A Falco kiütötte a Pécset

A baranyaiak három légióssal felállva nem tudták megnehezíteni az óriási formába lendülő szombathelyiek dolgát idegenben.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház, 7 forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Pécsi VSK-VEOLIA 88-53 (30-11, 20-14, 23-12, 15-16)

Falco: Váradi 11/6, Govens 9/6, Curry 15/9, Bruinsma 11/6, Reddic 10.
Csere: Balmazovics 6/3, Perl 8/3, Bíró O. 8/3, Tóth N. 6, Hódi 3/3, Verasztó 1, Körmendi -.

Pécs: Pongó Má. 15/9, Taylor 6, Demeter 3/3, Csirics 3/3, Horti 8.
Csere: Wright 8, Bíró L. -, Olasz 6, Berkics 2, Dragasevics 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!


A két gárda korábbi idei mérkőzései után mindenki szoros derbit és komoly izgalmakat várt, ám a Falco gyakorlatilag egy negyed alatt lerendezte a legfőbb kérdéseket. 14-9-ig még szépen tartotta magát a Pongó Máté vezette PVSK, ám amerikai légiósai főszereplésével 30-11-re ellépett a Szombathely és gyakorlatilag gálát csinált a nagyon enerváltan közlekedő pécsiek elleni találkozóból.

A Budimirt kisebb sérülése miatt végül kiültető Csirke-had támadásban a második etapban sem tudott megújulni, viszont a most sokat rotáló vasiak némi ritmust vesztettek, amivel "csak" 20-at termeltek ebben a 10 percben, ám félidőre ezzel is 25 egységnyi fórt építettek.

A fordulás után sem kegyelmezett meg ellenfelének a Falco és futós, hajtó játékkal, kemény védekezéssel saját önbizalmát is alaposan növelve kiütésessé tette a különbséget (73-37) és lezárt minden érdemi kérdést már a záró etap előtt.

Az utolsó negyed mindkét oldalon a fiataloké volt, s a 40 (!) triplakísérlettel záró szombathelyiek hiába bukták el egy ponttal ezt a periódust, ezen az estén realizálni tudták az ezen az estén a felek között meglévő differenciát és üzentek a Körmend, Szolnok párosnak, hogy lassan minden tekintetben megérkeztek a szintjükre és ők is bejelentkeztek a bajnoki címre.

A 16 (!!!) támadólepattanót megkaparintó hazaiak csak négyet engedtek a vendégeknek, ez is kiválóan leírja, hogy energiában és élességben mekkora különbség volt a felek között ezen az estén.

Fotó - friss.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus