A Falco második félidőben szétszedte a Szedeák játékát

Váradi és Perl vezetésével fokozatosan felőrölte ellenfelét a meccset követően Keller Ákossal erősödő szombathelyi gárda.

Magyar bajnokság, alapszakasz, 18. forduló:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 71-83 (24-26, 18-11, 12-25, 17-21)

Az első félidő a Szedeáké volt, de nem bírták végig. A bajnokság két legponterősebb csapata találkozott, így is kezdtek a felek, szinte nem tudtak hibázni a játékosok, a Falco pedig kezdett ellépni a negyed közepén, amit megelégelt Szrecsko Szekulovics. A hazaiak edzője jobb védekezést kért csapatától, amit meg is kapott - már az első negyedben is sikerült fokozniuk a nyomást, a második negyedben pedig mindössze 11 ponton tartották ellenfelüket. Támadásban is jól oszlottak meg a terhek, hiszen a 10 pontos Dickey mellett kilencig jutott Govens, Brown és Dzseletovics is, így pár pontos előnnyel vonulhattak nagyszünetre. Fordulás után viszont nem igazán tudtak mit kezdeni a Falco feljavuló védekezésével, eleinte csak Dzseletovics tudott betalálni, illetve később Brown is hozzá tudott szólni, de az itteni hullámvölgy sokba került a Szedeáknak. A negyedik negyedben hiába igyekeztek, fordítaniuk már nem sikerült a rutinos ellenféllel szemben, ebben nem segített az sem, hogy borzasztóan rosszul dobták a hármasokat (5/21) és a büntetőket is (12/22). 

Váradi, Perl és a csapatjáték intézte a második félidőt. A meccs elején remekül pörgött a Falco támadójátéka, de amikor a Szeged váltott védekezésben, ott komoly gondba kerültek: Benke Szilárd három faultot szedett össze, Barac három, Perl két pontnál járt nagyszünetben, és hátul is akadtak rövidzárlataik. A nagyszünetben aztán rendezték a sorokat, rossz dobásokba, labdaeladásokba hajszolták ellenfelüket, fordítottak, majd 49-51 után a hét gólpasszig jutó Váradi, illetve Perl labdaszerzéseivel, kosaraival és passzaival nyolcpontos előnnyel futottak neki a záró játékrésznek. A Falco válogatottjai itt is remekeltek, sikerült végig kontroll alatt tartaniuk a szegedi rohamokat, az amerikai magasemberek is rendre büntetni tudták a hazaiak védelmi hibáit. A Falco védekezéséről mindent elmond, hogy 11 labdát szereztek, a mindössze hat gólpasszig jutó Szedeák támadójátékát szinte teljesen le tudták bontani egy-egyekre a második félidőben - a győzelem mellett az is jó hír számukra, hogy a gárda bejelentette Keller Ákos leigazolását. 

A Szedeák legjobb dobói: Dzseletovics 18/3, Govens 17/3, Brown 16/6.
A Falco legjobb dobói: Váradi 18/6, Searcy 17, Perl 15/3.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus