettre, mely Reddic és Bruinsma kosaraival pillanatok alatt fordított. Ekkor Hammonds duplájával még tudott válaszolni a Körmend, de Váradi gyors egymásutánban szerzett öt pontja után már abszolút Gasper Okorn legénysége irányította a játékot (42-46). Jött is a körmendi időkérés, ami után a megbeszélteket a meccs egyértelműen legjobb körmendije, Hammonds egy benti góllal "realizált" a pályán. Thames hármasával 50-51-re jött fel az első kiemelt, de a játékrész zárása jobban sikerült a Falcónak - Perl duplája és Balmazovics triplája után nagyon megfogadta egymást a két csapat és csak egy Govens büntető hozott pontot az utolsó szűk két percben, így tehát 55-61-es állással zárult a harmadik etap.

A negyedik negyedet is jobban kezdte a Szombathely, mivel Curry és Govens is kosarat szerzett, először volt kétszámjegyű a különbség (55-65), azonnal időt is kért Matthias Zollner. Több elrontott támadást követően TJ Price törte meg a jeget hazai oldalon egy triplával, aminek egy 10-0-s futás lett a vége - 65-65-nél érte utol a Körmend a vendégeket Ferencz két jó büntetőjével. Ekkor már mindkét csapat bónuszban volt, tehát az utolsó négy percben minden mezőnyfaultért büntető járt. A derbi színvonalának nagyon jót tettek az izgalmak, innentől teljesen fej-fej mellett haladtak a felek. Perl Zoltán egyértelműen kezébe vette csapata sorsát és sorra jó döntéseket hozott - igaz nem mindig párosult ez jó kivitelezéssel. Két perccel a lefújás előtt az ő újabb ziccerével 70-72-nél a Falcónál volt az előny,Price eladott labdája után pedig Csorvási faultolt rossz ütemben, így büntetőzhetett Bruinsma. A következő oda-vissza hasonló forgatókönyv alapján zajlott, de Ferencz faultja után Bruinsma már mindkét kísérletét értékesítette, ezzel lényegébe véve eldöntötte a derbit, amit Váradi Benedek sikeres büntetői zártak le.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Falco javára.

Fotó - vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus